Kaikki kosmetiikkatuotteeni

Olen jo vihjannut ainakin parissa postauksessa, että aion kuvata ja näyttää lukijoilleni aivan kaiken kosmetiikkani ja tänään vihdoin saan tämän melko työlään postauksen julkaistua! Projekti vei minulta paljon aikaa, sillä jouduin ensin haalimaan esiin kaiken kosmetiikan eri puolilta taloa ja kantamaan sen sitten yläkertaan makuuhuoneemme sängylle. Kosmetiikka leviää laajalle erityisesti silloin, kun talossa asuu innokas 2-vuotias, joka kantaa purkkejani ympäri taloa. Laukut ja takkien taskut tuntuvat myös olevan ehtymätön hukkuneiden huulirasvojen ja unohtuneiden huulipunien lähde.

Kuvaamiseen tarvittiin myös kirkasta päivänvaloa, sopivasti samaan aikaan väsähtäneet lapset ja kuvaajan tarpeeksi tyyni mielentila. Mutta tässä se nyt vihdoin on: kaikki kosmetiikkani ostolakkoni alussa tammikuussa 2021.

Kuvassa näkyvät kaikki ihonhoitotuotteeni, hiustuotteeni, meikkini, hajuveteni ja kynsilakkani. Olen nakannut kuvaan jopa parhaillaan käytössä olevat palasaippuani. Osa kuvan tuotteista on saatu blogin kautta, mutta loppujen lopuksi kyseessä on hyvin pieni määrä, pitkälti alle 10% tuotteista.

Mitäs sanotte? Omasta mielestäni tässä on kyllä paljon kosmetiikkaa, mutta ei mikään järisyttävä määrä ottaen huomioon sen, että kiinnostukseni kosmetiikkaa kohtaan ei ole ollut viimeiseen 20 vuoteen kovinkaan neutraalia, vaan hyvinkin kokonaisvaltaista ja intohimoista.

Samaan aikaan, kun kosmetiikkaa rakastava hamsteri sisälläni hihkuu iloisena kuvia katsoessaan, muistuttaa järkevämpi puoleni siitä, millaista rahanmenoa kasan luominen on vaatinut. Tuon kasan valmistukseen kertynyttä hiilijalanjälkeä ei myöskään pyyhkäistä pois pelkällä kierrättämisellä. Ristiriitaisten tuntemusten vyyhdistä jää kuitenkin lopulta melko tasainen lopputulema: olen ehkä hieman häpeissäni, mutta toisaalta en. Kaikilla ihmisillä on paljon tavaraa, kun sen kantaa näin yhteen samaan paikkaan. Testatkaapa vaikka itse! Tästä on kuitenkin hyvä lähteä vähentämään.

Liitän jatkossa kuukausittaisiin loppuneiden tuotteiden listauksiini kuvan tästä kasasta ja otan muutaman kuukauden välein uudet kuvat kaikesta, sillä minusta on riemastuttavaa päästä seuraamaan miten paljon kosmetiikkakasa on huvennut loppuvuoteen mennessä.

6 thoughts on “Kaikki kosmetiikkatuotteeni

 1. Tavallaan tuo kasa on kauhistuttava, mutta samaanaikaan pohdin millainen minun kasani olisi. Mietin että varmaan pienempi mutta olisiko sittenkään jos itsekin haalisin kaiken kosmetiikan pitkin taloa yhteen läjään? Mun ihonhoitotuotteet mahtuu yhteen koriin, samaten hiustuotteet ja ne korit aina muistuttavat että älä hamstraa. Etenkin luonnonkosmetiikassa tulee päiväykset vastaan. Minusta on kiva että nykyään on näitä vähentämis-projekteja, ne laittaa ajattelemaan ja on niitä mukava seurata. Vaikka en itse niihin osallistu niin jonkunlaisen järjen kuitenkin pidän päässä 😉

  Tykkää

  1. Ihan sun blogipostausten perusteella veikkaisin, että sulla on enemmän meikkejä kuin mulla, mutta ihonhoitoa mulla on kyllä aivan valtavasti. Hiustuotteita mullakin on vain vähän, koska en koskaan osta niitä, kun en kerran käytä. Mulla on kestänyt sama hiuslakkapullo jo kohta viisi vuotta, kun käytän sitä pari kertaa vuodessa. 😀

   Tykkää

 2. Vau… Kiitos tästä kovasta työstä. Luulen, että aika iso kasa multakin kaapeista löytyy. Ja varostojen laskeminen jäänyt kesken. Oon kans ostoslakossa ainakin meikkien ja hius ja kynsituotteiden osalta. Ihonhoitoa menee atopian ansiosta. Mutta siinäkin koitan käyttää vanhat ensin poiz😅

  Tykkää

  1. Haha, eipä kestä! 😀 Minulle tuli jälkeenpäin vasta mieleen, että olisi pitänyt laskea kaikki kosmetiikkatuotteet samalla kun kuvasin ne. Nyt urakka tuntuu liian suurelta, mutta ehkä lasken ne puolen vuoden päästä, kun tuotteita on vähemmän. Loppuneiden postauksista on kuitenkin helppoa laskea paljonko tuotteita on ollut alunperin alkuvuodesta enemmän.
   Tsemppiä ostolakkoon sinnekin! Kyllä me selvitään tästä. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s