Kevään ja alkukesän suosikkipalettini

Blogiani sen alkuajoista asti seuranneet saattavat muistaa, että poskipunat olivat eri tuotekategorioista vuosien ajan suurin intohimoni kohde. Niistä ajoista on tultu melko kauas, ja nykyään voisin hyvin pärjätä muutamalla poskipunasävyllä. Hamstraamisintoni onkin vaihtunut poskipunista luomiväreihin ja nimenomaan luomiväripaletteihin. Tänä keväänä olen ollut paleteista aivan erityisen innoissani ja saanutkin kartutettua kokoelmaani useilla uusilla tulokkailla. Vastaavasti olen myös myynyt joitain suurempia luomiväripalettejani (muunmuassa Urban Decay Naked Smoky, Urban Decay Vice 3, The Balm NudeTude), joten yhteislukumäärä on pysynyt jokseenkin aisoissa.

Paleteista kolme olen hankkinut ulkomailta ja yhden sain ihanan blogikollega Elisan diilaamana Tukholman Sephorasta.

Minun on todella vaikeaa laittaa näitä paremmuusjärjestykseen eikä se suinkaan ole tarpeenkaan. Jos kuitenkin pitäisi mainita näistä kaksi ehdotonta alkuvuoden suosikkia, olisivat ne Tarten Tartelette Toasted sekä Too Faced Sweet Peach. Viime viikkoina taas olen alkanut lämmetä erityisen paljon Tarten Tartelette-paletille. Too Facedin Just Peachy Mattesin kanssa olen ehkä edelleen hieman tutustumisvaiheessa.

Tartelette Toastedin hankinnan järkevyyttä mietin melko paljon, koska minulla oli jo ennestään useita neutraaleja ja lämpimän sävyisiä paletteja. Lopulta perustelin hankinnan itselleni niin, että muut omistamani paletit eivät yllä laadullisesti Tarten tasolle, joten mieluummin luopuisin vaikka niistä entisistä hankkiakseni tämän. En ole katunut päivääkään tämän hankkimista. Sävyt ovat luonnossa juuri niin upeita kuin kuvissakin ja meikkaaminen sävyjen kanssa on silkka nautinto. Paletissa on useita sellaisia sävyjä, jotka voi levittää kiireessä yksinään koko liikkuvalle luomelle  ja meikki näyttää hyvältä. Tällaisia ovat paletin useat shimmeriset sävyt. Myös paletin mattasävyt ovat upeita ja helppoja levittää. Tätä kirjoittaessakin tekisi mieli juosta heti meikkaamaan tällä. 😀

Tarten luomivärit tuoksuvat, mikä saattaa jakaa hieman mielipiteitä. Toasted tuoksuu mielestäni kukkaiselle, eikä niin selkeän suklaiselle kuin vaikkapa Tartelette ja Tartelette In Bloom.

Olen ostanut oman palettini Dubain Sephorasta, mutta näitä ja myöskin alempana esiintyvää Tartelette-palettia saa tilattua Suomeen ainakin Tarten omilta sivuilta.

Harkitsin Too Faced Sweet Peachin hankkimista todella pitkään, varmaan yhteensä vuoden tai pari. Se ei vaikuttanut minusta aluksi ollenkaan kiinnostavalta, mutta pikku hiljaa aloin lämmetä sen monipuoliselle sävyvalikoimalle ja jopa aluksi uhkana pitämäni sammalenvihreä ja violetit alkoivat tuntua enemmän mahdollisuuksilta. Nykyään myös söpö ja lapsellisella tavalla hauska pakkaus sekä persikalle tuoksuvat sävynapit kutkuttelevat kovasti. Tässä on potentiaalia autiolle saarelle mukaan otettavaksi paletiksi, sillä tässä on loistava kattaus neutraaleja sekä kirkkaampia sävyjä. Paletti on todella monipuolinen ja tällä saa tehtyä ihan loputtomasti erilaisia meikkejä ja sävy-yhdistelmiä. Hankkiessani palettia pohdin hieman sitä, että persikkapaletiksi tässä on aika vähän oikeasti persikkaisia sävyjä ja olisin kaivannut niitä lisää. Nykyisin saman merkin persikkainen mattapaletti täyttää hyvin tämän kaipuuni, joten asia ei enää haittaa minua.

