Uusi yritys pakata järkevästi – 16 päivää Kaliforniassa

Olen kehittänyt viimeisen vuoden aikana melko ristiriitaisen suhteen pakkaamiseen. Tavallaan minusta on ihanaa pohtia mitä otan mukaan matkalle ja suunnittelu voikin parhaimmillaan olla iso ja tärkeä osa matkan etukäteisfiilistelyä. Toisaalta inhoan pakkaamista, sillä minua melkeinpä ärsyttää jo valmiiksi tietää, että otan jälleen aivan liikaa tavaraa mukaan. Liiallinen tavaramäärä lisää kaaosta, ylimääräistä etsimistä ja ajanhukkaa määränpäässä, joten siksi sitä olisi tietenkin mukavaa välttää.

Kuten viime vuonna samoihin aikoihin, olemme lähdössä jälleen hieman pidempään reissuun, tällä kertaa road tripille Kaliforniaan. Vaikka matkalaukkutilaa on huomattavasti enemmän kuin vaikkapa Wienin reissuun pakatessa, välttäisin mielelläni viimeksi tekemäni mokat. Haluaisin tällä kertaa lähteä aivan erityisen kevyin kantamuksin, sillä opin jo viime vuonna, että Amerikan matkasta ei todellakaan selviä ilman ostosten tekoa. Jos olen ihan rehellinen, niin mielelläni jättäisin kaiken kosmetiikan kotiin ja ostaisin paikan päältä mahtavan tekosyyn kera kaiken uutena, mutta tähän olen liian järkevä. 😀

Suurin kompastuskiveni matkatavaroiden kanssa on edelleen kosmetiikkatuotteet, sillä pakkaan niitä lähes poikkeuksetta aivan liikaa mukaan.  Ajattelin tällä kertaa nyt ihan oikeasti ottaa tarvittavat tuotteet muutamaa asiaa lukuunottamatta mukaan näytepusseina ja näytekokoina.  Pyrin siihen, että en joudu raahaamaan ainakaan Suomesta mukaan otettua kosmetiikkaa takaisin kotiin, vaan toivon mukaan olen osannut laskea kahden ihmisen kulutuksen sen verran oikein, että kaikki loppuu matkan aikana. Tällä kertaa hyödynnän myös muita kierrätykseen meneviä pakkauksia. Esim. shampooni pakkasin mukaan Dermosilin vanhaan suihkugeelipulloon. Tässä vinkissä ei varmaan ole mitään uutta kenellekään, mutta yritän nyt kerrankin oikeasti itse sisäistää tämän. 😀

Matkakohteessamme tärkein kosmetiikkatuote on aurinkosuoja, joten panostan siihen. Aurinkovoiteet saisi toki ostettua helposti paikan päältäkin, mutta haluan käyttää loppuun tänä kesänä korkatut tuotteet, kun ne ovat vielä käyttökelpoisia, enkä haluaisi ostaa uusia aurinkotuotteita Suomeen raahattavaksi enää tässä vaiheessa kesää. Muistan viime kesän reissusta, että aurinkovoidetta ja ihon suojaamiseen sekä kosteuttamiseen käytettäviä voiteita kului puolet enemmän kuin olin kuvitellut. Auringon lisäksi merivesi ja pitkät päivät ilmastoidussa autossa tekivät iholle tehtävänsä. Kuvan tuotteet ovat tosiaan olleet jo tänä kesänä käytössä, eivätkä suinkaan ole täysinäisiä.

Kosmetiikan ohella toinen murheenkryynini on vaatteiden valitseminen. Minulla ei ole mitään vaikeuksia jättää kotiin esim. erilaisia sähkölaitteita, kuten hiustenkuivaajaa, mutta ilman vaatteita ei kukaan pysty olemaan. Olen oppinut kantapään kautta miten tärkeää on selvittää millainen sää matkakohteessa on. Itse varaudun hieman säätiedoitusten lupauksia kylmempiin olosuhteisiin, koska useissa maissa ilma viilenee iltaa kohden ja on tylsää joutua heti ensimmäisenä ostamaan matkakohteessa uusia vaatteita tai kenkiä vilustumisen pelossa. Road tripilla voi tulla vastaan muutenkin yllättäviä olosuhteita, tai innostus mennä vaikkapa vuorenhuipulle, kuten me viime vuonna Albuquerquessa.

