Mitä kuuluu pannuprojektille

Pannuprojekti on sanana sellainen kammotus, että haluaisin todella keksiä sille jonkin vastineen. Tällä kuitenkin mennään kunnes keksin jotakin parempaa, ellette te sitten keksi?! En tiedä olenko edes niin innoissani enää mukana koko projektissa, mutta kovasti mukaan valikoituneet tuotteet ovat kuitenkin kuluneet ja vähentyneet. Käymme tänään läpi hiukan projektin tuotteita, ikäänkuin itsellenikin muistin virkistykseksi. Päädyin myös valitsemaan päivittäiseen käyttöön loppuneiden ja loppuvien tilalle muutaman uuden tuotteen, jotka näytän postauksen lopussa. Projektin lähtötilanteen ja aloituspostauksen, josta alla oleva kuva on peräisin, voi kurkata täältä.

Mitä projektin tuotteille kuuluu nyt?

MACin luomiväripaletti on ollut käytössä päivittäin. Vaalea sävy on kulunut huomattavasti, samoin muutama muu. Paletissa on niin hyvät sävyt, että käytän melkein aina tästä paria sävyä jokaisessa meikissä. Anastasian Modern Renaissance ei ole kulunut lähes ollenkaan, ja päätin poistaa sen projektista, sillä se on sen verran uusi, ettei minulla ole mitään kiirettä päästä siitä eroon. Käytän sitä rennosti silloin kun minun tekee mieli meikata sillä.

Kikon puuteri on lähes loppu, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. MACin Harmony-poskipunasta, jota käytän varjostuksiin, on ollut pannu näkyvissä jo ainakin kuukauden. MAC Soft & Gentle loppui kokonaan, samoin kumpikin kasvosuihke sekä This Worksin näytekokoinen pohjustaja.

Clarinsin huulipuna loppunee vielä maaliskuun aikana. MACin Modestyn sitten taas hyllytin pois projektista, koska se on uusimpia huulipuniani, joten en yritä sitäkään saada väkisin kulutettua loppuun. Tilalle olen ottanut Clarinsin melko iäkkään punan, joka sekin lähentelee loppumista. Olen ollut maaliskuussa supertehokas huulipunien kanssa!

Huulikiilloista toisen heitin pois ja toinen on unohtunut meikkipussiini lojumaan. ColourPop oli tunkkaisen oloinen, joten en jaksanut enää säätää sen kanssa. Buxomin kiiltoa tulee varmaan käytettyä enemmän viimeistään loppukeväästä.

Silmänrajauskyniä en ole käyttänyt oikein lainkaan. Minua vain ei enää kiinnosta silmien rajaaminen ja vahva silmämeikki.

Otin tulokkaina mukaan projektiin kaksi puuteria, kaksi huulipunaa sekä kasvosuihkeen. NARSin puuteri tulee olemaan haaste, kun taas Hourglassin pehmeä puuteri tulee kulumaan loppuun helposti. Clarinsin ja YSL:n huulipunat sekä Pixin kasvosuihke ovat minulle helppoja tuotteita käydä läpi.

Voisin yhdistää tähän postaukseen yleiset kuulumiset meikkirintamalla, siellä on nimittäin tapahtunut kaikenlaista parin kuukauden sisällä. Minua alkoi (taas kerran) lähes ahdistaa omistamani valtava meikkimäärä, joten päädyin jälleen karsimaan sitä oikein kunnolla. Myin lähes kaiken itselläni käyttämättömäksi jääneen, jolla oli jotakin jälleenmyyntiarvoa ja lahjoitin kaksi kertaa yhtä suuren määrän ystäville. Myin suuremmista luomiväripaleteista pois muunmuassa Urban Decay Naked Heatin, Urban Decay Vice 4:n ja Anastasia Beverly Hills Norvinan. Olen lahjoittamassa pois Naked 3:n sekä Naked 2:n sekä palauttamassa ystävältä saamani Too Faced Chocolate Barin. Mietin lisäksi vielä yhden paletin myymistä sekä alkuperäisen Naked-paletin lahjoittamista. Olen myynyt tai lahjoittanut pois myös ainakin 10 poskipunaa ja viisi korostuspuuteria. Jokaiseen kategoriaan on iskenyt kunnon inventaario, ja nyt kaikki meikkini mahtuvat kompaktiin Ikean säilytyslaatikkoon, joka on mitoiltaan noin 20x20x35cm.

Yritän ostaa jatkossa loppuvien meikkien tilalle luonnonkosmetiikan meikkejä ja tehdä hankintoja harkiten. Kadun esimerkiksi MACin yksittäisen luomivärinapin ostamista helmikuussa oikein huolella! Enää en halua tehdä hinta-laatusuhteeltaan näin hulvattomia hankintoja.

Jatkan nyt edelleen tätä projektia, vaikka mielenkiintoni onkin tällä hetkellä käydä läpi tämän pienen joukon sijasta aivan kaikki meikkini todella kriittisesti ja omistaa vain sen verran, että pystyn realistisesti käyttämään kaiken loppuun. Meikkien keräilyn aika alkaa olla itselläni taakse jäänyttä.

