Kokemukseni FitFarmin Superdieetti Simplestä – viikot 1-2

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Ryhdyin reilu pari viikkoa sitten ystäväni innoittamana FitFarmin Superdieetti Simplelle. Kyseessä on maksullinen kuusi viikkoa kestävä ravintovalmennus, jossa painonpudotus perustuu kokonaan ruokavalioon liikunnan ollessa vain toissijaisena ja vapaaehtoisena lisänä. Valmennus tapahtuu FitFarmin foorumilla ja suljetussa Facebook-ryhmässä, joihin saa tunnukset ostamalla valmennuksen. Valmennuksia on monia erilaisia, ja itselleni parhaaksi valikoitui Superdieetti Simple, koska arvelin etten kerkeäisi pienen lapsen äitinä liikkumaan säännöllisesti. Halusinkin dieetin, joka tehoaisi pelkällä ravintovalmennuksella, mutta jossa liikunta olisi mukavana vapaaehtoisena lisänä.

Dieetille ryhtymistä suunnitellessani löysin varsin vähän kokemustietoa FitFarmin erilaisista valmennuksista, joten halusin jakaa oman valmennuskokemukseni teidän kanssanne. Minulle saa esittää kysymyksiä, ja vastaan niihin sen mukaan kuin voin. Yksityiskohtia esimerkiksi päivittäin syömistäni ruoka-aineista ja määristä en voi kertoa, koska olen sitoutunut vaikenemaan FitFarmille kuuluvasta tiedosta. Varsin ymmärrettävää, koska kyseessä on voittoa tavoitteleva yritys, joka myy valmennuksia.

Kuuden viikon valmennus maksoi vajaa 50 euroa, eli rahallisesti panostus ei ollut valtava, mutta minun piti lisäksi ostaa monenlaisia ruoka-aineita ja lisäravinteita, jotta sain noudatettua ruokavaliota. Esimerkiksi herajauheet ja soijalesitiinirakeet eivät olleet mitenkään pakollisia, mutta minun epäsäännölliseen elämäntapaani ne sopivat parhaiten helppoutensa vuoksi. Olen myös ehdottomasti välineurheilija tällaisissa asioissa ja tavoitteeseen pääsyä edistämään tehdyt hankinnat motivoivat minua entisestään.

Ennen kuin mennään itse dieettiin, voisin kertoa lyhyesti mikä minut sai ryhtymään tähän projektiin. Olen aina ollut ja olen edelleen normaalipainoinen, mutta saatuani esikoiseni ja jäätyäni hoitovapaalle huomasin alkaneeni kerryttää painoa tavallista nopeammin. En ole varma liikunko kotona ollessa huomattavasti vähemmän vai onko syy pelkästään ruokavaliossa, mutta arvelisin jälkimmäisen vaikuttavan enemmän. Olen aina ollut napostelija, mutta viimeisen vuoden aikana se on ollut aivan erityisen tavallista ja jatkuvaa.

Varmasti myös ikä on tehnyt tehtävänsä. En 33-vuotiaana enää voi syödä kaikkea lihomatta samoin kuin kymmenen vuotta sitten. Suurimman painoa nostattavan sysäyksen minulle antoi kuitenkin uusi raskaus, joka murheellista kyllä päättyi loppukesästä keskenmenoon. Painoni alkoi edellisessäkin raskaudessa nousta lähes heti positiivisen raskaustestin tehtyäni ja niin kävi nytkin. Tällä kertaa paino jatkoi nousuaan useita viikkoja vielä sen jälkeenkin, kun raskaus oli jo mennyt kesken. Tämä ei ollut varsinaisesti mieltä ylentävää muutenkin surullisen ajanjakson keskellä.

Liikunta ja ruokavaliomuutos tulivat elämääni vaiheessa, jolloin olin pettynyt, surullinen ja vihainen. Surtuani aikani päätin pitkästä aikaa etsiä hyvää oloa liikunnasta ja ajatukset ruokaremontista tulivat siinä sivussa mukaan. Uudet projektit ovat ennenkin auttaneet minua pääsemään elämässä eteenpäin ja niin kävi nytkin.

Katsellaan vielä hiukan tiivistetyssä muodossa muutamia huonoja ja hyviä puolia ruokavaliossani ennen dieettiä.

Pulmani ruokavaliossa ennen dieettiä:

 • liian suuret annoskoot
 • jatkuva napostelu
 • tarpeettoman suuri rasvasta ja hiilihydraateista koostuva iltapala
 • erityisesti kesän aikana kasvanut prosessoidun ruoan kulutus
 • päivittäinen herkuttelu

Hyvät asiat ruokavaliossani ennen dieettiä

 • säännölliset pääateriat 5-6 kertaa päivässä
 • monipuolisesti kasviksia, kuituja, (useimmiten) vähärasvaista lihaa ja maitotuotteita

Huonoja puolia oli näköjään huomattavasti enemmän.