Vaatteet painavat paljon, joten ne kannattaa valita tarkoin. Itse olen huomannut vaihtavani vaatteita matkoilla enemmän kuin kotona ollessa, koska kävelen ja tämän myötä myös tietysti hikoilen huomattavasti enemmän. Erityisesti paitoja kuluu paljon. Mikäli tilaa matkalaukussa on niukasti, suosittelen lämpimästi ottamaan matkalle mukaan sellaisia vaatteita, jotka joutaisivat joka tapauksessa pois lähiaikoina. Tällöin vaatteet voi jättää matkakohteeseen, eikä niitä tarvitse raahata takaisin mukanaan. Jos ajatus kohdemaan ”roskaamisesta” ahdistaa, voi siellä toki etsiä niille sopivan kierrätyspisteen. Kuulin tämän vinkin eräältä paljon reissaavalta ihmiseltä jo vuonna 2006, mutta en käsittänyt sitä silloin, koska vaatteiden pois laittaminen tuntui vieraalta ajatukselta. Nykyinen vaatevarastoni on melko niukka, joten joudun uusimaan usein tiettyjä vaatekappaleita ja olenkin säästänyt monia vaatteita tätä matkaa silmällä pitäen. Ajatusta voi soveltaa myös jalkineisiin. Otin itse viime kesän Amerikan matkalle mukaan jo valmiiksi kuluneita sandaaleja, ja ne olivatkin roskiskunnossa Suomeen palatessa. Kenkiä on toki kivaa myös ostaa matkoilta, mutta ne tuovat matkalaukkuun reilusti lisää painoa. Tällä kertaa päätin selvitä kahden kenkäparin turvin. Sandaalit eivät enää matkaa kanssani takaisin Suomeen.

Voihan olla, että jollakulla ei ole vaatekaapissaan kulahtaneita vaatteita, joista haluaisi hankkiutua eroon. Tällöin mukaan otettavat vaatteet kannattaa valita tietyin perustein. Minulla on tapana käyttää aina hyvin jämäkästi istuvia (lue: tiukkoja) vaatteita, jolloin varsinkaan suoraan ihokosketuksessa olevia yläosia ei voi käyttää kuin yhden päivän. Lainasin Wienissä olosuhteiden pakosta miehen itselleni hyvinkin löysää collegepaitaa, ja huomasin pärjääväni sen kanssa hyvin kolme päivää. Aluspaitoja pitää toki varata edelleen mukaan omansa jokaiselle päivälle, mutta ainakaan turhia päällispaitoja ei kannata raahata mukana. Jos matkakohteessa aikoo viipyä pidempään, kannattaa toki käyttää hyödyksi mahdollisuus vaatteiden pesuun. Amerikassa oli joidenkin motellien yhteydessä automaatteja, joista sai ostettua pieniä määriä pyykinpesuainetta.

Jos saisin valita tulevaan reissuun vain yhden vaatteen, olisi se tämä Vilasta viime vuonna ostettu kahdeksan euroa maksanut mekko. Se sopii Kalifornian helteeseen ja se on helppo pestä vaikka joka ilta motellilla, sillä se  kuivuu noin 20 minuutissa. Yritin etsiä tällaista toista tänä kesänä, mutta en harmikseni enää löytänyt.

Vielä yksi vähäpätöiseltä vaikuttava, mutta tietyllä hetkellä yllättävänkin tärkeä asia: mikäli matkakohteessa on edes jollakin todennäköisyydellä luvassa sadetta, kannattaa ottaa mukaan kunnollinen, taiteltava sateenvarjo. Turisteille kaupatuilla halvoilla sateenvarjoilla ei tee rivakammassa tuulessa mitään, vaan ne hajoavat alta aikayksikön.

Kuulisin nyt mielelläni teidän parhaat vinkkinne pakkaamiseen! Kosmetiikkakasaa saa myös kommentoida ihan vapaasti. 😀 Joitain tuotteita olen jo kuvaamishetken jälkeen poistanutkin mukaan otettavien joukosta. Meikkejä en kuvannut, koska en edelleenkään ole päättänyt mitä otan mukaan, mutta mikäli postaus niistä kiinnostaa, kertokaa se kommenteissa! 🙂

Osa kuvissa näkyvistä tuotteista on saatu blogin kautta.

