Mon Guerlain

Hihkaisin riemusta, kun sähköpostiini ilmestyi muutama viikko sitten kutsu Guerlainin uuden tuoksun lanseeraustilaisuuteen. Minulla oli rehellisyyden nimissä mennyt aivan ohitse, että suosikkituoksutaloni oli julkaisemassa jälleen uuden tuoksun, joten vasta lanseerauspippaloihin mennessä minulla alkoi mukava jännitys ja odotus uutta tuoksua kohtaan. Kuten olen ennenkin kertonut, omistan määrällisesti eniten Guerlainin tuoksuja ja Guerlain on muutenkin brändi, jonka tuoksuilta odotan eniten.

Mon Guerlain on Thierry Wasserin luoma 1.3. lanseerattu tuoksu, jonka on tarkoitus ilmentää äärimmäistä naisellisuutta ja uudenlaista vapautta sekä samalla juhlistaa 190-vuotiasta Guerlainina. Sain kuulla lanseeraustilaisuudessa, että Mon Guerlainilla on haluttu tavoittaa uutta kohderyhmää, mikä selittää minusta Angelina Jolien valinnan tuoksun kasvoksi. Guerlain mielletään usein arvokkaan ylelliseksi ja myös jollain tavalla vanhanaikaiseksi tuoksutaloksi. Uudessa tuoksussa on haluttu säilyttää Guerlainille tyypillinen arvokkuus, mutta samalla tuoda mukaan ripaus rosoisuutta. Esimerkiksi lanseerausvideossa vilahtavat Angelinan tatuoinnit, mikä on melko yllättävää Guerlainin kaltaiselle brändille.

Mon Guerlainin alkutuoksussa on laventelia ja bergamottia. Sydäntuoksussa sambac-jasmiinia ja iiristä. Pohjatuoksussa on vaniljaa, santelipuuta ja kumariinia.

Aiemmin omistamiini Guerlainin tuoksuihin verrattuna löydän tästä eniten yhtäläisyyttä Shalimar Parfum Initialin kanssa. Niissä on tiettyä samankaltaista puuterisuutta ja vaniljaisuutta. Eniten kaikista tuntemistani Guerlainin tuoksuista tämä tuo kuitenkin mieleeni miesten l’Homme Idealin, ja se saattaa olla suurin syy siihen, miksi ihastuin tähän tuoksuun niin palavasti. Miehenihän käyttää l’Homme Idealia lähes päivittäin. Ihastuin itsekin l’Homme Idealiin palavasti heti ensi nuuhkaisulla, ja se on edelleen paras tietämäni miesten tuoksu.

Pelästyin kuullessani lanseeraustilaisuudessa tuoksun laventelisuudesta, sillä en voi sietää sitä, mutta onneksi minä en haista tässä yhtään laventelia. Tuoksu vaikutti ensinuuhkaisulta myös aavistuksen liian makealta ja vahvalta nykyiseen makuuni,  mutta käytössä tämä on osoittautunut upeaksi. Tuoksu muuttuu iholla kiehtovaksi makean pehmeäksi hunnuksi ja kestää omalla ihollani reilusti kymmenen tuntia.

Huomasin tuoksuun tutustuessa jännän asian: minulle tulee tähän tuoksuun himo. Sen lisäksi, että haluan käyttää tätä päivisin, haluan laittaa sitä myös yksin kotona ollessa ja illalla nukkumaan mennessä. Saatuani tämän tuoksun, en ole käyttänyt kertaakaan mitään muuta tuoksua.

Oletteko te jo nuuhkineet Mon Guerlainia? Mikä tuoksu on sykähdyttänyt teitä erityisesti viime aikoina?

Tuoksu saatu pr-näytteenä.

4 thoughts on “Mon Guerlain

 1. Toiveikkaana tutustuin, mutta ei ollut minun heiniäni tämä uutuus. Alun laventelia ja bergamottia en huomannut ollenkaan, ja ne olisivat ainoat mieleiseni nuotit tässä;) Loppu oli sitä pehmeää ja vaniljaista puuterisuutta, joka minulle edustaa jakkupuku-hattu-laukku -kuvaa, sen ajan kun olen nähnyt. Minusta Angelina Jolien kasvot sopivat kyllä kuvaamaan tätä tuoksua.

  Tuoksumieltymykset jaksavat ihmetyttää minua jatkuvasti. Niin kuin se, miten ihastuin niin palavasti Pikkimustaan ja varsinkin Couture-versioon. Nyt uusin hankintani on Sisleyn Izya, sen ruusuinen raikkaus myi itsensä minulle heti jokapäiväiseksi työtuoksuksi. Maksoin korkean hinnankin silmää räpäyttämättä.

  Tykkää

  1. Minustakin Angelina sopii tähän. Mon Guerlainilla on kuulemma tavoiteltu kaupallisuutta, ja senkin minusta kyllä huomaa.

   Tuoksumieltymykset tosiaan ovat jänniä juttuja, joita jaksan itsekin aina ihmetellä. Ihmettelen tällä hetkellä sitä, että miksi tykkään tästä Mon Guerlainista niin paljon, koska tämä edustaa taas sitä ”entistä” tuoksumakuani, joka oli jo hetkeksi vaihtunut kepeämpään. Kiinnostukseni heräsi nyt tuon Izyan suhteen. 🙂

   Tykkää

 2. Olen muutaman kerran tätä testaillut ja mulla on makusteluvaihe menossa, en ole oikein muodostanut tästä mielipidettä. Mulla on pari tuoksua tänä keväänä joihin olen muut Elie Saabin uusi Holiday Collectionin tuoksu ja Elizabeth Ardenin White Tea, jossa olen suorastaan uinut viime viikot. 😀

  Tykkää

  1. Odotan todella innolla kuulevani millaiseen mielipiteeseen sä päädyt lopulta tämän kanssa! 🙂 Pakko käydä nuuhkimassa nuo molemmat tuoksut jossain vaiheessa. Elie Saabit eivät ole muistaakseni koskaan erityisemmin iskeneet minuun, mutta tuo White Tea kuulostaa jo nimenä jotenkin kivalta. 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s