Viikko 1

Ensimmäinen viikko lähti innokkaasti käyntiin. Otin varaslähdön dieettiin jo lauantaina, vaikka dieetti alkoi virallisesti maanantaina. Maanantaina olin täynnä virtaa. Olen yleensä todella aamu-uninen, mutta maanantai-aamuna heräsin jo ennen kahdeksaa ja sen sijaan, että olisin jäänyt sänkyyn makaamaan, nousin ylös, join kupin kahvia ja lähdin lenkille. Tämä on minulle täysin ennenkuulumatonta, mutta fiilis lenkin aikana ja lenkin jälkeen oli uskomattoman hyvä.

Ensimmäisinä päivinä minulla oli lähes koko ajan nälkä, sillä olin aiemmin tottunut syömään todella suuria ruoka-annoksia sekä lisäksi valtavat määrät herkkuja. Ruokavalion noudattaminen sujui moitteettomasti ja melko helposti perjantaihin asti. Vaikka minulla ei vuorotyöläisenä ja nykyisin kotiäitinä ole vuosiin varsinaisesti ollut merkitystä onko viikonloppu vai arki, huomasin viikonloppua kohden ajautuvani ikävästi perjantaimoodiin ja alkavani kaivata makeita herkkuja. Lipsuinkin ylimääräisiin proteiinipatukoihin peräti kolmena iltana putkeen. Makeanhimo vei siis lopulta voiton. Proteiinipatukat eivät ole suoranaisesti karkkia ja ne sisältävät huomattavasti vähemmän kaloreita kuin vaikkapa oikea suklaapatukka, mutta niiden ravintoarvo on muuten kelvoton ja keinotekoisuudessaan epäterveellinen. Tästä tiedosta huolimatta ne ovat osoittautuneet dieetissäni todelliseksi kompastuskiveksi, sillä karkinhimo on ollut koko dieetin ajan suuri.

Huomiot ensimmäisen viikon jälkeen:

 • Vatsani voi todella paljon paremmin. Tavanomainen vaihteleva ummetus ja se toinen ääripää eivät ole vaivanneet samoin kuin ennen.
 • Aika tuntui kuluvan nopeammin tarkan ateriarytmin vuoksi.
 • Aterioiden suunnitteluun ja toteuttamiseen ei kulunut mitenkään kohtuuttomasti aikaa, mutta ruoka pyöri paljon mielessä.
 • Olen sokeriholisti ja himoitsen makeaa päivittäin, vaikka söisin kuinka hyvää ja puhdasta ravintoa.

Superdieetti-simple

Viikko 2

Toisen viikon maanantaina minulla oli todella pahoja käynnistymisvaikeuksia niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella. Vatsa voi huonosti edellisenä iltana syödyn proteiinipatukan jäljiltä ja mieli oli jostain syystä todella maassa. Palasin kuitenkin ruotuun ruokavalion kanssa, enkä lipsunut illalla mihinkään ylimääräiseen. Huomasin jättäneeni vahingossa syömättä suurimman osan rasvanlähteistä dieetin aikana, joten lisäsin ne ruokavalioon.

Tiistaina olin jo todella paljon paremmalla mielellä ja fiilis parani entisestään kun pääsin liikkumaan kunnolla. Vatsa alkoi jälleen temppuilla ja sitä kesti seuraavankin päivän. Äkkäsin syylliseksi avokadon ja lisäsin sen rivakasti minulta kiellettyjen ruoka-aineiden listalle. En keksi äkkiseltään yhtään yksittäistä ruoka-ainetta, joka olisi koskaan saanut minulle niin kertakaikkisen hirveän olon! Meinasin pyörtyä vatsassa olevasta poltteesta ja jos olisi ollut mahdollista, olisin vain maannut sängyssä.

Torstaina vatsa voi jo paremmin, koska olin eliminoinut muitakin minulle sopimattomia vihanneksia ruokalistalta. Olokin oli mitä mainioin. Huomasin alkaneeni tarvita dieetin myötä vähemmän unta, eli minua ei enää haitannut, että lapsi oli alkanut herätä aamuisin huomattavasti tavallista aikaisemmin. Perjantaina kävin aavistuksen flunssaisesta olosta huolimatta pyöräilemässä ja kuntosalilla, mikä kostautui illalla kunnon flunssan alkamisella.

Viikonlopun otin rennosti. Ruokavalio kyllästytti, joten päätin keksiä vaihtelua seuraavan viikon ruokiin. Makeanhimo jyllää edelleen vahvana.

Vaaka näyttää reilun kahden viikon jälkeen – 2,6kg.

