MemeBox – Cleanse Morning & Night

Paasasin helmikuun lopulla suu vaahdossa eräästä tekemästäni eksoottisesta löydöstä. Löytöni oli korealainen kosmetiikkaboksi MemeBox. Olin toki kuullut MemeBoxista ensimmäisen kerran jo vuonna 2013, mutta en ollut tajunnut, että sellaisen voisi itsellekin tilata. Bloggaajakollegat tiesivät kertoa helmikuussa suru-uutisen: MemeBoxin toimittaminen Suomeen lopetettaisiin. Tilasin heti uutisen kuultuani kolme boksia ja sainkin ne itselleni todella nopeasti. Tästä alkoi pitkällinen kiukutteluni sitä faktaa kohtaan, että tätä ihanaakin ihanampaa pinkkiä kosmetiikkaboksia ei enää saisi jatkossa tilattua kotiovelle. Nyt olen jo päässyt yli asiasta, sillä minulla on kolmessa tilaamassani boksissa ihmeteltävää pitkäksi aikaa. Iloani hälvensi myös sen faktan tajuaminen, että boksin tuotteista useat, elleivät jopa kaikki, on todennäköisesti testattu eläimillä. Päätin nauttia näistä jo hankkimistani tuotteista, mutta en jää kaipaamaan uusia bokseja samalla tavalla kuin vielä silloin, kun en ollut sisäistänyt tätä eläinkoeasiaa.

Kirjoitin maaliskuun alussa arvion yhdestä MemeBoxista. Toisen postauksen tekoon vierähti kuitenkin näin pitkä aika, sillä päätin testata tuotteita ensin ihan kunnolla. Nyt voimmekin sitten perehtyä vähän tarkemmin näihin kummallisiin pulloihin ja tuubeihin. Postaukseni ensimmäisestä arvioimastani MemeBoxista löytyy täältä. Postauksen kommenttiboksissa käytiin blogini historian ensimmäistä kertaa keskustelua eläinkokeista.

Jostain syytä tästä boksista oli jätetty kokonaan pois varsinainen tuoteinfo, ja tiedot piti käydä lukemassa erikseen MemeBoxin sivuilta. Sinänsä asiassa ei ollut mitään ongelmaa, mutta se oli vain jännä yksityiskohta, kun kahden muun boksin mukana tuli infoläpyskät. Tämä boksin tuotetiedot löytyvät täältä. Tietoa on mukavan kattavasti, mutta INCIt olisin vielä halunnut saada näkyviin. Joistain tuotteista INCIt ovat luettavissa purkin kyljestä, mutta ei kaikista. Boksin teemana oli ihon puhdistaminen, ja kaikki tuotteet olivatkin puhdistustuotteita.

Fiilistellessäni boksia aivan ensimmäistä kertaa, herätti tämä puhdistusöljy minussa eniten riemua. Entinen puhdistusöljyni veteli juuri viimeisiään, joten Shara Shara Dream Of Moisture Cleansing Oil 150ml (ovh 13 dollaria) pääsi heti käyttöön. Ihastuin erityisesti keltaiseen pumppupulloon, joka on sekä söpö, että kätevä. Käytössä tuote on kelvollinen – ei huono, mutta ei missään nimessä paraskaan kokeilemani puhdistusöljy. Öljy on paksua ja sitä saa työstää ihoon melko paljon ennen kuin se tuntuu irroittavan meikkiä tehokkaasti. Iho tulee puhtaaksi, mutta ei niin puhtaaksi kuin voisi toivoa. Koska käytän aina ihon puhdistamiseen kahta eri tuotetta sekä Clarisonicia, ei öljyn aavistuksen heikompi puhdistusteho ole haitannut, mutta en ostaisi tätä lisää supersuloisesta pullosta huolimatta. Tuotteen tuoksu on hedelmäinen ja hassua kyllä aavistuksen hapokas.

Calmia Oatmeal Peeling Gel 100ml (14 dollaria) on kemiallisesti kuoriva puhdistustuote, jonka tehosta en ole vielä päässyt aivan perille. Olen suhtautunut tähän hieman varauksella, sillä tuote tuoksuu melko hurjalta (hapokkaalta tämäkin!). Parin ensimmäisen käyttökerran perusteella en huomannut tämän tekevän iholleni mitään. Jatkan testailuja tämän kanssa, sillä tuote on mielenkiintoinen. Pakkaus on mielestäni suloinen.

