Alkukesän 2019 suosikit

Valitessani tuotteita tähän postaukseen mieleeni juolahti, että olisinkohan lukijoilleni jonkinlaisen selityksen velkaa. Alkuvuoden julistin intohimoisesti innostustani luonnonkosmetiikkaan ja toisaalta hehkutin myös meikkien vähennysprojektiani. Vakaa aikomukseni olikin vaihtaa hiljalleen kaikki synteettinen kosmetiikka luonnonkosmetiikkaan ja pitkälti olla myös ostamatta uusia meikkejä. Niin nopeasti kelkkani kuitenkin kääntyi, että touko -ja kesäkuun suosikeissa nähdään uusia, vasta ostettuja meikkejä ja vain yksi luonnonkosmetiikkatuote.

Mietiskelin asioita hetken ja tajusin, että ei minun todellakaan tarvitse selitellä mitään. Nopeat mielialojen muutokset kuuluvat vakavan kosmetiikka-addiktion oireyhtymään ja ovat tavallaan blogiharrastuksen suola. Ehkä täältä löytyy useammalle lukijalle jotakin, kun poukkoilen ihastuksesta ja villityksestä toiseen.

Koska minulle ei jäänyt toukokuusta mieleen kuin yksi erityinen suosikkituote ja kuun vaihteessa uusia suosikkeja tuli monia, päätin kirjoittaa tällä kertaa yleisesti alkukesän lemppareista. Syvin innostukseni kallistui kesän myötä (yllättävää kyllä!) ihonhoidosta jälleen meikkeihin ja tuoksuihin ja niitä nähdäänkin nyt tässä postauksessa.

Viime kesänä en loppuraskauden ja toisaalta vauvan syntymän vuoksi käyttänyt juurikaan hajuvesiä. Tälle kesälle halusinkin ostaa aivan virallisen, uuden kesätuoksun. Koska Guerlainin Aqua Allegoria Limon Verde on kaikkien aikojen mieluisin kesätuoksuni, lähdin etsimään uutta kesätuoksuani myöskin Guerlainin riveistä. Guerlain nyt on ylipäätään muutenkin suosikkimerkkini tuoksuissa. Olin keväällä törmännyt Jonnan blogissa Guerlain Aqua Allegoria Coconut Fizziin ja nuuhkinut sitä jo muutamia kertoja kaupoissa todeten sen kuitenkin liian kookoksiseksi. Päätin antaa tuoksulle uuden mahdollisuuden ja nyt jostain syytä rakastuinkin siihen päätä pahkaa! Tuoksu on sitruksisen kirpeä ja jopa hiukan hapan, mutta kookos tuo siihen kesäistä trooppisuutta ja pehmeyttä. Vaikka kookos hirvittäisi kosmetiikassa yleensä, uskallan suositella nuuhkimaan Coconut Fizziä. Itse olen tähän todella syvästi ihastunut.

Anumati Naturals oli itselleni vieras sarja vielä alkuvuodesta, mutta kävin huhtikuussa kasvohoidossa, joka tehtiin minulle merkin tuotteilla. Sarja on kotimainen hoitoloissa myytävä luomuihonhoitosarja, jossa ei korosteta ihotyyppejä, vaan ihon vaihtelevia ja erilaisia tarpeita eri päivinä. Ihastuin sarjan filosofiaan ja tuotteiden mahtavaan tuntumaan ja ostin kasvohoidon yhteydessä kokeiluun muutamia tuotteita, joista tämä Anumati Naturals Antioxidant Eye & Lip Serum on yksi. Tuotteen luvataan kosteuttavan ja silottavan ihoa tehokkaasti sekä poistavan turvotusta. En ole huomannut parin kuukauden käytön jälkeen, että tuote olisi madaltanut näkyvästi juonteitani tai tekevän muitakaan ihmeitä silmänympärysiholleni, mutta sy-ihoni ei ole myöskään muuttunut suhteessa yhtä väsyneen näköiseksi kuin kasvojeni iho muilta osin. Meillä on ollut tytön kanssa melkoisia yöllisiä huutokonsertteja, mikä näkyy minulla jo naamasta. Sy-ihon tai huulten ympäryksien hoitoa en ole kuitenkaan laiminlyönyt, koska Anumati Naturalsin seerumia on ollut niin mukavaa ja myös helppoa sekä nopeaa käyttää. Se on aamuisin ja iltaisin ensimmäinen tuote, jota kasvoveden jälkeen levitän iholle. Hamstrasin tätä jo alennuksesta toisen pullon jemmaan ja jatkan tuloksien seuraamista! Anumati Naturalsin jälleenmyyjät löytyvät täältä.