Olen yleensä projektieni kanssa 100% kaikki tai ei mitään, mutta tällä kertaa olen dieetin kanssa hieman mietteliäällä asenteella, enkä voi sanoa olevani aivan täysin sitoutunut tähän. Haluaisin saada kuuden kilon painonpudotuksen lisäksi elämääni pysyvästi paremman ruokavalion ja terveellisemmät tavat, enkä usko nopean painonpudotuksen olevan avain siihen. Aion jatkaa dieetin loppuun, mutta etenen sen kanssa pienellä hienosäädöllä. Jo imetys tuo oman poikkeuksensa ohjeisiin ja minulle dieetin ohjeistama ruokamäärä ei tunnu muutenkaan riittävältä. Dieetissä saa syödä monien mielestä paljon ja jotkut eivät lähes kykene saamaan kaikkea ruokaa alas, mutta minun aiemmilla ruokamäärilläni nykyinen määrä tuntuu vähäiseltä. En aio elää yhtään viikkoa jatkuvasti nälkäisenä, sillä se ei olisi reilua minua itseäni, mutta ei varsinkaan lastani ja miestäni kohtaan, sillä olen nälkäisenä ihan kauhea ihminen.

Pienistä mieleni soraäänistä huolimatta olen erittäin innoissani siitä, että tutustuin dieettiin ja ryhdyin siihen. Jo se, että olen ollut kaksi viikkoa ilman jatkuvaa herkuttelua on minulle erävoitto. Toinen valtava asia on ollut liikunnan riemun löytyminen uudelleen. En malta odottaa tervehtyväni flunssasta, että pääsen lenkille ja salille! Kolmas mahtava juttu on ollut ihastuminen luontoon. Minun piti näköjään elää yli 30 vuotta, että tajusin miten upea ja rauhoittava vaikutus sillä voi olla ihmiseen.

Palaan dieetin tai ravintovalmennuksen pariin jälleen suunnilleen parin viikon kuluttua.

Millainen suhde teillä on dieetteihin? Entä liikuntaan?

Olen ostanut ravintovalmennuksen itse, eikä kyseessä ole yhteistyö FitFarmin kanssa.

5 thoughts on “Kokemukseni FitFarmin Superdieetti Simplestä – viikot 1-2

 1. Voi, olen niin pahoillani että teille kävi noin. 😦 ❤

  Kiva, että kirjoitit dieetistä – mietin ihan samaa näitä joskus valitessani, mutta en silti ole saanut aikaiseksi kirjoittaa blogiin aiheesta. Mullahan näitä Fitfarmin valmennuksia on taskussa jo neljä! 😀

  Mä aloitin oman SD-putkeni juurikin Simplellä ja meinasin tukehtua siinä syötäviin määriin. Hiljalleen isot annoskoot alkoivat upota ja Simplen kautta olen saanut sekä ruokarytmiä että -määriä hilattua järkevämpään suuntaan aiemmasta paahtoleipä päivässä -taktiikasta.

  Simplen jälkeen kokeilin Belfietä. Sen treenit olivat kivan simppeleitä, mutta en löytänyt selkärankaa treenaamiseen niidenkään kanssa. Liikuntainhoani työstän vielä, mutta nyt keskityn saamaan ruokavalioon ryhtiä niin, ettei ruuan syömistä tarvitsisi aktiivisesti ajatella ja kellottaa. Belfien ohjeet ovat tallessa tulevia innostuskausia varten, mutta olen antanut niiden hautua kaikessa rauhassa.

  Perinteisen Superdieetinkin kokeilin, mutta sen kanssa käsi kädessä tehtävät treenit jäivät ihan alkutekijöihinsä. Ilman treenejäkin suli kyllä muutamia kiloja, mutta perinteisestä Superdieetistä saisi taatusti enemmän irti jos yhdistäisi treenit ja ruokavalion. Superdieetin suurin ahaa-elämys taisi olla veden juonnin kasvattaminen ja sen yhdistäminen oikeaan määrään suolaa.

  Nyt on menossa Keto49 ja tämä tuntuu juuri sopivalta lenkiltä tässä dieettiketjussa. Olen matkani varrella joutunut useaan otteeseen kohtaamaan sen tosiasian, että elämäntapojeni rakennuspalikat ovat olleet TODELLA retuperällä, eikä niitä auta kuin korjata nyt aikuisena yksi kerrallaan. Simplellä opin kunnioittamaan isoja ruokamääriä ja ruokarytmiä, Belfiellä tajusin että myös kotitreenillä saa muutoksia aikaan jos haluaa, Superdieetillä opin syömään aamupuuroa ja kaipaamaan kasviksia ja marjoja päivittäin (uskomatonta, että aiemmin en ymmärtänyt näiden päälle y h t ä ä n ) ja nyt Keto49-dieetillä olen oppinut syömään monia uusia kasviksia, tekemään ruokaisia salaatteja ja huolehtimaan eväistä sellaisissa tilanteissa, joissa ruokavalioon sopivaa sapuskaa ei ole tarjolla. Tässä FB-ryhmässä on myös hurja tsemppihenki ja ihan sairaan kiva ja sitoutunut valmentaja, mikä tekee diettaamisesta merkittävästi palkitsevampaa.