Sweet Peachin myötä kiinnostuin kovasti Too Facedin Chocolate Bar-paleteista, mutta olen saanut toistaiseksi pidettyä itseni niistä erossa. Luulen kuitenkin, että on vain ajan kysymys milloin hankin ensimmäiseni.

Sweet Peach-palettia saa tilattua ainakin Cult Beautysta.

Tarten alkuperäinen Tartelette oli heräteostos Dubaissa ollessani. En ollut ennestään koskaan vakavissani harkinnut hankkivani sitä, mutta äkkiä se ei jättänytkään minua rauhaan. En ole käyttänyt palettia ihan hirveän paljon sen hankkimisen jälkeen, koska lämpimät sävyt ovat houkutelleet alkuvuodesta enemmän, mutta pidän palettia ehdottomasti omistamisen arvoisena, sillä se on hyvin klassinen, takuuvarma paletti. Jos minun pitäisi valita yksi neutraali paletti omistukseeni, luopuisin silmää räpäyttämättä esim. Naked-paleteistani ja pitäisin tämän. Sävyjen kanssa on hankalaa tehdä ylilyöntejä tai epäonnistua, ja niiden huikea laatu takaa sen, että paletilla on joka kerta mahtavaa meikata. Tarten luomivärien laatu on vakuuttanut minut sataprosenttisesti ja voinkin nykyään nimetä ne suosikeikseni. Vaikka käyttäisin silmämeikissä jotakin muuta palettia, nappaan usein varjostussävyksi jonkin Tarteletten tummemmista sävyistä. Tästä on myös muodostunut turvapalettini, jota käytin esim. työhaastattelussa toukokuun alussa. Tätä palettia voin suositella ihan jokaiselle viileämpien ja neutraalien sävyjen ystäville, erityisesti jos mattasävyt ovat mieleisiä.

Just Peachy Mattes sisältää nimensä mukaisesti mattasävyjä, joskin Peach Sangriassa on ennemminkin satiininen koostumus. Tämä on ehkä uniikein paletti näistä neljästä, vaikkakin voisin kuvitella monien pudistelevan päätään tämän ja vaikkapa Naked Heatin tai Tartelette Toastedin yhtäaikaiselle omistamiselle. Just Peachy Mattes on mielestäni ennen kaikkea hauska paletti, joka vaatii tietynlaisen fiiliksen käyttäjältään. Siitä on helppoa napsia käyttöön yksittäisiä sävyjä, mutta koko meikin tekeminen vaatii hieman rohkeamman meikkipäivän. Koska sävyt tosiaan ovat mattaisia, tulee minulla tämän kanssa aina hieman tummempi meikki mitä olin alunperin suunnitellut tekeväni. Sävyt myös tummuvat aavistuksen luomillani. Paletissa on omaan makuuni turhankin vahva, esanssinen persikan ja viikunan tuoksu, mutta tuoksu ei onneksi päädy mainittavasti luomille asti.

Tämän paletin hankkiminen Suomeen on hankalaa, sillä Sephora Exclusive-tuotteen saadakseen on matkustettava johonkin Sephoraan. Tukholmassa nämä ovat olleet myynnissä jo pidempään, mutta maaliskuussa nämä eivät olleet vielä päätyneet ainakaan Dubaihin. Luultavasti näitä saa myös tilattua joistakin Sephoroista, mutta postikulut ovat käsittääkseni kymmenissä euroissa. Korjatkaa minua, jos olen väärässä!

Vaikka olen tällä hetkellä kovin hullaantunut tähänkin palettiin, näen tämän joukon potentiaalisimpana laatikon pohjalle unohtujana. Lämpimät sävyt ovat olleet kovin muodikkaita jo pitkään, mutta ennustan viileämpien sävyjen tekevän taas tuloaan, jolloin persikat todennäköisesti unohtuvat taas hetkeksi. En siis jäisi itkemään pitkäksi ajaksi tämän paletin perään, jos sen hankkiminen osoittautuu ylivoimaisen hankalaksi. Toki jos paletin saa hankittua hyppysiinsä, on siitä varmasti paljon iloa mattasävyjen ystävälle.

Mikä on teidän viime aikojen suosikkipalettinne? Löytyykö teiltä jokin postauksen paleteista? 🙂

Ihanaa alkavaa kesäkuuta! ❤

17 thoughts on “Kevään ja alkukesän suosikkipalettini

 1. Kiva postaus! Mulla ei ole mitään näistä mutta kun kaikki hehkuttaa Peachia, tekis mieli jo sen perusteella ostaa 😀 jossain vaiheessa varmasti ratkean. Tartesta ei ole kokemusta mutta tuo viileämpi paletti on aika kiva. Ehkä eniten diggaan nyt Jeffree Starista ja odotan kovasti hänen uusinta palettiaan.