8 thoughts on “Uusi yritys pakata järkevästi – 16 päivää Kaliforniassa

 1. Pakkaaminen on kyllä taitolaji ulkomaanreissuille varsinkin. En ole itse kovin järkevä pakkaaja, koska otan aina liikaa kaikkea mukaan, kun ei milloinkaan voi tietää mitä tilanteita tai tarpeita tulee eteen. Be prepared, se on mun motto;) Hyvä vinkki ottaa mukaan sellaisia vaatteita ja jalkineita, joita voi surutta hylätä paikan päällä. Pistän tuon korvan taa:)
  Kosmetiikan suhteen olen sen verran edisitynyt, että otan matkakokoisia pakkauksia mukaan tai ainakin pienempiä versioita.
  Meikkipakkaaminen kiinnostaa kovasti:)

  Tykkää

  1. Joo minullekin on tullut vielä tänään kiusauksia heitellä matkalaukkuun sitä ja tätä, mutta onneksi mies on ollut tiukkana ja kieltänyt. 😀 Tuo vaate-vinkki on kyllä käyttökelpoinen, siinä säästyy tilaa tuliaisille ja ostoksille. 😀 Yritän postata reissun varrella matkameikeistä, nyt ennen lähtöä en enää kerkeä. Kiva kuulla, että postaus kiinnostaisi. 🙂

   Tykkää

 2. Pakkaaminen, sen suunnitteleminen on ihanaa, mutta sitten se käytännön toteutus..aivan liian usein teen sen viimeisenä iltana viime hetkillä 😀 Onneksi siihen on jo rutinoitunut ja osaan aika hyvin pakata. Kosmetiikan pakkaaminen on mun mielestä hankalinta, samoin sellaisten pienten asioiden, joiden tarpeellisuudesta ei ole aina varma.

  Tykkää

  1. Sama täällä, pakkaaminen jää usein viime tippaan. Kosmetiikan pakkaamisen suunnittelen yleensä huolella ja ajoissa, mutta senkin suhteen tulee useimmiten ylilyöntejä. Tällä kertaa onnistuin kosmetiikan suhteen hyvin tosin ja lähes kaikki kului loppuun matkalla. Vaatteita olikin sitten liikaa mukana..
   Kosmetiikan pakkaaminen on kyllä siitä hankalaa, kun melkein aina jotain alkaa vuotaa laukun uumenissa.

   Tykkää

 3. Itsehän inhoan pakkaamista ja ehkä vielä enemmän sitä laukun purkamista matkan jäljiltä. 🙂 Olen kirjoitellut joitain pakkausvinkkejä blogiinikin, mutta itselläni eniten tilaa vie kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteet, joten niitä yritän aina tunkea pienempiin purkkeihin, koska harvemmin niitä kuluu niin paljoa että kannattasi kokonaisia pulloja ottaa mukaan. Poislukien sitten juurikin noi aurinkorasvat, jos matkustaa sellaiselle alueelle jossa porottaa päivät pitkät niin aurinkovoidetta saa kyllä kulumaan aika lailla. 🙂 Hyvää reissua!

  Tykkää

  1. Laukun purkaminen matkan jäliltä on ehdottomasti se kaikkein inhottavin osuus! Purin laukkuni eilen heti kotiin päästyä, vaikka olin kipeä ja jet lagissa. En vain kestä laukun lojumista pienessä asunnossamme. Nyt pesukone laulaa, kun kaikki reissupyykit kaipaavat käsittelyä..

   Minun täytyy käydä kurkkaamassa pakkaamisvinkkisi, jos vaikka oivaltaisin taas jotakin uutta seuraavaa reissua varten! 🙂

   Kiitos! ❤

   Liked by 1 henkilö

 4. Kyllä reissumeikit aina kiinnostaa! Ja reissumeikkilookit elikkä kuinka varioida lookkeja (toivottavasti) pienellä määrällä meikkejä :)))

  Tykkää

  1. Reissumeikit jäivät kuvaamatta ja osa tuotteista loppui ja jäi matkan varrella pois, mutta voisin ehkä jälkikäteen tehdä aiheesta pienen postauksen. Meikkilookeja ei tullut kuvattua, koska minulla ei ollut järkkäriä mukana ja kännykällä en saa otettua hyviä lähikuvia meikeistä. :/ Toki niitäkin voisi näin jälkikäteen toteuttaa ja fiilistellä reissua. 😀 Saa nähdä miten käy, kun toivun tästä jet lagista..

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s