Mennyt vuosi 2015

Minusta on ollut kivaa lukea muista blogeista kirjoittajien muistoja kuluneesta vuodesta, joten ajattelin aiemmista suunnitemistani poiketen koota itsekin hiukan ajatuksiani aiheeseen liittyen. Olen jakanut blogissa viimeisen puolen vuoden aikana tavallista enemmän yksityiselämääni liittyviä asioita, mutta tänään keskitytään pääasiassa blogini varsinaiseen aihepiiriin, eli kosmetiikkaan. Kuvitukseksi valitsin sekalaisia otoksia vuoden varrelta. Oli muuten mielenkiintoista ja vähän haikeaakin selata Flickristä vanhoja kuvia, sillä kuvista palautui hyvin elävästi mieleen kunkin kuukauden fiilikset ja teemat. Haikea osuus johtui siitä, että tajusin miten paljon verkkaisempi olen nykyään julkaisemaan postauksia kuin vaikkapa vuosi sitten.

Vuoden 2015 alussa kuuluin vielä niihin bloggaajiin, jotka esittelivät useimmissa postauksissa uusia hankintoja. Ostin kosmetiikkaa usein ja paljon, ja syyksi tai innoitukseksi riitti tavallisesti pelkästään heikkona hetkenä luettu, jonkun muun bloggaajan oikeanlaisella draivilla kirjoittama ylistävä tuotepostaus. Kun aloin alkukeväästä suunnitella asunnon ostamista, aloin myös järkeistää rahankäyttöäni. Aloitinkin useamman kuukauden ostolakon, jonka onnistuminen yllätti minut totaalisesti. Pääsin blogihistoriani ensimmäistä kertaa tilaan, jossa nautin enemmän jo ennestään omistamani kosmetiikan loppuun kuluttamisesta kuin uuden ostamisesta. Sain tyhjennettyä todella tehokkaasti kosmetiikkajemmojani ja tehtyä löytöjä entisistä kätköistäni. Muistelen tätä ajanjaksoa itsetyytyväisyydestä hykerrellen.

Kesällä virallinen ostolakkoni päättyi, mutta ostin edelleen hyvin harvakseltaan kosmetiikkaa. Muuton ja uuden parisuhteen myötä intressini siirtyivät hetkeksi kosmetiikasta aivan muihin asioihin, joten aloin myös käyttää tuotteita entistä huolettomammin ja laiskemmin. Kesällä alkoi myös melko historiallinen ajanjakso, kun aloin viipottaa paikasta toiseen täysin meikittä.

Loppukesästä blogissa alkoi näkyä yhä useammin mainintoja Mr. Kameleontista. Hän hääriikin nykyään blogin taustajoukoissa vaihtelevan aktiivisena tuotteiden testailijana. Vuonna 2016 blogissani nähdään varmasti enemmän miesten kosmetiikkaa.

Syksyllä minut valtasi jälleen hetkeksi se vanha tuttu hamstrausinto ja täydensinkin nopealla tahdilla kosmetiikkajemmojani. Pääasiassa kiinnostukseni keskittyi ihonhoitoon, mutta ostin myös jonkin verran meikkituotteita. Luokseni päätyi muunmuassa Urban Decayn Naked Smoky, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi kirjoittaa siitä aloittamaani postausta loppuun. Mainittakoon nyt vaikka tässä välissä että kyllä, aivan ihana paletti, mutta en vain saa jostain syystä kirjoitettua tällä hetkellä meikkituotteista.

Siirryin syksyn aikana lähes huomaamattani yhä enemmän luonnonkosmetiikan käyttäjäksi. Tällä hetkellä ihonhoitotuotteeni ovat hyvin pitkälti luonnonmukaisia tai ainakin hiukkasen ylimääräisistä, synteettisistä ainesosista riisuttuja. En ole tehnyt tätä mitenkään harkiten, mutta niin on vain päässyt käymään.

Meikkaajana olen ollut tänä vuonna aivan alkuvuotta lukuunottamatta hyvin tylsä, sillä olen alkanut turvautua yhä useammin viidessä minuutissa hutaistuihin meikkeihin tai ollut jopa kokonaan ilman meikkiä. Ehkä suurin muutos meikkaustyyliini on ollut se, että en käytä enää nykyään juurikaan värejä. Alla olevan kuvan meikki muistuttaa minua siitä, että vaihtelu virkistäisi, mutta nudet vetävät tällä hetkellä enemmän puoleensa.

Kuluneen vuoden aikana minua eniten riemastuttaneita, kosmetiikkaan liittyviä asioita olivat seerumit, tuoksut, Lushin vartalotuotteet ja MACin miniysipaletit. Näin erittäin tiivistetysti sanottuna.

Vaikka innostuin taas loppuvuodesta ostamaan enemmän kosmetiikkaa ja intoilin monista tuotteista entisenlaisella palolla, laiskistuin tiettyjen rutiinien kohdalla totaalisesti. Tähän yritän saada aikaan muutosta tänä vuonna.

Tuoksumakuni muutoksista kirjoittelin juuri hetki sitten täällä.

En ole vuosiin rajannut elämänmuutosten tekemistä tiettyyn ajankohtaan, enkä tehnyt tänä vuonnakaan uudenvuodenlupauksia. Elän toivossa, että saan ryhdistäydyttyä blogin pitämisen suhteen, mutta en pakota itseäni mihinkään. Tällä hetkellä kaikki on paremmin kuin koskaan, joten yritän nauttia siitä ilman turhia paineita mistään.

Toivon teille kaikille onnekasta uutta vuotta! Oma vuoteni 2015 oli muutosten vuosi, ja haluankin nyt erityisesti kannustaa kaikkia, jotka puntaroivat erilaisten elämänmuutosten ja päätösten tekemisten kanssa. Muutos aiheuttaa hetkeksi myllerryksen, mutta saattaa joskus tuoda mukanaan jotain todella hyvää. Tuo kuulostaa niin kovin lattealta kirjoitettuna, mutta tajusitte idean. 🙂

Miten teidän vuotenne sujui? Onko teillä tavoitteita tai haaveita uudelle vuodelle?

Ihanaa uutta vuotta! Kiitos, jos olet lukijani vielä vuonna 2016. 🙂

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Mennyt vuosi 2015

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s