Kokemuksia tahraamattomana mainostetuista deodoranteista – toimivatko ne oikeasti?

*Postaus sisältää mainoslinkin.

Kävin alkusyksystä läpi vaatekaappiani ja heitin pois ison kasan pilalle menneitä paitoja. Käytän mustia vaatteita ja yläosani ovat useimmiten napakasti istuvia, joten riesanani on ollut kyllästymiseen asti paitojen kainalokohtien värjääntyminen valkeaksi. En tarkoita sitä hetkellistä tahriintumista, kun paitaa päälle laittaessa deodorantti jättää valkoiset viivat kainaloihin tai paidan sivuihin, vaan ajan mittaan lisääntyvästä pysyvästä värjäytymisestä. Uusin syyskuussa kaikki mustat puuvillapaitani ja päätin samalla hylätä kaikki vanhat deodoranttini, koska deodoranttihan on se, joka kainalot värjää, ja käytössäni olleista deodoranteista yksikään ei ollut tarhraamatonta mallia.

Luulin aluksi, että joudun etsimään hyviä tahraamattomia dödöjä jostakin kiven alta, mutta kuulin ilokseni suosituksia ihan lähikaupastani löytyville yksilöille. Oli kätevää aloittaa tahraamattomina mainostettujen dödöjen testailu uusien paitojen kanssa, koska niistä todella näkyisi mikäli deodorantti tahraisi tai värjäisi niitä. Uhrasin siis uudet paitani tätä testiä varten. 😀

Ilokseni sain huomata, että kaikki tahraamattomana mainostetut deodorantit olivat myös sitä mitä lupasivat, eli ne eivät valkaisseet kangasta. Niissä oli kuitenkin muita eroja ja sainkin nämä helposti paremmuusjärjestykseen.

Vähiten mieleeni oli Nivea Anti-Perspirant Invisible For Black And White, vaikka se ei mikään varsinaisesti surkea ollutkaan. Nivea ei tahrannut vaatteitani eikä aiheuttanut kankaan värjäytymistä tai kovettumista kainaloiden kohdalta, mutta se piti huonoiten hikoiluni kurissa. Jo ihan normipäivänäkin tuoksu oli illalla tunkkainen. Kuivuminen kesti pitkään ja kuivuttuaankin se tuntui kainalossa tahmaiselta. Tykkäsin myös vähiten tämän tuoksusta. Pullosta nuuhkittaessa se on raikkaan kukkainen, mutta iholla en tykkää siitä. Olen ehkä joskus saanut Nivea-dödöjen tuoksuista yliannostuksen, sillä käytin näitä vuosia putkeen. Hintaa tällä on ostopaikasta riippuen noin kolme euroa, eli kokeilu ei todennäköisesti saa kenellekään aikaan konkurssia. Antaisin tälle varmaan pisteinä 3/5.

Rexona Invisible Black+White Anti-Perspirant edustaa Nivean tavoin markettien edullisia antiperspirantteja. Rexona piti kainaloni paremmin kuivana ja raikkaana ja myös puuterinen tuoksu oli mieleeni enemmän kuin vaikkapa Niveassa. Tämä tuntui myös kuivuvan nopeammin, eikä vaatteisiin ilmestynyt värjäymiä tai tahroja. Oikein kelpo yksilö marketista parin euron hintaan! Annan pisteitä 4/5.

tahraamaton deodoranttiBlogiani pidempään lukeneet ehkä muistavat, että kulttimaineessa oleva Clarinsin Roll-On Deodorant on ollut minunkin suosikkini jo vuosia. Clarins toimii aina ja tässäkin testissä  se selvisi kirkkaasti voittajaksi. Kuivuminen kestää melko pitkään, mutta kuivuttuaan kainalot pysyvät itselläni koko päivän kuivina ja raikkaina. Tuoksu tässä on uskomattoman hyvä, puuterisen pehmeä ja naisellinen. Voisin mielelläni käyttää tämän tuoksuista hajuvettä! Pakkauskin miellyttää klassisuudessaan silmääni enemmän kuin markettimerkkien verrokkien ja tässä on dödön levittämistä nopeuttava suurempi kuula. Hintaa tällä on tosiaan huomattavasti enemmän kuin muilla kokelailla, mutta maksan tästä mielelläni halutessani kokonaisvaltaisesti miellyttävämmän deodorantin. Annan 5/5 pistettä hitaasta kuivumisesta huolimatta. Clarinsin dödöä saa ostettua hyvään hintaan esimerkiksi *Skin Cityltä.