Bory White Snow Toner 130ml (35 dollaria) on boksin helmi. Kasvoveden luvataan kosteuttavan ja kirkastavan ihoa, sekä haalentavan pigmenttiläiskiä ja muita ihon värivirheitä. Tämä kuulostaa minun korviini aivan täydelliseltä, juuri sellaiselta jota kaipaan tällä hetkellä. En osaa sanoa muutaman viikon säännöllisen käytön jälkeen juuta tai jaata siihen, onko tämä haalentanut punottavia aknearpiani, mutta kirkastavan ja kosteuttavan vaikutuksen allekirjoitan. Lasinen pullo on arvokkaan tuntuinen ja pumppupullomekanismi erinomainen. Pumppumekanismilla varustettu kasvovesi – mahtavaa! Tuote tuoksuukin aivan täydellisen puhtaalta ja raikkaalta. Olen tykännyt muistakin Boryn ihonhoitotuotteista kovasti.

Yadah Pore Refinig Foam Cleanser 100ml (15 dollaria) on vaahtoava puhdistusaine, jota olen käyttänyt kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa meikkien poistamisen jälkeen. Tästä minulla ei ole valitettavasti mitään muuta positiivista sanottavaa, kuin että pakkaus on söpö. Tai ehkä ihotuntumakin on käytön jälkeen kivan kimmoisa, mutta keskittyminen tuotteen muihin ominaisuuksiin kuin tuoksuun on hyvin hankalaa. Tämä nimittäin tuoksuu, tai paremminkin haisee, kamalalta. Kuin keskenään olisi sekoitettu raakaa kalaa ja ammoniakkia. Olen yrittänyt käyttää tätä väkisin Clarisonicin kanssa, mutta ällötys on joka kerta ollut liian suuri. En tiedä onko tuotteen kanssa käynyt jokin valmistusvirhe, vai onko tämä Koreassa ihan perussettiä. Hrr, en taida pystyä käyttää tätä loppuun.

Porukan kummajainen on Neogen Neoday Eye Remover Pencil 2.6g (16 dollaria). Kyseessä on kynän mallinen kapine, jonka toisessa päässä on öljyinen, balmimainen kärki ja toisessa päässä vaahtomuovi. Kapineella on tarkoitus parannella/korjata silmämeikkiä, mikäli se on sattunut menemään pieleen tai leviämään. Kovin lähelle silmää en ole uskaltautunut tätä viemään, mutta testannut tätä olen kyllä. Itselleni tämä on täysin turha asia, mutta jollekin tämä voisi ehkä osoittautua hyödylliseksikin, en tiedä. Omat silmäni eivät vuoda juurikaan, enkä muutenkaan korjaile silmämeikkiä päivän aikana. Olisi jännää tietää, onko tällainen tuote oikeasti jossain päin maailmaa aktiivisesti ihmisten käytössä. Pisteet uudenlaisesta tuote-ideasta, vaikka sen arvo käytännössä onkin minun näkökulmastani minimaalinen.

Boksi oli kaikenkaikkiaan jännittävä ja 30 dollarin hintaansa nähden kelvollinen hankinta. Toisaalta vain puhdistusöljy ja kasvovesi ovat jääneet jokapäiväiseen käyttöön, ja nyt nurkissa pyörii kaksi hyödytöntä ja yksi vielä arvoitukseksi jäänyt tuote. Seuraavaan boksiarvosteluun saattaa vierähtää tovi aikaa, sillä sen tuotteet ovat vielä osittain kokonaan korkkaamatta.

Eikö ollutkin ihan mukavaa lukea tällainen hiukan vähemmän hehkuttava postaus MemeBoxista, kun viimeksi harmiteltiin joukolla sitä, että näitä ei enää saa tilattua Suomeen? 😉 Nutturapää kirjoittelee muuten myös MemeBoxeista, joten kannattaa käydä kurkkaamassa hänenkin arvostelunsa, jos nämä alkoivat kiinnostaa! Myyllä onkin näistä vähän enemmän kokemusta kuin minulla. Bokseista on minusta hauskaa lukea, vaikka näitä ei itselleen ostaisikaan, sillä moni asia on niin kovin eri lailla aasialaisessa kosmetiikassa.

6 thoughts on “MemeBox – Cleanse Morning & Night

  1. Puhdistusöljy näytti pullossa niin söpöltä, mutta kun kerroit siitä enemmän, en enää niin innostunut. Toi kalalta tuoksuva tuote kuulostaa kamalalta. 😀 Kasvovesi kelpais tännekin. ❤

    Tykkää

    1. Uskon, että säkin voisit ehkä tykätä tuosta kasvovedestä. Siinä on oikeasti sellaista laadun tuntua ja vau-efektiä – toisin kuin vaikkapa kalaputsarissa ;’D

      Tykkää

Jätä kommentti