MAC-suosikit osa 1 – kasvomeikit

*Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Olin pitkään kahden vaiheilla postauksen otsikon kanssa. Mietin kuvaisiko sisältöä paremmin otsikko ”MAC-suosikit” vai ”MAC-klassikot”, sillä postauksen tuotteet ovat kumpaakin – sekä omia suosikkejani, että klassikkoja. Koska toivon tästä kehkeytyvän postaussarjan, nimesin otsikon nyt suosikeiksi, mutta tulette huomaamaan, että melkoisten klassikkojen ympärillä täällä nyt hääritään.

Minut on päässyt valtaamaan suunnaton nostalgia ja kaipuu vuosiin 2012-2014, jolloin meikit olivat valtavaa intohimoa herättävä aihe, josta kohistiin antaumuksella netissä toisten meikkihöperöiden kanssa. Tällöin kaikkia meikkimerkkejä ei vielä saanut omalta lähi-Sokokselta ja joidenkin tuotteiden saamisen eteen sai nähdä oikeasti vaivaa. MAC oli tällöin todella kova nimi. Kaikki halusivat MACia ja seurasivat innolla merkin uusia kokoelmia. Minäkin olin tuolloin aivan hulluna MACiin ja hamstrasin sitä itselleni jälkeenpäin ajateltuna aivan päätä huimaavaa tahtia. Myöhempinä vuosina olen käyttänyt loppuun sekä antanut tai myynyt pois suuren osan MACin meikeistäni, mutta viime aikoina olen jälleen alkanut tuntea vetoa merkkiin ja ostanut tuotteen, pari silloin tällöin. Nyt huomaan jälleen omistavani pienehkön (ainakin entiseen verrattuna!) kokoelman MACia ja iloitsevani jokaisesta yksittäisestä tuotteesta aivan valtavasti.

Koska olen ostanut monia jo ennestään tuttuja tuotteita uudelleen, voin sanoa minulla olevan tietyistä yksilöistä jo melko kattava käyttökokemus. Haluankin jakaa teidän kanssanne muutamat MAC-suosikkini, jaotellen postaukset kolmeen tai jopa neljään erilliseen osioon: kasvomeikkeihin, silmiin sekä huuliin, ja ehkä vielä lopuksi muutamiin uusiin suosikkeihin, joiden kanssa minulla ei ole pitkää historiaa, mutta joihin olen aivan ihastunut. Entisille ja nykyisille MAC-faneille tulee siis olemaan täällä paljon nostalgian havinaa ja ihasteltavaa!

*MAC Fix+ on tuote, josta mielipiteeni on vaihdellut moneen kertaan vuosien saatossa, mutta nyt olen taas päätynyt ihastumaan siihen. Ihanan tuoksuinen suihke ei paranna meikin kestoa, mutta se saa liiaksi puuteroidun ilmeen kaikkoamaan ikäänkuin sulauttamalla meikkipohjan iholle tasaisesti. Fix+-vesiä ilmestyy ajoittain kausikokoelmissa eri tuoksuisina, mutta minulle tämä alkuperäinen on ykkönen. Minua kiinnostaisi kokeilla myös pinkkiä hohdetta iholle tuovaa Fix+-suihketta, sillä näitähän on nykyään tehty jo vaikka minkälaisilla eri ominaisuuksillakin. Fix+-vesiä olen käyttänyt ainakin neljä-viisi pulloa.

MAC Prep + Prime Skin Base Visage on mahtava meikinpohjustaja, jota olen käyttänyt jo joskus pullollisen. Pohjustaja levittyy iholle vähäeleisenä ja mutkattomana tehden ihosta tasaisen ja kosteutetun tuntuisen ilman itse vierastamaani silikonista tuntua. Meikkivoide liukuu pohjustajan päälle helposti ja pysyy pitkään kauniina. Uskoisin tämän käyvän monille eri ihotyypeille. Plussaa myös suhteellisen edullisesta hinnasta.

*MAC Face And Body Foundation on itselleni suhteellisen uusi tuttavuus, sillä olen omistanut tämän vasta vuoden verran. Face And Body on MACin meikkivoiteista sieltä kevyimmästä päästä, mutta tätä saa kerrostettua todella hyvin, jos mielii enemmän peittävyyttä. Face And Body taitaa olla nykyään suosikkimeikkivoiteeni MACilta, vaikka joskus MAC-huuman alkuaikoina suosikkini oli Studio Fix Fluid, joka on hyvin erilainen kuin tämä. Itselläni on sävy N2.

