Kun ihastuin mä öljykakkuun – Luonkos Oil Cleansing Cake

Tuote saatu pr-näytteenä.

*Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Sain jo viime kesänä hyppysiini tämän luonnonkosmetiikkapiireissä jopa jossain määrin kulttimaineeseen nousseen öljykakun. Vaikka olin ollut jo kauan kiinnostunut kokeilemaan tuotetta, siirsin pitkään sen käyttöön ottamista, sillä mielikuvani öljykakusta oli sellainen, että sitä olisi jotenkin hankalaa käyttää. Onneksi satuin törmäämään netin syövereissä keskusteluun, jossa ihmiset kertoivat miten monin väärin tavoin olivat öljykakkua käyttäneet. Tätä voi tosiaan helposti käyttää aivan väärin, ellei lue ensin käyttöohjeita, jotka ovat siis todellakin hyvin simppelit.

Öljykakkua ei pidä koskaan kastella, vaan sitä käsitellään aina kuivin käsin. Palasta lämmitetään ja hierotaan hetki käsien välissä, jolloin käsiin tarttuu sulaa öljyä. Kakku on riittoisa, kunhan sitä muistaa käyttää kerrallaan tarpeeksi vähän, eli todella pieni määrä öljyä riittää koko kasvojen puhdistamiseen. Minulla meni muutama kerta oppia käyttämään tätä tarpeeksi vähän. Toki hyvin raskas meikki varmasti vaatii enemmän öljyä, mutta minun nykyisin melko kevyt meikkini lähtee helposti pienelläkin määrällä, myös silmämeikki.

Siinä vaiheessa kun öljyiset kämmeneni koskettavat kasvojen ihoa, minun tekee aina mieli huokaista syvään. Öljy tuntuu iholla taivaallisen hyvältä, ja pehmeän rauhoittava tuoksu saa ajatukset aina hetkeksi pois arjen huolista. Minulle on muodostunut tavaksi tehdä puhdistuksen yhteydessä pieni kasvohieronta, sillä öljyä ei missään nimessä tee heti mieli pyyhkiä pois.

Öljykakkua käytetään kuivalla iholla. Meikki ja lika irtoavat öljyä iholle hierottaessa, minkä jälkeen kasvot pyyhitään lämpimään veteen kastetulla liinalla tai vanulapulla. Suosittelen liinaa! Käytän öljykakun jälkeen aina vielä toista puhdistustuotetta, kuten kaksoispuhdistukseen kuuluu.

Kiinnitin jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen huomiota siihen, että ihoni tuntui samettisen pehmeältä ja sileältä, ja tuntuma on vain voimistunut kahden viikon säännöllisen käytön jälkeen. Öljykakun käyttöohjeissa kerrotaan, että käyttö saattaa aluksi nostaa ihon pintaan epäpuhtauksia. Minulle alkoi tulla viikko sitten satunnaisia näppyjä kasvoille, mutta en uskalla vielä laittaa sitä öljykakun piikkiin, sillä myös raskaushormonit ovat tehneet minulle aiemmin vastaavaa.

Ilona Luonkos Rebirth Oil Cleansing Cake-öljykakku on vegaanista ja säilöntäaineetonta luonnonkosmetiikkaa, ja sen pääraaka-aineina on käytetty luomulaatuista kookosöljyä ja kaakaovoita. Kakku sisältää ihoa helliviä vitamiineja, antioksidantteja ja rasvahappoja, ja timanttisen sisällön kyllä huomaa käytössä nopeasti. En muista käyttäneeni koskaan ennen näin hyvältä tuntuvaa ja selkeästi ihoa hoitavaa puhdistustuotetta. Lisäpisteitä jo ennestään loistavalle tuotteelle ropisee siitä, että öljykakut ovat kotimaisia, Naantalissa käsin valmistettuja ja ne ovat zero waste, eli pakkaukset ovat täysin kierrätettäviä. Nerokasta!

Luonkosin öljykakkuja myydään ainakin *Hyvinvoinnin tavaratalossa, *TwistBe-verkkokaupassa ja *House Of Organicilla. Valittavana on useita eri vaihtoehtoja, joista minulla käytössä oleva Rebirth on tarkoitettu kuivalle ja ikääntyvälle iholle.

Onko Luonkosin öljykakku tuttu teille?

2 thoughts on “Kun ihastuin mä öljykakkuun – Luonkos Oil Cleansing Cake

    1. Tämä ei emulgoidu yhtään, eli perustuu tuohon liinalla pyyhkimiseen. Kuulen jo epäilyksen äänessäsi, kun mietit tuota ”hankaamista”. Musliiniliinalla tai jollakin pehmeällä rievulla saan öljyn omalle iholleni tarpeeksi hellävaraisesti pois ja meikit sekä lika lähtevät vaivatta, mutta jos sun iho ei kestä yhtään mekaanista kosketusta, en tiedä onko tämä sitten sulle. Kivaa olisi kyllä tietää mitä tykkäisit tästä ihastuttavasta öljykakkusesta!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s