Testissä Vuohelman käsintehtyä kosmetiikkaa

Kosmetiikka ei ole kiinnostanut minua erityisemmin viime aikoina ja olen tainnut meikata marraskuun aikana vain muutaman kerran. Melkoista kosmetiikka -ja meikkiapatiaa on siis ollut ilmassa. Siksi minun onkin ihan pakko katkaista jälleen yksi blogihiljaisuuteni kirjoittamalla teille nimenomaan näistä postauksen tuotteista, sillä nämä saivat minut pitkästä aikaa innostumaan tuotteiden testailusta ja ylipäätään kosmetiikasta.

Sain parin hauskan yhteensattuman johdosta testattavakseni laajan setin Vuohelman käsintehtyjä kosmetiikkaherkkuja. Sattumuksiin liittyy muunmuassa siskoni ylläpitämä aasitila. Kyllä, minä olen vannoutunut kaupunkilainen, mutta siskoni asustaa maalla eläinkatraan kanssa. Suu vetäytyi väkisinkin pieneen hymyyn tuotteet ensimmäistä kertaa nähdessäni, sillä näissä on jotakin todella sympaattista, joka kolahtaa juuri nyt minuun. Olen lievästi sanottuna kaivannut söpöjä ja hyväntuoksuisia asioita marraskuun ankeuden keskelle.

Vuohelman tuotteet valmistetaan käsin Lompin tilalla Kokemäen Kauvatsalla. Ne on tehty luonnollisista pääasiassa lähituottajilta hankituista raaka-aineista. Tuotteissa on veden sijasta käytetty vuohenmaitoa, joka sisältää iholle hyödyllisiä rasvoja, vitamiineja ja hivenaineita. Vuohelma on rekisteröitynyt kosmetiikan valmistaja.

Palamuodossa olevat tuotteet toivat itselleni välittömästi mielleyhtymän Lushiin. En voinutkaan olla vertailematta näitä toisiinsa, mutta totesin, että kyllähän niistä erojakin löytyy. Vuohelman palasissa tuoksut eivät ole aivan niin voimakkaita ja hyökkääviä kuin Lushin paloissa. Tuoksut ovat myös aidomman oloisia ja niissä on jotakin kotoisampaa. Eipä tuo toisaalta ole ihme, kun tuotteissa on käytetty luomuvuohenmaitoa ja kotimaisia lähitilojen tuotteita.

Havaitsin palamuodossa oleviin tuotteisiin tutustuessani, että ne olivat tuoreeltaan melko pehmeitä. Jätinkin ne muutamaksi päiväksi kovettumaan ilman pakkausta ennen käyttöön ottoa. Tätä ei tosiaan neuvota missään, mutta olen palasaippuahistoriani aikana kokenut tämän hyväksi käytännöksi. 😉 Näille lupaillaan tuotteesta riippuen 12-24 kuukauden säilymisaikaa.

Erilaisten palamuodossa olevien tuotteiden säilytys kylpyhuoneessa tuotti minulle hiukan päänvaivaa, mutta keksin lopulta käyttää näille Lushin hierontapaloille tarkoitettua metallirasiaa. Jokin rasiasysteemi näiden kanssa kannattaa kehitellä, sillä palasten säilyttäminen lavuaarin reunalla tai suojaamattomana suihkukopissa on melko sottaista puuhaa ja tuotteetkin luonnollisesti kärsivät tästä.

Pyöreä, ulkonäöltään suklaaleivosta muistuttava Kahvi & suklaamaito-shampoopala (80g/13,50€) vei heti sydämeni tuoksullaan. Jotkut viisaat ovat ennenkin tajunneet käyttää kosmetiikassa suklaata ja kahvia, mutta niiden yhdistelmään en ole ennen törmännyt. Shampoopala sisältää luomuvuohenmaitoa, kaakaovoita, raakasuklaata ja kahvia – nam!

Jännitin shampoopalan kokeilemista hiukan, kuten aina kiinteässä muodossa olevien tukkajuttujen kohdalla on, mutta yllätyksekseni mies nappasikin tämän meistä ensimmäisenä mukaansa suihkuun. Olin tässä kohtaa todella hölmistynyt, sillä yleensä mies ei tosiaan suostu käyttämään kuontalonsa pesuun muuta kuin tasan yhtä hyväksi havaitsemaansa kampaamomerkkiä.

Sampoopala vaahtosi ilahduttavan runsaasti ja teki hiukset puhtaan tuntuisiksi. Mies kiitteli sitä, etteivät hänen hiuksensa tuntuneet pesun jäljiltä kuitenkaan narskuvan puhtailta, vaan ennemminkin pehmeiltä. Voin omasta puolestani yhtyä miehen kommentteihin. Nuo mustat kuorivan tuntuiset jyväsetkään (kahvinporot?) eivät jääneet häiritsevästi hiuksiin pesun yhteydessä, vaan huuhtoutuivat pois huuhteluveden mukana.