Sitten niihin ah niin ihaniin ja turhiin meikkituotteisiin!

Menin ja ostin pitkästä aikaa limited edition-MACia oikein kaksin kappalein! Syytän (ja kiitän) tästä ystävääni, jonka vaikutuspiirissä vietin edellislauantain. Joskus kun mieli on vastaanottavainen, ei näköjään tarvita kuin henkäys sysäämään minut hetkeksi takaisin minulle joskus niin tuttuun MAC-hurmion tilaan.

Ostin Electric Wonder-kokoelmasta 12 sävyn Natural Vice-paletin, joka pitää sisällään lämpimiä neutraaleja sävyjä. Sävyt eivät varmastikaan ole uniikkeja kokoelmissani, mutta riemastun joka kerta paletin nähdessäni ja sillä meikatessani. MACin luomiväripalettien hinnat ovat muuten laskeneet huomattavasti. Tämän 12 sävyn paletin normaalihinta oli vajaa 50 euroa, mikä on suhteellisesti hämmentävän vähän verrattuna aiemmin ilmestyneisiin suuriin paletteihin, jotka maksoivat pitkälti yli 150 euroa.

Koska aleseteli poltteli taskussani, ostin MACilta paletin kaveriksi kauniin nudepunan sävyssä The Naturalist. Huulipuna ei myöskään huimaa erilaisuudellaan, mutta se on tämän hetken suosikkipunani. Lustre ei yleensä ole suosikkikoostumukseni, mutta tässä punassa sävy tulee kauniisti esiin pehmeän kosteuttavasta koostumuksesta huolimatta. Kesällä on kätevää kuljettaa mukana punaa, jota voi lisätä ilman peiliä. MAC Electric Wonder-kokoelmaa voi ostaa itselleen tällä hetkellä ainakin Stockmannilta.

Viimeisenä suosikkina on tuote, jonka pääsy tähän postaukseen yllätti itseni kovasti. Ostin reilu vuosi sitten Dubaista Fenty Beautyn Fenty Glow-huulikiillon vain todetakseni, etten oikein pidä sen sävystä. Se lojui käsilaukkuni meikkipussissa vuoden verran ennen kuin otin sen kunnolla käyttöön ja toukokuun aikana päädyin tykästymään siihen kovasti. En ymmärrä miksi olen vierastanut sen rusehtavaa sävyä aiemmin, sillä se sopii minulle oikein mainiosti. Kiillossa on mukavan kosteuttavan tuntuinen koostumus, eikä se tunnu yhtään tahmaiselta. Vahva mansikkainen tuoksu vie minut lapsuuden ponileikkeihin.

Mitkä tuotteet ovat sykähdyttäneet teitä erityisesti näin kesän alussa?

Lämpöistä ja aurinkoista uutta alkavaa viikkoa!

6 thoughts on “Alkukesän 2019 suosikit

  1. Coconut Fizz on kyllä ihana. Nimestään huolimatta se ei ole liian kookoksinen, juuri se kirpeys taittaa sitä kivasti.

    Mun alkukesän lemppareita taitaa olla Sensain huulikiilto ja Sisleyn poskipuna sekä Jo Malonen Frangipani Flower tuoksu. 🙂

    Tykkää

    1. Onneksi satuin törmäämään Insta-kuvaasi, joka sai minut palaamaan tämän tuoksun ääreen uudelleen. 😀 Jo Malonen tuoksut ovat itselleni edelleen vieraita, enkä ole tainnut koskaan tuoksutella niistä yhtään. Häpeällistä, tiedän! 😮 Aion korjata virheen ASAP.