  Tykkää

  1. Mulla jotenkin tökki se, miten kaikki hehkuttivat Sweet Peachia ja itse en nähnyt siinä sitä ihmeellisyyttä. Kun sitten päädyin räpeltämään palettia livenä useampaan kertaan, oli se menoa. Tartea suosittelen lämpimästi kokeilemaan, arvelen että rakastuisit. ❤
   Mä en ole vielä Jeffreen meikkeihin tutustunutkaan. 🙂

   Tykkää

 2. Ooo…ihana postaus. Mun ehdoton suosikki paletti on Tarten Tartelette in Bloom paletti. Siitä kun käytän funny girliä ja rockeria yhdessä…saan heti paljon kehuja.
  Hankin kyllä muutkin Tarten paletit vielä😁

  Tykkää

  1. Tartelette In Bloom on kyllä aivan ihana paletti! En ottanut sitä mukaan tähän postaukseen, koska olen muistaakseni tehnyt siitä joskus oman postauksensa. 🙂 On kyllä hienoa, kun Tartea saa nykyään tilattua Suomeen. Itse en ole tosin vielä koskaan tehnyt tilausta.

   Tykkää

   1. Aa se postaus on menny multa ohi…tai siis en varmaan silloin vielä omistanu tätä palettia ja muuten tilasin just lisää Tarten sivuilta…uuden paletin kasvoille ja silmille, nimi taitaa olla Aspyn Ovard ja jotain minisettejä ihonhoitoo ja meikkejä oli alessa ja niistä oli sellainen kampanja vielä, että kun otat alesettejä 3 niin saat vielä extra 30% alen niistä 😊. Ens kerralla taidan tilata meikkivoiteen ja peiteaineen testiin…tuotteet tulee euroopasta…niin ei menny tulleja tai veroja.

    Tykkää

 3. Kiitos kiinnostavasta postauksesta! Odotan eniten juuri näitä silmämeikkijuttuja, koska sinulla on pettämätön värisilmä (heh) ja asiantuntevia analyysejasi on ilo lukea. Tästä laitan ehdottomasti korvan taakse tuon viileän mattaisen Tarteletten. Kuparisen kuumeiset persikat eivät sovi itselleni yhtään ja soisin tämän muodin jo päättyvän 😀

  Tykkää

  1. Voi kiitos ihanasta kommentista! Toivoitkin Instassa multa niitä meikkikuvia.. Tällä hetkellä kynnys meikkikuvien postaamiseen on totta puhuen melkoinen, sillä raskaus ja helteet ovat saaneet kasvoni turpoamaan ja ihoni on täynnä omituisia läiskiä. 😮 Yritän saada meikkikuvia otettua, mutta en uskalla luvata mitään vähään aikaan…
   Tartelette on upea. ❤ Suosittelen sitä lämpimästi. 🙂

   Tykkää

 4. Mulla on Tartelette In Bloom ja siinä on kyllä niin laadukkaat napit, että ei voi olla kuin tyytyväinen…paitsi että Toastedissa olis mulle aivan täydelliset sävyt!!! Arrgh haluan! Mulla on Naked Heat, mutta se on jäänyt liki käyttämättä. Musta siinä on aika vaikeita sävyjä ja vaikka nappeja on monta, en löydä siitä kuitenkaan helppoja häivytyssävyjä tai mitään arkimeikkiin sopivaa. Toasted näyttäisi helpommalta.

  Tykkää

  1. Toasted on kyllä ihan sun näköinen paletti! 😮 Mun piti tehdä postaus yhdestä Toasted-kopiosta, mutta siltä varalta etten koskaan saa sitä aikaan, on pakko vinkata, että ColourPopilla on valikoimassaan lähes samanlainen paletti – Double Entendre. Mullakin Heat on jäänyt tosi vähälle käytölle. Ne sävyt ovat jotenkin liian lähellä toisiaan ja arkeen sillä syntyy helposti hiukan yliampuva meikki. Toasted on ehdottomasti helppokäyttöisempi paletti. Tällä viikollakin olen joka päivä meikannut sillä. ❤

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s