Vieläkö nämä projektit kiinnostavat? Keksittekö jotakin kivaa synonyymia pannuprojektille? 😀

10 thoughts on “Mitä kuuluu pannuprojektille

 1. Hui, siellä on tosiaan laitettu meikkejä eteenpäin! 😮 Itse kuulun myös niihin, jotka ahdistuu jemmojen kasvamisesta, mutta ostan tuotteita tosi harkiten ja laitan myös usein tuotteita kiertoon heti kun olen niihin tarpeaksi tutustellut. Mitä olet tykännyt tuosta Hourglassista? Täällä sen tuotteita vielä himotellaan 🙂

  Tykkää

  1. Joo, olen tässä seulonut viimeisten kahdeksan vuoden aikana kasaantuneet meikit. Aikamoinen homma, mutta lopputuloksesta on niin hyvä fiilis!
   Tykkään ylipäätään Hourglassin meikeistä ihan älyttömästi, tai siis niistä kaikista joita olen kokeillut. Tuo puuteri on ihan huippu. Muistuttaa aika paljon MACin Mineralize Skinfinish Naturalia. Suosittelen kyllä kokeilemaan merkkiä, vaikka tuotteet ovatkin aika tyyriitä. 🙂

   Tykkää

 2. Pannuprojektit kiinnostaa aina. On mukava katsoa kanssasisarten saavutuksia ja vertailla omiin;)
  Pannuprojekti -sana on minunkin mielestä todella karmea. Mulla tulee pannu-sanasta mieleen aina kahvipannu… ”onko pannu kuumana?…. pistetääs pannu porisemaan…” 😀
  Yritän käyttää varsinkin puuterisia meikkejä kierrätyssysteemillä, jotta saan esim. bronzereita ja poskipunia tasaisemmin käytettyä, mutta vaikeata on välillä sekin systeemi.

  Tykkää

  1. Samat mielikuvat pannu-sanasta. Ja mulle tulee myös mieleen paistinpannu. 😀 Joka tapauksessa pannu on jotenkin niin meikkeihin liittymätön sana päässäni, että hämmentää aina kirjoittaa tuo ”pannuprojekti”.
   Nyt kun olen vähentänyt meikkejä radikaalisti, huomaan miten tajuttoman hitaasti puuteriset tuotteet kuluvat. Se juuri on inspiroinut vähentämään, koska on ahdistavaa tajuta, etten kerkeä koko elämäni aikana käyttämään vaikkapa kaikkia korostuspuutereitani loppuun.

   Tykkää

 3. Pohjaprojekti? Loppukiri? Käyttäjäiset? Ei, nyt ei kyllä irtoa mitään järkevää! 😀 Pannuprojekti on toisaalta siitä hyvä, kun se on niin spesifiä jargonia, että innokkaat lukijat varmasti löytävät artikkelien luokse. 🙂

  Mulla ei koskaan ole ollu tällaista projektia (kato, nätisti kierretty!), sillä olen abaut luovuttanut sen kanssa, että koskaan saisin ripsiväriä lukuunottamatta mitään meikkejä koskaan kulumaan loppuun. Tarttis varmaan meikata päivittäin, että moista voisi edes ajatuksen tasolla esittää. Mutta musta näitä on silti hauska seurata, sun analyyttinen tyyli on viehkoa luettavaa. 🙂

  Tykkää

  1. Hei kiitti, sain noista monta hyvää korvaavaa sanaa! 😀 Olisi pitänyt arvata, että sä keksit. ❤
   Tällaiset käyttäjäiset ovat minusta jokseenkin verrattavissa pakkomielteeseen, eikä näissä tavallaan ole mitään järkeä, mutta viihdyn tehdessä omia pohjaprojekteja ja seuratessa toisten loppukirejä. ;D
   Viehko! Mikä ihana sana. Kiitos!

   Tykkää

 4. Mä jaksan kiinnostua näistä pannuprojekteista, näissä on mun mielestä jotain todella tyydyttävää kun näkee tuotteiden oikeasti kuluvan :D. Mulla kun se on niin harvinaista, valtavan kokoelman myötä. Olen itsekkin yrittänyt vähentää ja karsia huolella, mutta silti tavaraa vaan riittää.

  Tykkää

  1. Mun kokoelma on ollut alkujaan varmaan hiukan sun nykyisen kokoelman tasoa, tai olisi ollut, ellen olisi karsinut viimeisten vuosien aikana todella rankalla kädellä. Tämä on siitä jännää, että karsiminen käy koko ajan helpommaksi. Silloin kun mulla oli vielä ihan järjettömästi meikkejä, rakastin kyllä niitä kaikkia palavasti. Aikansa kutakin. 🙂 Meikkejä kerääntyy niin helposti, että yllätyn edelleen joka kerta, kun näen kaikki meikkini kerralla edessäni.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s