Kolmekymppisen ihosta sekä yksi hyvä apteekkikosmetiikan päivävoide

Jotenkin ironista, että päätin postata ACOn 25+ -kasvovoiteesta nyt, kun kolmekymppiseni olivat eilen. No, minä satuin ihastumaan tähän päivävoiteeseen, joten ai auta.

Mietin pitkään, etten edes korkkaisi tätä voidetta, koska se ei selkeästi ole enää minun ikäisilleni suunnattu ja käytänkin nykyään mieluummin ihan rehellisesti ikääntymisen merkkejä ennaltaehkäiseviä tuotteita. Jotain niin kutsuvaa voiteen pakkauksessa kuitenkin oli, että entisen päivävoiteen tyhjennyttyä tämä oli pakko korkata. Minulla on nyt myös menossa suuri kiinnostus apteekkikosketiikkaa kohtaan, joten uteliaisuus kuivalle iholle suunnattuun ACOon oli liian suuri tuotteen eteenpäin laittamiselle.

Alkuun pieni avautuminen ihostani. Kirjoittelin reilu vuosi sitten paljon minua vaivanneesta aknesta. Sain aknen kuriin syömällä kuurin Isotretinoin Actavista eli tuttavallisemmin Roaccutania ja vaikka kuinka ihanaa olikin päästä eroon rasvoittuvasta ihosta ja näppylöistä, ei nykyinen hyvä ja tasainen iho tullut ihan ilmaiseksi. Roaccutan imi ihostani kaiken rasvan, eikä ihoni ole edelleenkään palautunut sellaiseksi kuin mitä se oli ennen aknea. Kun iho on muuttunut muutaman vuoden sisällä normaalista rasvaisen ja epäpuhtaan kautta superkuivaksi ja jälleen vain ”vähän kuivaksi”, ei ole ihan helppoa muistaa millaisia tuotteita iholle pitäisi aina levittää. Parhaita tuotteita minulle olisi öljyllä boostatut ikääntymisen merkkejä ennaltaehkäisevät tuotteet, mutta uteliaisuuuksissani päädyn usein kokeilemaan sekalaisia mielenkiintoisia tuotteita. Nyt kun ikää on jo se 30 vuotta, näkyvät kaikenlaiset kokeilut ja liian kevyiden tuotteiden käyttö ihossa armottomasti. Ei minulla vielä ole varsinaisesti ryppyjä, mutta silmänympärysihossa näkyy juonteita ja aamuisin kestää kauemmin, että iho palautuu kimmoisan näköiseksi vatsallaan nukutun yön jäljiltä. Riittävä kosteutus olisikin nyt kaiken a ja o.

ACO Protecting Day Cream 25+ Anti Age* jäi vakituiseen käyttöön, vaikka tuo purkin kyljessä seisova 25+ vähän hämääkin. Voide tuntuu iholla mukavan rasvaiselta ja täyteläiseltä, ja vaikka lisäänkin mielelläni sen kaveriksi seerumin tai kasvoöljyn, tuntuu se kosteuttavan ihoani hyvin ihan yksinäänkin. Voide imeytyy rasvaisuudestaan huolimatta ihoon moitteettomasti, joten se sopii kuivaihoiselle hyvin meikin alle. Voiteessa on mieto ja jotenkin hyvin perinteinen tuoksu. Lisäviehätystä tuotteeseen tuo se, että se tosiaan on apteekkikosmetiikkaa. Olen joutunut ravaamaan vatsavaivojeni vuoksi apteekissa viime aikoina enemmän kuin tarpeeksi, joten apteekin kosmetiikkatarjontakin on tullut tutummaksi, vaikka en ole varsinaisesti paljon mitään ostanutkaan. Minua ilahduttaa edelleen ihan suunnattomasti, että apteekeissa on nykyään niin mahtava tarjonta myös kauneudenhoitotuotteiden osalta!

Voiteen suojakerroin SPF15 ei riitä enää päivisin kovin pitkälle, mutta tässä voiteessa on mielestäni potentiaalia myös yövoiteeksi.

Lisään tuotteen hinnan myöhemmin, kun pääsen tarkistamaan sen apteekista.

Miten tarkkoja te olette kosmetiikkatuotteiden ikämäärittelyjen kohdalla? Onko sillä teille merkitystä, että kenelle voide on suunnattu? Kiinnostaako apteekkikosmetiikka teitä?

*Tuote saatu blogin kautta.

4 thoughts on “Kolmekymppisen ihosta sekä yksi hyvä apteekkikosmetiikan päivävoide

  1. En yhtään tarkka. Ei mitään sääntöjä, paitsi että en nyt kaksikymppisenä käyttäisi kuusikymppisille käytettyjä voiteita. :p Mutta muuten ei mitään merkitystä mitä purkin kyljessä lukee, jos vähänkin kuulostaa siltä, että sopii omalle iholle kokeilen.

    Apteekeista löytyy nykyään moniakin mielenkiintoisia brändejä, joten kyllä kiinnostaa. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s