Siivousta

Muutimme tämän vuoden keväällä nykyiseen kotiimme ja siitä asti minulla on ollut käytössäni kokonainen huone meikeilleni. En todellakaan omista huoneellista meikkejä, mutta huone on minun valtakuntani, kunnes se joskus siirtyy lapsen käyttöön. Vauvan myötä en ole enää viettänyt aikaa ”meikkihuoneessa”, koska se sijaitsee yläkerrassa, jota käytämme nykyisin vain nukkumiseen. Meikkaan alakerrassa keittiössä, jonne olenkin pikku hiljaa kuljettanut kattavan meikkivalikoiman. Sama pätee kaikkeen muuhunkin kosmetiikkaan ja vaatteisiin – on vain niin paljon kätevämpää, kun ei tarvi rampata päivän aikana yläkerrassa vauva olalla. Samaan aikaan suurin osa meikeistäni on unohtunut yläkertaan ja olen jumittunut meikkaamaan lähes joka päivä samoilla meikeillä. Viime aikoina tämä on alkanut ärsyttää minua ja olen alkanut kaivata asiaan jotakin järkevää ratkaisua.

Varsinaista ratkaisua en ole vielä keksinyt, mutta olen todennut asiaa pohtiessani minulla olevan edelleen liikaa meikkejä. Haaveilen nykyään simppelistä ja selkeästä arsenaalista, jossa jokainen tuote olisi sellainen, josta todella pidän ja jota varmasti käytän. Myös vanhentuneiden tuotteiden mahdolliset bakteerit puistattavat. Minun on pitänyt muutosta asti käydä läpi meikkini ja lajitella niistä osa pois. Tiedän joukossa olevan paljon parhaat päivänsä ohittaneita meikkejä sekä tuotteita, joita minun ei tule koskaan käytettyä.

Ryhdyin eräänä sateisena päivänä tuumasta toimeen ja raahasin kaikki meikkini yläkerran meikkihuoneesta, keittiöstä, laukuista ja takkien taskuista alakertaan olohuoneen lattialle. Sain todeta, että edelleen päätään nostavasta meikkiähkystä huolimatta olen tehnyt hyvää työtä viime vuosina, sillä minulla on valtavasti vähemmän meikkejä kuin vaikkapa edellisen muuttoni aikoihin. Paljon olen siis jo myynyt ja lahjoittanut meikkejä eteenpäin.

Meikit ovat nyt lojuneet viikon olohuoneen lattialla ja olen käynyt niitä hitaasti läpi jaotellen ne neljään eri kasaan: pidettäviin, lahjoitettaviin, myytäviin ja pois heitettäviin. Pidettävien kasa on edelleen liian suuri ja joukossa on edelleen tuotteita, joista en pidä aivan varauksetta, joten en katso saaneeni projektia hyväksyttävästi suoritetuksi. Haaveeni ja tavoitteeni kun tosiaan on omistaa vain meikkejä, joista todella pidän, joita käytän ja jotka eivät ole liian vanhoja.

Aion käydä meikit läpi vielä pari kertaa uudelleen sekä kokeilla parin viikon sisällä niitä meikkejä käytännössä, joiden viimeistä kohtaloa en osaa päättää. En tule esittelemään teille yksityiskohtaisesti kaikkia meikkejäni, mutta jos teitä kiinnostaa, voisin näyttää millainen kasa lähti ja millainen kasa jäi. Toki paljastan mielelläni myös uuden meikkien säilytysratkaisuni, kunhan ensin keksin sellaisen ja selätän kahden kerroksen välisen ongelmani. Mitäs sanotte, kiinnostaako?

12 thoughts on “Siivousta

 1. Todellakin kiinnostaa! Olen myös miettinyt tota että olis vain toimivia, simppeleitä meikkituotteita jotka varmasti toimii, eikä niin paljon niitä ”oliko tää se primeri joka murustuu sen meikkivoiteen kanssa jota ajattelin laittaa nyt vai sen toisen” – tyyppisiä tuotteita. Tän homman estää vaan ajanpuute ja homman valtava määrä 😅 No ehkä sun esimerkistä otan itteäni vihdoin niskasta kiinni 🤔

  Tykkää

  1. Työtä tässä projektissa on, mutta lopputulos palkitsee. 🙂 Loppusuora tässä on kyllä yllättävän hankalaa, kun joistain tuotteista on vain niin hankalaa luopua, vaikka niitä ei koskaan käyttäisi.

   Tykkää

 2. Kiinnostaa kovasti meikkien säilytysratkaisut, samoin meikkikokoelman karsiminen. Olen itsekin miettimässä, miten saisin meikit säilytettyä järkevästi, että niitä tulisi käytettyä monipuolisemmin. Nyt mulla on Malm peilipöytä (kampauspöytä kai virallisesti) meikeille ja Malm lipasto muulle kosmetiikalla. Malm peilipöydän laatikosto on aika surkea meikkien säilyttämiseen, koska se on liian kapea ja sen avautuminen on raivostuttava kapea-alaista. Varmaan Malm peilpöydäpöydän omistajat tunnistavat tämän probleeman. jos meikit on hankalasti saatavilla (mm. kahden kerroksen ongelma), niin ei niitä tule sitten käytettyäkään, as simple as that!

  Tykkää

  1. Oikea säilytystapa on yllättävän tärkeä ja ratkaisevassa osassa siinä, että tuleeko tuotteita käytettyä monipuolisesti. Mä olen säilyttänyt Ikean Alex-laatikostoissa meikkejäni, mutta seuraavaksi ajattelin mahduttaa kaiken pöydälle näkyviin. Mullakin taisi olla ennen Malm-kampauspöytä.

   Tykkää

  1. Olen tullut nyt siihen pisteeseen projektissani, että mulla on käsissä kasa tuotteita, joita en ikinä käytä, mutta joista on tosi vaikea luopua. Luopuminen voi tosiaan olla yllättävän vaikeaa, vaikka kyse on vain esineistä!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s