Tällä hetkellä minulla on Clarinsia mukava määrä hamstrattuna kaappeihin ja haluaisin käyttää vain sitä, mutta tiedän palaavani välillä käyttämään noita edullisempiakin yksilöitä, koska ne kuitenkin toimivat eivätkä mainospuheidensa mukaisesti pilaa vaatteitani.

Toki myös hiki pilaa ajan kuluessa paitoja, mutta omalla kohdallani pidän deodoranttia todennäköisempänä tekijänä, joka pilaa ennenaikaisesti hyvät paidat. Olennaisin paitojen käyttöikää pidentävä asia on varmasti jatkuva tahraamattomien deodoranttien käyttö. Olen aiemmin pitänyt useimpia tahraamattomia dödöjä huijauksena, kun ne kuitenkin ovat saaneet paitojen kainalokohdat rumiksi ajan saatossa. Todellisuudessa kyse on kuitenkin ollut siitä, että olen palannut välillä käyttämään tavallisia dödöjä ja vahinko on tapahtunut siinä niitä käyttäessä. Olen testannut markettien hiki -ja deodoranttitahroille tarkoitettuja pesuaineitakin, mutta nekään eivät ole pelastaneet kunnolla värjäytynyttä ja koppuraiseksi muuttunutta kangasta. Kankaan kovettumisesta en muuten osaa vielä näiden kolmen dödön kanssa sanoa, mutta katsotaan ja toivotaan parasta ettei niin käy!

Mikä teistä on paras tahraamaton deodorantti? Onko tämä riesa tuttu myös värillisten tai valkoisten vaatteiden käyttäjille?

8 thoughts on “Kokemuksia tahraamattomana mainostetuista deodoranteista – toimivatko ne oikeasti?

  1. Mielenkiintoinen postaus ja pisti miettimään. Mulla ei taida olla kokemusta mistään pomminvarmasta tahraamattomasta dödöstä, mutta olen huomannut ainakin sen, että näin vanhemmalla iällä hikoilu/hiki on erilaista kuin ehkä parikymmentä vuotta sitten. Vaikea selittää, mutta muistan nuo samat kokemukset vaatteiden totaalivärjäytymisestä nuoruudestani, vaikka mitä dödöjä olisi käyttänyt. Nyt pärjää paremmin ihan normidödöillä, esim. Rexonalla (Invisibleäkin olen käyttänyt), josta tykkään ehkä eniten. Minulla se ainakin toimii todella hyvin. Clarinsia en ole koskaan käyttänyt, vaikka melkein olen meinannut ostaa sellaisen jostain tarjouksesta.

    Tykkää

    1. Mulla nimenomaan deodorantti on se, joka värjää paidat, ei niinkään hiki. Kangas vaalenee ja muuttuu kovaksi koppuraksi kainaloiden kohdalta. Clarinsia suosittelen ainakin kerran elämässä kokeilemaan! 🙂

      Tykkää

  2. Moi. En ole uskaltanut enään vuosiin käyttää näitä dödöjä kun katsoin sen dokkarin rintasyövästä joka varmuudella johtui näiden dödöjen alumiinista. Tällä hetkellä käytössä KissMy Face stikki ilman alumiinia.

