Parasta juuri nyt

*Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Paluu blogin äärelle oli tällä kertaa jotenkin todella hankala, vaikka en ollut edes suunnitellut pitäväni taukoa päivittämisestä. Päivät ovat soljuneet ohitse tasaiseen tahtiin lasten kanssa touhutessa, enkä ole jaksanut tai kerinnyt avata läppäriä. Halusin nyt kuitenkin katkaista hiljaisuuden ja jakaa hiukan kuulumisia kertomalla mitkä asiat ovat saaneet minut viime aikoina erityisen innostuneeksi tai iloiseksi.

1. Suodatinkahvi. Olen muistaakseni maininnut joskus blogissa, miten siirryin mieheeni tutustumisen myötä juomaan vain ja ainoastaan kapselikeittimellä valmistettua kahvia. Se tuntui sopivan niihin aikoihin herkälle vatsalleni paremmin ja pidin myös sen mausta enemmän. Alettuani alkuvuodesta kiinnittää enemmän huomiota rahankäyttööni, huomasin kapselikahvin pian olevan yksi suurimmista melko turhista menoeristä taloudessamme. Ilmoitin miehelle siirtyväni juomaan jälleen suodatinkahvia ja pitkin hampain sain hänetkin siirtymään ainakin osittain suodatinkahvin pariin. Uusi innostukseni onkin nyt kokeilla mahdollisimman monia erilaisia kahvilaatuja – kunhan saan ne hankittua hävikkihinnoilla. En ole pitänyt tarkkaan kirjaa kertyneestä säästöstä, mutta väitän summan olevan suuri, jopa kymmeniä euroja kuukaudessa. Samalla olen välttänyt kerryttämästä turhaa muovijätettä ja tehnyt käsittääkseni hyvän teon myös kolesteroliarvoilleni.

2. Hävikkiruokaa myyvät verkkokaupat. Ensimmäisestä kohdasta päästiin suoraan seuraavaan innostuksen kohteeseeni, nimittäin hävikkiruokaan ja sitä myyviin verkkokauppoihin. Olen aina kolunnut mielelläni kauppojen punaisten lappujen laareja ja ostanut ruokaa alennuksesta, mutta korona-aikana tämä on vähentynyt huomattavasti. En myöskään voi osallistua kauppojen ilta-alennuksiin, sillä iltaisin olen tiiviisti kiinni lasten nukkumaanmenopuuhissa. Tiedän hävikkiruokakauppojen jakavan mielipiteitä vahvasti, sillä toiset pitävät niitä turhina houkutuksina ostaa sellaisia ruokia, joita ei muuten olisi tullut ostaneeksi. Myönnän itsekin ostaneeni alkuhuumassa paljon turhia herkkuja, mutta nykyisin herkut eivät enää ole mitenkään automaattisesti osa tilauksiani. Ostan hävikkituotteina mieluiten ruokakaapin kuiva-aineita, kahvia ja lastenruokia, ja niitäkin vain silloin, kun alennukset ovat oikeasti tuntuvia. Minulle tutuin verkkokauppa on Fiksuruoka.fi, mutta minulla on parhaillaan tilaus tulilla ensimmäistä kertaa myös *Matsmartille. Uudet asiakkaat saavat *Matsmartilta 18.4. asti yli 45 euron tilauksesta 10% alennusta koodilla SUPERVIIKKO10. Olen huomannut tekeväni ruokaostoksia nykyään jopa mieluummin verkon välityksellä ja kaupassa käyminen on vähentynyt huomattavasti, mikä on tietenkin plussaa näinä aikoina.

3. Tyttöjen lähestyvä syntymäpäivä. Kumpikin tyttäreni täyttää kesällä vuosia. Olen leikitellyt jo kuukauden verran ajatuksella heidän syntymäpäiväjuhlistaan, vaikka tällä hetkellä ei olekaan varmaa voiko sellaisia edes pitää. Olen kehitellyt juhlista mielessäni kaksi vaihtoehtoa, joista toinen on meillä kotona pidettävä tilaisuus ja toinen ulkona maaseudulla pidettävä tilaisuus. Rakastan juhlia, joissa on selkeää ohjelmaa, ja olen jo näihinkin mahdollisesti pidettäviin kekkereihin kerinnyt suunnitella monenlaista. Tuntuu kuin purkaisin koko korona-ajan luoman sosiaalisten tilanteiden kaipuuni juhlajärjestelyihin, vaikka samalla tiedostan, että juhlat voidaan joutua perumaan. Toisaalta huomaan myös jännittäväni jo ennakkoon tilannetta, jossa on paljon ihmisiä paikalla. Osaanko enää edes olla ihmisten kanssa?

