Eroon hiusten keltaisuudesta

Päätin vihdoin ryhdistäytyä ja hankkia hiuksiini jotakin muutosta. Ne ovat nyt saaneet kasvaa viime vuoden heinäkuusta asti pituutta, enkä ole tuon viimeisen kampaajakäynnin jälkeen kertaakaan myöskään värjäyttänyt niitä. Monenlaisten pituus -ja värikokeilujen jälkeen tykästyin luonnollisuuteen, joten jätin tukan vähän kuin oman onnensa nojaan. Nyt hiukset alkoivat olla kuitenkin jo niin huonossa kunnossa, että halusin tehdä niille jotakin.

Haluan taas pitkästä aikaa olla pitkillä hiuksilla, joten annoin kampaajan leikata vain muutaman sentin pois huonoja latvoja. Kampaajan tuolissa aloin himoita kuitenkin suurempaa piristystä tukkaani, joten kiusaus värjäyttämiseen oli suuri. Onneksi maltoin kuitenkin mieleni ja päädyin hankkimaan kotikäyttöön hiusten kaltaisuutta taittavan sävytteen. Kampaaja kertoi minulle toki ensin eri vaihtoehdoista, joita olisi voinut toteuttaa ihan paikan päälläkin, mutta hän arveli Wellan Color Fresh-sävytteen tehoavan tukkaani niin hyvin, että voisin saada avun ihan siitäkin.

Tuntuu, että tällaisia keltaisuutta taittavia hiustuotteita näkyy vähän joka puolella nyt, kun esim. granny-tukka on kovasti muodissa. Itselleni tämä on kuitenkin ihan vieras maailma, enkä osannut siis odottaa mitään ihmeitä tältä Wellan tuotteelta. Ihmettelin hiukan, kun kampaajani kehoitti aloittamaan tuotteen käytön pienellä vaikutusajalla. En siis todellakaan osannut odottaa niin hyviä ja näkyviä tuloksia, joita lopulta sain! Alempana kuvat vertailukohdiksi ennen ja jälkeen käsittelyn. Vähän sattuu silmiin, kun katselee tuota ylempää kuvaa, jossa tukka on vielä karussa keltaisuuden tilassaan.

Toimin käyttöohjeiden mukaisesti kaiken muun paitsi vaikutusajan suhteen, eli tein näin: Pesin hiukset ensin sampoolla ja kuivasin ne pyyhekuiviksi. Levitin sitten nokkapullolla sävytteen kaikkialle hiuksiin mahdollisimman huolellisesti ja vaahdotin lopulta sävytettä hiukan sormilla, jotta väriä tosiaan oli kaikkialla. Ensin pelästyin hiukan levitysvaiheessa, koska tuote ei vaikuttanut levittyvän kovin hyvin, joten pelkäsin todella epätasaista lopputulosta. Tuote alkoi kuitenkin vaahtoutua hiukan aikaa hiuksissa oltuaan, joten loppujen lopuksi olikin tosi helppoa nähdä, että kaikki hiusosiot oli tosiaan käsitelty. Tuote ei valunut yhtään, joten saatoin hyvin puuhastella kaikenlaista sotkematta pintoja sävytteen vaikuttaessa hiuksissa.

Annoin tuotteen vaikuttaa reilun puoli tuntia kampaajani ohjeista huolimatta. Eikä se kyllä ollut yhtään liikaa, vaan juuri sopivasti. Olin suorastaan pöyristynyt nähtyäni eron hiuksissani, niistä tuli aivan mahtavat! Kaikki keltaisuus oli tiessään ja tilalla kaunis tuhkainen ruskea, todella paljon omaa väriäni muistuttava sävy itse asiassa. Ihan loistavaa tavaraa! Tuhkaisuus tarttui luonnollisesti enemmän värjättyyn hiusosioon, mutta kyllä myös oma sävyni koki muutoksen viileämpään suuntaan. Käyttöohjeissa ei kehoitettu käyttämään hoitoainetta sävytteen jälkeen, sillä sävytteen itsessään pitäisi olla hoitava, mutta käytin varmuuden vuoksi käsittelyn jälkeen vielä hoitoainetta.

Projektini jatkuu vielä ainakin toisella tällaisella käsittelyllä parin viikon kuluttua sekä aktiivisella hopeasampoon käytöllä. Taisin minäkin nyt hurahtaa kylmän sävyiseen tukkaan ja nälkä kasvaa syödessä… Olen todella tyytyväinen saatuani pienellä vaivannäöllä tukkaan ihan erilaisen fiiliksen. Nyt voin sanoa taas pitäväni pitkästä aikaa hiuksistani. 🙂

Wellan sävyte maksoi Stockalla n. 14 euroa. Tuotteen pitäisi riittää omiin puolipitkiin ja paksuihin hiuksiini kahteen käyttökertaan. Kehoitan annostelemaan maltillisesti, sillä tuote on yllättävän riittoisaa, kunhan malttaa odottaa, että se alkaa muuttua koostumukseltaan paksummaksi ja näin ollen myös helpommin levittyvämmäksi hiuksissa.

Mikä on teidän luottotuotteenne keltaisuuden poistamiseen?

Aurinkoista pääsiäistä! ❤

4 thoughts on “Eroon hiusten keltaisuudesta

 1. Wau, huikee tulos! Täytyy varmaan kokeilla kans. Mulla on suurimmaks osaks jo oma väri, mutta myös vanhoja raitoja. Eikä sävy ole sitä mitä toivoisin. Mitään keltaisuuden taittajia en ole kokeillut vielä.

  Tykkää

  1. Oon itsekin kyllä tosi tyytyväinen ja iloisesti yllättynyt! 🙂 Mullakin on omaa väriä ainakin kolmasosa tukasta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä, jos raidat ovat esim. liian lämpimän sävyiset makuusi. 🙂

   Tykkää

 2. Sama projekti täällä meneillään..hiusten ja oman värin kasvatus. Fudgen hopeashampoo salainen ase;)
  Joka toisessa pesussa. Huippu hyvä tuote.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s