    Tykkää

    1. Minäkin yritin jossain vaiheessa siirtyä luonnonkosmetiikan dödöihin, mutta ne eivät pitäneet mulla hikoilua kurissa tarpeeksi. :/ Tuo Kiss My Face ei ole minulle ennestään tuttu merkki, mutta täytyy ehkä tutustua. 🙂

      Tykkää

  3. Hei, mielenkiintoinen postaus ja haluankin vähän kommentoida dödöjen oikeaoppisesta käytöstä. Harva suomalainen edes tietä mikä ero on antiperspirantilla ja deodorantilla vaan kaikki on samaa dödöä?
    Eli deodorantti ei estä hikoilua vaan peittää hajun, minkä aiheuttavat bakteerit ja kainalot edelleen märkänä.
    Antiperspirantti taas estää hikoilun muodostamalla tulpan hikirauhasen päälle ja samalla estää myös hajun.
    Antiperspirantti tosiaan sisältää alumiinsuoloja, jotka on todettu turvallisiksi, eikä todellakaan viitaten Sarin kommenttiin edellä ole missään yhteydessä rintasyöpään.
    Antiperspiranttia tulisi laittaa aina iltaisin puhtaalle iholle, jolloin ne saa rauhassa vaikuttaa hikirauhaseen kun ne lepäää, SILLOIN vältyt myös tältä tarhraamisongelmalta. Antiperspirantti vaikuttaa vain paikallisesti ja valitettavasti se hiki tulee kyllä kehosta ulos esim. selästä, mutta siellä ei ole niitä kainalon bakteereja eli se ei haise siis hikihän ei haise.
    Alun käytön jälkeenhän antiperspiranttia ei tarvitse laittaa joka päivä vaan esim. 2-3 kertaa viikossa. Aamulla voi suihkaista jotain ihanaa bodymistiä pesun ja kosteusvoiteen jälkeen myös kainaloon. Jos sinulla ei ole hikoiluongelmaa tai hikoilet vain vähän valitse deodorantti, mutta ehdottomasti jos vähänkin haluat olla varmempi ja pitää kainalot kuvina valitse apteekin antiperspirantti ja käytä sitä oikein iltaisin, etkä tahraa vaatteitatsi paitsi ehkä sen kulahtaneen yöpaidan niinä iltoina kun käyttät hikoilutuotetta.
    Mukavaa syksyä!

    Tykkää

    1. Kiitos perusteellisesta kommentistasi! 🙂 Tiedän teoriassa deodorantin ja antiperspirantin erot, ja myönnän käyttäneeni postauksessa näitä termejä väärin, koska kirjoitin antiperspiranteista. En ala kuitenkaan muuttamaan niitä, koska kuulun tosiaan tähän porukkaan, jolle nimellä ei ole niin väliä. Oli mielenkiintoista kuulla tuosta deodorantin ja antiperspirantin oikeaoppisesta käytöstä. Samoin noista alumiinisuoloista. Itsekään en usko, että todistetusti syöpää aiheuttavia ainesosia saisi olla paljon myydyissä tuotteissa ilman että siihen puututtaisiin välittömästi.
      Kyllä minä valitsen antiperspirantin, vaikka en hirveästi hikoilekaan. On turvallisempi olo niin. 🙂
      Mukavaa syksyä sinullekin! 🙂

      Tykkää

  4. En ole koskaan oikeastaan edes ajatellut tuota dödöjen tahraamista. Voipi johtua siitä, että Clarins on ollut jo vuosia käytössä. Työmaalla hätävaradödönä on juurikin tuo Nivea. Hikoilen ajoittain reilustikin ja nämä ovat siis toimineet hyvin myös mulla. Treenivaatteiden kanssa pesussa käytän hopeapalloa, niin mahdolliset pinttyneet hienhajutkin saa kyytiä! Ihana kun jaksat vertailla, tiedän, että tuo Rexonakin toimii paniikin iskiessä! 😊

    Tykkää

    1. Clarinsin kanssa tahraamisongelmaa ei tosiaan ole, joten asiaa ei tarvitse sitä käyttäessä murehtia. 🙂 Minulla Rexona piti tosiaan kainalot kuivempina kuin Nivea, mutta nämä saattavat toki olla myös aika yksilöllisiä juttuja. Nivean Stress Control piti mulla joskus voimakkaankin hikoilun hyvin kurissa, mutta se taisi tahrata vaatteet.

      Tykkää

Jätä kommentti