4. Tauko uutisista ja somesta. Olin pääsiäisen aikaan kokonaisen viikon katsomatta tai lukematta uutisia, enkä avannut koko aikana ylipäätään lainkaan televisiota. Vietin vähemmän aikaa myös sosiaalisessa mediassa ja netissä ja keskityin vapaa-ajallani lukemaan kirjoja. Erityisesti tauko uutisista teki minulle todella hyvää ja suosittelen tätä muillekin! Hyvin pysyin hengissä, vaikka en kuullut joka päivä uusimpia tartuntalukuja tai spekulointeja päivästä toiseen samoina toistuvista aiheista. Maailma näytti ilman uutisia vietetyn viikon jälkeen hetken hiukan paremmalta paikalta.

5. Kevätsiivous. Olen hiljalleen kevätauringon herättelemänä alkanut tehdä perusteellisempaa karsintaa ja siivousta kodissamme. Armin syntymän jälkeen olemme tehneet taloomme useamman kaatopaikan, eli sellaisen pisteen, jonne vain kasataan kaikki ylimääräinen tavara, jolle ei vielä ole omaa paikkaa. Tällaista tavaraa on muunmuassa lahjoituksina saadut second hand-lastenvaatteet -ja lelut, sesonkivaatteet, ylimääräiset pahvilaatikot jne. Sain eilen raivattua vaatehuoneeni ja tänään yritän viedä ensimmäisen kuorman käyttämättömäksi jäänyttä sisustustavaraa kierrätyskeskukseen.

6. Pienet edistysaskeleet arjessa. Kuopuksen syntymän jälkeen myös esikoisen arkeen palasi monia vauva-elementtejä. Tutista ja ja jopa ennen täysin kelpaamattomasta tuttipullosta tuli isosiskon henki ja elämä. Noin kuukausi sitten vieroittauduimme viimeinkin esikoisen kohdalla tutista ja nyt myös tuttipullo on alkanut jäädä vähemmälle. Pottahommat ovat myös arkipäiväistyneet ja vaipat kuuluvat enää yöunille. Siirsin kuopuksen perhepedistä pinnasänkyyn, mikä sekin tuntuu suurelta asialta. Yöunet ovat tällä hetkellä repaleisia kehittyneiden motoristen taitojen vuoksi, eli 8-kuisen hulinat ovat meillä täyttä totta. Muutokset tuntuvat silti hyvältä pitkän aikaa kummankin lapsen kohdalla jumittuneelta tuntuneen vaiheen jälkeen.

Mitä teille kuuluu?

2 thoughts on “Parasta juuri nyt

  1. Kiva kuulla teidän kuulumisia 🙂 Isompi neiti on kyllä ihan äitinsä näköinen. Meille kuuluu koiravauva uutisia, viikon päästä tulee koiranpentu. Siihen päälle nämä kurakelit, piha on ihan järkyttävä, hiekkaa ja kuraa kantautuu mutta en jaksa välittää…olis ihana tehdä joku iso kevätsiivous mutta ei ole oikein aikaa tai jaksamista, hyvä kun päivittäin jaksaa imuroida. Kahvi on kyllä hyvää mutta addiktoivaa, itse joutunut jättämään taas vähemmälle mahan takia. Ihanaa kevättä perheellenne 🙂

    Tykkää

    1. Kiitos, kun sä aina jaksat kommentoida! 🙂 Voi että, koiravauva! Olenkin hänestä jo nähnyt kuvia, kun tämä kommentteihin vastaaminen hieman kestää nykyään.. Ihanaa kevättä ja kesää teillekin! 🙂

      Tykkää

Jätä kommentti