  Parasta nyt meneillään olevassa ketoosidieetissä on sen tehokkuus ja yksinkertaisuus – huomasin että mitä enemmän korvaavuuslistalla on tavaraa, sitä höllemmän moraalin otan dieetin noudattamiseen. Ketoosi on ihanasti ehdoton, kun sen aikana lipsuminen voi (vähän kärjistäen) torpedoida monen viikon työn muutamalla suupalalla. Neljässä viikossa olen sulattanut 6,5% lähtöpainosta ja tottunut istumaan illanistujaisissa kaljan sijaan vesilasin kanssa ja sokerinhimokin alkaa hellittää otettaan. Energiatasot menevät vähän kumpaankin suuntaan, mutta otan ilon irti niistä superenergisistä päivistä. 🙂 Toki tuosta pudonneesta määrästä on vähintään puolet turvotusta ja nestettä, mutta olen hirmu iloinen, että asiat saavat viimeinkin vauhtia ja ostoskorista on varmasti tulossa pysyvästi vihreämpi.

  Ketoilin kerran aiemmin omin päin ja vaikka painoa putosi silloin melkein 15 kiloa, ei pelkän pekonin ja tomaatin syöminen sitten kuitenkaan kantanut ihan loppuelämää – jännä! 😀 Tykkään Fitfarmin dieeteissä erityisesti siitä, että niissä tiedän jonkun muun miettineen asiat puolestani järkevälle ja terveelliselle tolalle ja kaupan päälle vielä selittävän miksi niin tai noin – näin jästimmänkin on helppo toteuttaa muutoksia elämäntyylissään.

  Tykkää

  1. Kiitos tietoiskusta! Uskon palaavani sen pariin vielä monia kertoja, sillä uskon itsekin olevani valmennuskoukussa. 😀 Sinähän olet tämä postauksessa mainittu anonyymi ystävä, joka inspiroi minua tarttumaan Simpleen.
   Minullekin ruoka-ainepankki on vähän riski, mutta tajusin että ilman vaihtelua ja omaa lupaani hienosäätöön en tähän dieettiin pystyisi. Olen elämäni aikana käynyt läpi monia ns. kitudieettejä ja ehkä muisto niistä alitajunnassa saa nyt mielen vastustamaan liian tiukkaa meininkiä.

   Tykkää

 2. Kuulostaa varsin tutulta. Itseltäni jäi kaikki liikunta lasten kanssa pois kun aikaa ei enää ollut samalla tavalla käytettävissä kuin ennen ja paino on minullakin noussut. Kesällä vihdoin otin vihdoin itseäni niskasta kiinni ja rupesin käymään lenkillä ja sitä on nyt jatkunut huimat kolme kuukautta. Tykkään todella paljon liikunnasta ja nyt minua hirvittääkin mitä tapahtuu kun tulee talvi ja lenkkeily loppuu. Pääosin olen siis näillä lenkeillä kävellyt ja juossut pitäen sykemittaria joka laittaa jokaiselle viikolle liikunnan tarpeen. Tuntuu, että ainoa mitä on ehtinyt tekemään on juuri tuo lenkkeily, sillä siinä ei mene mihinkään siirtymiseen aikaa (plussaa lapsiperheessä). Tunti kotiovelta kotiovelle ja se on siinä. Aikatauluihin on vaikea sitoutua ja kuntosalilla en ole toistaiseksi ikinä käynyt. Mutta hyvä vinkki tuo FitFarm ja mielelläni lukisin niistä enemmänkin postauksia!

  Tykkää

  1. Siirtymät ovat kyllä hankalia lapsen kanssa ja nimenomaan se, jos joutuu etukäteen suunnittelemaan, että milloin aikoo liikkua. Mulla ainakin tappaa innostuksen liikkua, jos joutuu hankkimaan etukäteen kodin ulkopuolelta lapsenvahdin ja säätämään aikataulujen kanssa. Lenkkeily on siksi kätevää, kuten sanoit. 🙂 Mä olen miettinyt sykemittarin hankkimista ja se kiinnostaisi kyllä.. Yritän raapia kokoon lisää dieetti-postauksia, nyt on nimittäin jo aika erilaiset tunnelmatkin siitä. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s