      Tykkää

  2. Waaaaaaa, miten ihania oi Electric Wonder -kuosit on, yhyyy! Olen ihan puilla paljailla enkä saisi yhtään lähteä mukaan tällaiseen itse lietsomaani hurmioon, mutta yhy kun ne ovat nättejä. Ja niin monta mattasävyä yhdessä, kauniisti ryhmiteltynä! Yhy.

    Hapan kookos kulostaa kyllä erikoiselta. Inhoan kookosta, mutta tämän käyn nuuskimassa ihan vain kostoksi omalle kookosinholleni. Jos et olisi maininnut hapanta sitruksisuutta, pelkkä tuoksun nimi olisi saanut hyppäämään muutaman rivin alemmas seuraavaan kohtaan tekstissä. Senkin katalus, ansaitsit MAC-villiintymisesi!

    Olen hurahtanut etsimään korvaajaa vuoden 2014 CK One -tuoksulle, joka on ollut kaikkien aikojen paras hajuvesi koskaan EVER ja sen seurauksena olen tehnyt muutamia hankintoja ja pelkään pian hukkuvani hajuvesiin kuin huulipuniini.

    Tykkää

    1. Joo, Electric Wonderissa on upeat pakkaukset ja tuossa paletissa jotenkin ihan äärimmäisen nätisti ryhmitellyt ja järjestetyt sävyt! Tuo paletti on osoittautunut mulla sittenkin jopa melko uniikiksi tapaukseksi, koska ei mulla ole noita kaikkia vastaavia sävyjä missään. Erityisesti lämpimät vaaleat ovat olleet joka päivä käytössä.

      En usko sinun pitävän sittenkään Coconut Fizzistä, jos et pitänyt Limon Verdestä. 😥 Koska nämä ovat kyllä melko samankaltaisia. Minä tykkään hulluna Limon Verdestä ja tästä, enkä osaa päättää kumpi on parempi. Epistä kun mä löydän just nyt monia uusia tuoksulemppareita ja sä et meinaa millään löytää. 😦

      Tykkää

  3. Ah miten ihania suosikkeja! Tuo MACin paletti on ihan mielettömän kaunis. Onneksi niiden hinnat on laskeneet, koska ei niille kolminumeroisille hinnoille ehkä enää oikein ole perusteita, kun tuossa 50 euron hintaluokassa on jo tosi monelta merkiltä tosi laadukkaita paletteja.

    Aqua Allegoriat on NIIN IHANIA. Haluaisin luonnollisestikin kerätä koko sarjan…Limon Verde on aivan huikea, mun äidillä itseasiassa on se ja ”lainaan” sitä tietysti joka kerta kun käyn heidän luonaan 😀 Coconut Fizziä en ole testannut, koska Petran tavoin vihaan kookosta ja oletin heti nimen perusteella, ettei tuoksulla voi olla mulle mitään annettavaa. Mut ehkä mun täytyy testata…

    Tykkää

    1. Mun mielestä MACin paletit ovat nyt ok-hintaisia, mutta yksittäisten nappien yli 20e hinnoissa ei ole mitään järkeä. Juttelin tästä just MACin myyjänkin kanssa ja annoin palautetta hinnoista sekä hyvässä että pahassa. 🙂 Ne 150 euron paletit ovat ainakin Turussa nyt alessa, koska eivät tosiaan ole kovin helposti menneet kaupaksi.

      Aqua Allegoriat ovat kyllä upeita ja uniikkeja tapauksia. ❤ Mulla on myös Limon Verde, jo toista kertaa itse asiassa, krhm. Se on yksi upeimpia tuoksuja koskaan. Sun kannattaa ehdottomasti käydä nuuhkimassa Coconut Fizziä, jos tykkäät Limon Verdestä, koska niissä kahdessa on paljon samaa!

      Tykkää

Jätä kommentti