Blogiani pidempään lukeneet ehkä muistavat miten valtava kokoelma minulla oli joskus MACin Mineralize Skinfinisheja! Koin pakottavaa tarvetta ostaa uusia viimeistelypuutereita kokoelmista ja omistin varmaankin kaikki vakiovalikoimaan kuuluvat yksilöt. Nykyään omistan Stereo Rosen lisäksi ainoastaan *MAC Mineralize Skinfinish Soft And Gentlen. Käytin tällaisen kokonaan loppuun ehkä puoli vuotta sitten ja nyt halusin ostaa uuden, kun Stockan Hulluilla Päivillä oli hyvä tarjous. Itse tuote on pysynyt yhtä ihanana, mutta uusi pakkaus on kyllä kammottava! Vaalea sampanjaisen beige sävy hohtaa iholla selkeästi, mutta kuitenkin melko maltillisesti. Soft And Gentle on melko lämmin sävy, mutta uskoisin tämänkin sopivan silti useimpien ihonsävyyn. Tämä on todellinen klassikko.

*MAC Mineralize Skinfinish Natural on baked-tyyppinen, hyvin hienojakoinen puuteri, joka on itsessään myös melko peittävä. Kiinnitän tällä meikin, mutta tiedän joidenkin käyttävän tätä myös yksinään meikkipohjana pohjustajan päällä. Kun meikkiä tehdessäni tulee Mineralize Skinfinish Naturalin vuoro, yritän aina hetkeksi keskittyä tekemiseeni erityisen hyvin, sillä tällä voi saada aikaan melkoisen maskimaisen lopputuloksen. Varsinkin jos meikkivoide on vielä märkää, tarttuu pehmeää puuteria helposti ihoon hiukan liiaksi. Levitän tätä iholle suurella ja hiukan litteällä siveltimellä painellen. Kun tämän malttaa levittää iholle huolellisesti, on lopputulos upean kuulas ja hehkeä. Oli huippua ja aivan supernostalgista palata pitkästä aikaa tämän puuterin pariin! Oma sävyni on light plus, mutta luulen että minulle voisi sopia myös medium, sillä light plus on aavistuksen liian vaalea minulle.

*MAC Powder Blush sävyssä Melba on mattalaatuinen poskipuna, jossa on mahtava koostumus ja hyvä pigmentti. Tämä on jännää kyllä uusin MACin poskipunani, enkä voi kuin ihmetellä, miten tämä on mennyt minulta aiemmin ohi. Omistin joskus MACin poskipuniakin varmaan lähemmäs 30 kappaletta ja omistan niitä edelleen useita. Melba on ollut nyt ahkerimmin käytössä, koska sen lämmin korallinen sävy sopii kaikkeen, ja koska olen innostunut taas korostustuotteista, haluan käyttää mattaista poskipunaa. Melba on ehdottomasti MAC-klassikko, vaikka minä myöhäisherännäisenä ostinkin sen vasta viime kesänä.

Kuvassa Soft And Gentlen ja Melban välissä on Mineralize Skinfinish Natural sävyssä light plus. Se häviää ihonsävyyni täydellisesti kämmenellä, mutta kasvoilla se on aavistuksen vaalea.

MACia myydään nykyään ilahduttavan laajasti. Sitä voi ostaa esimerkiksi Stockmannilta, Sokokselta, *Kicksistä ja useista verkkokaupoista. Kun itse haluan saada hyvää ja henkilökohtaista palvelua laajan valikoiman ääreltä, menen Stockalle. Kun haluan ostaa MACia mahdollisimman edullisesti, klikkaan itseni *Elevenille. Sokoksen MAC-tarjontaan olen ehkä pettynein, sillä ainakin Turusta tuntuu olevan usein kaikki suosituimmat sävyt loppu ja piste on jotenkin todella sotkuinen.

Vieläkö joku muu intoilee MACista? Onko teillä merkiltä ikisuosikkeja? Kiinnostaako hiukan laajempi MAC-postaussarja?

Ihanaa viikonloppua! ❤

8 thoughts on “MAC-suosikit osa 1 – kasvomeikit

 1. Ihanaa! MAC on jollain tavalla tehnyt comebackin omaankin meikkipussiin, ennen piti saada paljon LE-juttuja ja jossain kohtaa tuli täydellinen kyllästyminen koko merkkiin ja siihen kulutushysteriaan. Nyt oon palannut hiukan minimalistisempaan arsenaaliin ja hakenut taas tiskiltä sellasia varmoja toimivia juttuja, kuten just Fix+ja Next to nothing puuteri (joka korvasi maailman parhaan Sheer selectin aika hyvin). Eli juttu sarja kyllä kiinnostaa!

