Lidlin ihanat kaurasydämet (FODMAP-ruokavalioon)

Yksi FODMAP-ruokavalioon siirtymisen varjopuolia oli kunnollisesta ja maistuvasta leivästä luopuminen. Luovuin viime keväänä kokonaan gluteenista ja vatsani on voinut huomattavasti paremmin ilman sitä. Erityisesti vehnä tuntuu olevan yksi pahimpia asioita vatsalleni.

Maistelin FODMAP-ruokavalion aloittamisen jälkeen innolla erilaisia kaupasta saatavia gluteenittomia leipiä vain todetakseni, että ne parhaat yksilöt maksavat hunajaa. Raaskin ostaa näitä parempia leipiä vain punaisella lapulla varustettuna, eli silloin, kun satuin löytämään niitä puoleen hintaan. Tässä oli varjopuolena se, että ellen muistanut heti pakastaa niitä ja ottaa leipiä yksitellen sulamaan, olivat ne mahdollisesti jo seuraavana päivänä homeessa. Itse leipomiini leipiin taas kyllästyin nopeasti.

Olin eräällä kauppareissulla revetä riemusta, kun bongasin Lidlin paistopisteeltä sydämen muotoiset luomukaurapalat. Kaurapaloja ei mainosteta täysin gluteenittomina, mutta vehnää niiden leipomisessa ei ole käytetty, vaan ainoastaan kauraa. Keliaakikoille en näitä uskalla tietenkään suositella, mutta FODMAPia noudattaville kyllä, jos pieni määrä gluteenia ei aiheuta vatsanväänteitä tai terveysriskiä ja kaura sopii yleisesti ottaen vatsallesi.

Nämä maistuvat kaikkien mauttomien ja höttöisten kaupan gluteenittomien leipien jälkeen aivan taivaallisilta! Nämä maistuvat ihan leivältä! Hamstraan jokaisella Lidlin reissulla näitä ison pussillisen, jonka jaan kotona useampiin pieniin eriin ja pakastan tuoreeltaan. Yksi leipä maksaa 39 senttiä ja välillä nämä ovat tarjouksessa neljä kappaletta eurolla. Minä tulen yhdestä leivästä todella täyteen, enkä voi näitäkään syödä kovin montaa päivässä, etten saa vatsan väänteitä, mutta eipä leipää tarvitsekaan syödä kilokaupalla päivässä. Vatsani ei siis kestä leipää suuria määriä, koska käytän säännöllisesti aamuin illoin lääkärin kehoituksesta apteekin Visiblin-kuitulisää, josta saan jo reilusti kuitua.

Kaurasydämet ovat erityisen ihania paahdettuna, mutta maistuvat taivaallisilta ihan sellaisenaankin. Lounaani on usein yllä olevan kuvan mukainen, koska en jaksa kovinkaan usein tehdä erikseen ruokaa vaikkapa töihin. Pakko antaa pieni varoitus: näihin tulee himo!

14543435_10153944766593519_477294610_n

Lidliin on alkanut ilmestyä muutenkin ilahduttavan paljon uutuustuotteita, jotka sopivat FODMAP-ruokavaliota noudattavalle. Näiden ihanien kauraleipien lisäksi olen löytänyt sieltä erilaisia gluteenittomia leipä -ja kakkujauhoseoksia. Gluteenittoman pastan ja kauramaidon olen ostanut Lidlistä jo pitkään, ja eilen bongasin vielä maitotuoteosastolta uutuuksina laktoositonta kreikkalaista jogurttia ja kauravälipaloja. En ollut varsinaisesti mitenkään riemuissani tajutessani keväällä miten paljon uuteen ruokavaliooni saa palamaan rahaa, joten tällaiset edulliset löydöt lähikaupasta ovat tehneen minut, eli ruoan suhteen pihin kuluttajan erittäin tyytyväiseksi.

Oletteko te maistaneet Lidlin kaurasydämiä? Mistä te ostatte ruokanne?

9 thoughts on “Lidlin ihanat kaurasydämet (FODMAP-ruokavalioon)

  1. Kaurasydämet on to-del-la hyviä! 😀 Itse en noudata mitään ruokavaliota, mutta nämä ovat herkkua varsinkin, jos sattuu hyllylle niiden ollessa uunituoreita.

    Tykkää

  2. Näitä pitää kyllä päästä maistamaan! 🙂 Kiva myös kuulla, että Lidlin jogurttivalikoimaan on tullut laktoosittomiakin vaihtoehtoja, täytyy seuraavalla reissulla oikein tutkia tarkemmin kaupan valikoimaa 🙂 Yleensä sitä kulkee kaupassa väsynä ja hakee ostoskoriin vain tuttuja tuotteita, eikä edes jaksa etsiä niitä parempia vaihtoehtoja :/ Kiitos siis vinkeistä!

    Tykkää

    1. Joo ne laktoosittomat kauravälipalat, joku maustettu jogurtti ja kreikkalainen jogurtti ovat ainakin täällä Turussa ihan uusi juttu. 🙂 Laktoositonta maustamatonta jogurttia ja niitä maustettuja kreikkalaisia jogurtteja on myyty toki jo pitkään. Olepa hyvä! 😀

      Tykkää

Jätä kommentti