Ruusu & Sheamaito-palasaippua (100g/6,50€) sisältää luomu-vuohenmaitoa, sheavoita ja kuivattua ruusunmarjaa. Sen tuoksu on miedon ruusuinen ja ehkä neutraalein näistä kaikista tuoksuista. Saippua on hellävaraisen tuntuinen, vaikka se onkin kevyesti kuoriva. Tämä tuntui käytössä suhteellisesti vähiten riittoisalta, vaikka ei tätä missään nimessä voi nopeasti kuluvaksikaan syyttää. Mieluummin käytän tuoretta saippuaa kuukauden kuin yritän saada puoli vuotta kovaa saippuaa loppumaan. Kosmetiikan hamstraamiseen taipuvaiset varsinkin luultavasti ymmärtävät tämän. 😉

Vadelmamaito-kasvosaippua (60g/12,50€) sisältää luomuvuohenmaitoa, mietoa pesevää ainetta, mangovoita, kalamiinia, vadelmajauhetta ja eteeristä teepuuöljyä. Kasvosaippua on osoittautunut yhdeksi suosikeistani ja se on jäänyt minulla testijakson jälkeenkin päivittäiseen käyttöön. Vaikka rakastan kahvin ja suklaan tuoksua, on vadelmamaito tuoksuista kuitenkin kaikkein eniten mieleeni. Aidon vadelmainen tuoksu on miellyttävän pehmeä ja makean raikas. Saippua vaahtoaa kostutettujen kämmenten välissä melko hillitysti, mutta pesee ihon kuitenkin puhtaan tuntuiseksi. En suosittele tätä aivan kuivalle iholle, vaikka tämä hellävaraisen tuntuinen onkin. Oma kuivahko ihoni on kyllä tykännyt. Kasvosaippuassa on mukana kuorivia jyväsiä, mutta en ole kokenut satunnaisten kasvoille päätyvien yksilöiden raapivan ihoa tai tuntuvan muutenkaan kovakouraisilta. Kasvosaippua on erittäin riittoisan oloinen.

Mangomaito-sokerikuorintapala (80g/10€) sisältää luomuvuohenmaitoa, sokeria, kaakaovoita, mehiläisvahaa ja pellavaöljyä. Kuorinta tuoksuu huumaavan pehmeältä ja aidolta mangolta. Kuorintapala on käytössä joko todella rouhea tai hellävarainen, riippuen kummalla puolella ihoa kuorii. Palan alapuolella sokerikiteet tuntuivat iholla varsinkin aluksi todella rouheilta. Iho jäi kuorinnan jäljiltä kosteutetun tuntuiseksi kiitos sen sisältämän voin ja öljyn.

Kaura & Pellavamaito-kosteusvoide (50ml/14,00€) on myös yksi suosikeistani. Voiteessa on huumaavan vahva ja ihana hunajan tuoksu, joka jää tuoksumaan iholle melko pitkään. Voide imeytyy nopeasti, mutta tuntuu silti kosteuttavan erittäin tehokkaasti. Toistaiseksi olen raaskinut käyttää voidetta vain ihoalueilla, joista tuoksu pääsee helposti leijailemaan nenääni. Minulle tulee tästä mieleen vahvasti Burt’s Beesin tuoksut, eikä se ole ollenkaan huono juttu. Voidetta voi käyttää sekä kasvoilla, että vartalolla ja näin olen tehnytkin.

Suklaamaito-huulivoide ja Persikkamaito-huulivoide (7ml/7,50€) on pakattu söpöihin peltirasioihin. Suklaamaito-huulivoide on koostumukseltaan täyteläisempää kuin sisarensa Persikkamaito. Tykkäsin molemmista paljon, joten olen vaihdellut näiden kahden välillä lähinnä tarpeiden mukaan. Persikkamaito on koostumukseltaan voidemaisempaa ja kevyempää, kun taas Suklaamaito on paksumpaa ja selkeästi voimaista.

Vuohelman tuotteita voi ostaa merkin kotisivujen verkkokaupasta. Jälleenmyyjät löytyvät täältä. En hyödy rahallisesti mahdollisista tekemistänne ostoksistanne mitenkään. Sivustolta löytyy mainioita joululahjaideoita vaikkapa heille, joille luonnolliset, uniikit ja kekseliäät kosmetiikkatuotteet ovat mieleisiä. Minua miellyttää ajatus myös suomalaisen yrittäjyyden tukemisesta. Itse innostuin useammastakin tuotteesta ja toivon pääseväni joskus hypistelemään näitä ihan konkreettisesti paikan päälle.

Alkoiko jokin tuote erityisesti kiinnostaa? Olivatko Vuohelman tuotteet teille ennestään tuttuja? 🙂

16 thoughts on “Testissä Vuohelman käsintehtyä kosmetiikkaa

  1. Ooooh, mitä ihanuuksia! Nyt harmittaa, että varastot ovat pullollaan ja ennen kuin näitä pääsee hankkimaan on aika paljon entisiä pois käytettäviä…näitä kun ei oikein parane varastoonkaan hankkia. Aivan ihanan kuuloisia tuotteita!! Pitääpä tutustua tarkemmin, kiitos vinkistä!

    Tykkää

  2. Todella ihanalta vaikuttavia tuotteita 🙂 En ollut aikaisemmin Vuohelmasta koskaan kuullutkaan… Pitää laittaa muistiin ja tilata jossain vaiheessa, kunhan nykyiset jemmat hieman pienenevät.

    Tykkää

  3. Palashampoot, kosteusvoiteet ja huulivoiteet ovat Vuohelmalta aivan ihania. Shampoot sopivat herkälle päänahalle ja kosteusvoide imeytyy sääriin nopeasti. Suklainen tuoksu shampoossa ei ole liian voimakas. Paikallisuudesta ja luonnonmukaisuudesta iso plussa. Ostan uudestaan!

    Tykkää

Jätä kommentti