  Tykkää

  1. Sun MAC-historia kuulostaa täsmälleen samalta kuin minunkin! Hardcore-fanituksesta ja himohamstraamisesta kokoelmaähkyn kautta luottotuotteiden viitoittamalle keskitielle. Tämä on hyvä! 🙂
   Mahtavaa kuulla, että MAC-jutut kiinnostavat! 🙂

   Tykkää

 2. Ihana postaussarja, todellakin MAC-tyttönä kiinnostaa ❤ silloin kun hurahdin MACiin, ostin sitä joka kokoelmasta. Varmaan 50 – 150 e joka kk Mäkkiin…järjetöntä näin loppupeleissä ajateltuna. Suurin osa kun on lähtenyt kiertoon ja osa lojuu käyttämättömänä koska en enää tykkää niistä, mutta harvinaisia keräilymeikkejä ei raaski myydä pois. Mulla on kuitenkin Barbie, Hello Kitty, Villains yms. halutuimpien kokoelmien tuotteita.
  Mulla on sultakin ostettu MSF, kyllä mä sitä käytän ;D mulla on tuosta MSF puuterista Medium, käytän sitä varjostuksiin / aurinkopuuterina koska puuteriksi se on itselle kovin tumma. Tuota primeria en ole kokeillut mutta kiinnostaisi. Haluaisin sen MACin joulukalenterin koska siinä tulee tosi paljon itselle uusia tuotteita niin pääsisi vähän testailemaan. Soft & Gentlen uusi pakkaus on tosi ruma, ihan kiva tuote mutta ehkä liian lämpöisä mulle. Fix+:aa yritän epätoivoisesti käyttää pois, en siitä oiekin pidä kun se ei toimi omiin tarkoituksiini. Mutta tulipahan kokeiltua 😀
  Blogit aiheuttaa enempi tätä MAC -huumaa itselle. Onhan se hyvä merkki mutta hutejakin löytyy. Kiva että sitä saa nykyään laajemmin ihan Sokokselta. Jotkut MAC -myyjät on niin pelottavia ja ahdistavia että en tykkää asioida pistellä. Liika tuputus ja tuotteiden väkinäinen kokeilu kasvoille. Haluan katsoa itse ja swatchailla, oon kuitenkin hidas miettimään ja jos painostetaan niin ostan jotta pääsen tilanteesta eroon :DDD

  Tykkää

  1. Jes, mahtavaa kuulla! ❤ Sulla on kyllä kaikista tuntemistani ihmisistä eniten noita vanhoja kokoelmahelmiä! Ymmärrän, ettei niitä raaski myydä, eikä siinä oikein olisi mitään mieltäkään. Mä muistan joskus ostaneeni sulta Heatherette-luomiväritrion! 😀
   Muakin kiinnostaa MACin joulukalenteri. Haluaisin tietää sen hinnan, niin pystyisin sitten päättämään ostanko vai enkö. Siinä on huippuja klassikkojuttuja. ❤

   Tykkää

 3. Herkkuja herkkuja! MACillä on mun sydämessä niin syvään juurtunut paikka, että varmaan tiesit jo tätä kirjoittaessasi, kenestä saat innokkaimman fanin MAC-postauksille – ja hei sarjalle! – ooooh 😀 ❤

  Soft & Gentle on mulle liian hohtava – olen tullut vanhaksi! Fix+ on ihana ja olen hurahtanut niihin kausijuttuihin ihan täysillä. Hohtavat on vielä kokeilematta.

  Face&Bodyn kanssa en tuu toimeen, käytän mieluuummin peitevoidetta sinne missä tarvitaan ja jätän muilta osin ihon paljaaksi. Skin Base on kiva, mutta senkin käyttö on kokonaan jäänyt välistä, kun olen priorisoinut aurinkosuojan primerin edelle. MSFN kulkee laukussa korjailupuuterina, mutta aniharvoin muistan tai jaksan sitä käyttää.

  Mun ikisuosikkeja on ehdottomasti aitokarvaiset siveltimet (rauha heidän täydellisyydelleen, snif) – en tiedä olenko vuosiin tehnyt yhtään silmämeikkiä ilman kaksyksseiskaa. Toinen tuote, josta en varmaan ikinä enää luovu, on 24h Extend Eye Base – PARASTA mitä mun silmämeikille on koskaan tapahtunut! ❤

  Jään sydänsilmin odottamaan jatko-osia!

  Tykkää

  1. Kieltämättä kyllä osasin arvata, että sinä ehkä satut tupsahtamaan paikalle hekumoimaan MACia! 😀 ❤ Mä olen muuten lukenut valehtelematta kymmeniä sun vanhoja MAC-postauksia viime viikkoina. Eli jos olet hämmästellyt Analyticsista vanhojen MAC-aarteiden suosiota, it's me! o/

   217 on täydellisyyttä ja parhautta siveltimen muodossa. Tilasin eilen Eleveniltä toisen! Se onkin sitä uutta laatua, joten jännää nähdä mitä tykkään siitä! Tuo Eye Base on mulla ostoslistalla. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s