Ällöttäviä löydöksiä meikkipakin ääreltä

Ei varmaan ole kummoinenkaan yllätys, että omistan valtavasti kosmetiikkaa. Tämä siitä huolimatta, että en osta enää itse hirveästi tuotteita, kuten ennen tein, vaan ostan vain kun todella haluan tai tarvitsen jotain. Kosmetiikkavuoreni on kertynyt pitkän ajan kuluessa, ja bloginkin kautta kosmetiikkaa tulee testattavaksi tasaiseen tahtiin.

Käyn tasaisin väliajoin läpi kaikki omistamani meikit ja kosmetiikkatuotteet, ja omasta mielestäni olen pystynyt pitämään jemmani hyvässä järjestyksessä ja tilanteen kaikin puolin hyvin hallussa. Muutama viikko sitten tein kaikesta siivoamisesta ja järjestyksen pitämisestä huolimatta ällöttäviä löytöjä kokoelmastani. Tajusin, että minulla on tapana siirtää tietyt tuotteet aina vain takaisin paikoilleen, jos minulla on niihin vähänkin jotain tunnesidettä. Jos samaa huulikiiltoa on hillonnut kätköissä jo viisi vuotta, ei se ehkä ole enää säästämisen arvoinen. Ellei putkilollinen bakteereja ole se, mihin tunneside on muodostunut. Kuulostaako kenties tutulta?

Aloin eräänä päivänä käydä läpi meikkipakkini sisältöä poikkeuksellisen tarkasti ja tajusin, että sen sisältö on pilaantunut lähes kokonaan. Pakissa olen siis säilyttänyt vanhasta tottumuksesta niitä tuotteita, joita olen käyttänyt erityisesti toisia ihmisiä meikatessa. Lähempänä totuutta on kuitenkin se, että meikkaan hyvin harvoin nykyään toisia, enkä ole tainnut edes raottaa pakkia kuin vain satunnaisesti etsiessä vaikkapa jotakin kadonnutta sivellintä. Pakissa oli joka tapauksessa enimmäkseen voidemaisia tuotteita, kuten huulimeikkejä, meikkivoiteita, peiteaineita ja kyniä.

Voin kertoa, että pakin uumenista löytyi aikamoinen kasa pilaantunutta kosmetiikkaa. En tajunnut kuvata kaikkia tuotteita, sillä en vielä tuolloin ajatellut tekeväni aiheesta postausta. Aiheesta on kirjoittanut kattavasti aiemmin muunmuassa Viilankantoluvan Petra. Kaikki kuvan tuotteet eivät myöskään ole meikkipakista kaivettuja. Esim. Tigin suihke on jostain kumman syystä tuolla. Se ei ollut pilaantunut, mutta lensi vain muuten roskikseen seistyään useamman vuoden tyhjän panttina kylppärin kaapissa. Yritin suihkia sitä silloin tällöin tukkaani, mutta tajusin lopulta, että on järjetöntä yrittää kuluttaa sitä loppuun väkisin.

Inhonväreitä minulle aiheuttivat erityisesti muutamat koostumukseltaan rasvamaiset tuotteet. Molemmat omistamani huulimeikkipaletit päätyivät minulle vuoden 2013 keväällä, kun kävin meikkaajakurssia. Muistan aikoneeni heittää Kryolanin paletin pois jo kauan sitten, sillä muutamassa sävyssä näkyy selkeästi sormenjälki. Kyllä tällainen paletti alkaa olla tuhon oma jo aika pian sen jälkeen, kun siihen on kajottu sormella. Spaattelia pitäisi aina muistaa käyttää.

Pinkin huulipunasävyn pinnasta näkyy hyvin, miten tuote on alkanut hikoilla ja kehittää jotakin kasvustoa pintaansa. Molemmat paletit saivat lähteä.

Toinen ällötys, jonka päätin mainita, oli Inglotin peiteaine. Olen siirrellyt tätä pitkään paikasta toiseen siivotessani, tajunnut sen olevan koostumukseltaan epäkelpo, mutta jäänyt aina odottamaan päivää, jolloin saan siitä vielä iloa irti. Nyt tuotteen pintaan oli alkanut kehkeytyä bakteerikasvustoa, joka näyttää kyllä aika karmivalta. Tai ajatus siitä, että tätä levittelisi vielä vaikkapa näppyjen päälle, on karmiva. Hyh.

Myös meikkivoiteista ja huulimeikeistä löytyi ikävän paljon muuttuneita koostumuksia ja hajuja. Meikkipakin tuotteiden kohdalla mentiin vielä kohtuullisten aikarajojen sisällä, koska olen aina pitänyt tarkempaa huolta toisilla käyttämistäni meikeistä, mutta kun tuosta aktiivisemmastakin ajasta alkaa olla vuosi… Oli todellakin aika tehdä tämä operaatio! Osa vain itselläni käyttämistäni tuotteista oli käsittämättömän vanhoja. Kai huomasitte Lumene Natural Coden huulikiillot?

Tämän pitkän jaarittelun pointtina on kannustaa teitäkin tutkimaan läpi kosmetiikkakätkönne ja poistamaan sieltä rohkeasti kaikki vähänkin arveluttava. Itse pyrin nykyään laittamaan ylimääräisen kosmetiikan eteenpäin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, koska joitain tuotteita ei vain viitsi antaa lähimmillekään ihmisille, jos käyttöaikaa alkaa olla takana mainittavasti. Näin minun pitäisi jatkossa välttää tällainen vastaavanlainen operaatio, jossa saldona on iso kasa pois heitettävää. Minusta kosmetiikkaan pätee sama nyrkkisääntö kuin vaatteisiinkin: jos tuotetta ei muista käyttäneensä vaikkapa puoleen vuoteen, tuskin sitä tulee enää käytettyä koskaan. Ja kannattaako jotakin tuotetta säästellä vain sen vuoksi, jos tietää käyttävänsä sitä kerran vaikkapa vuoden päässä häämöttävissä kesähäissä? Minusta ei.

Milloin te olette viimeksi tehneet kosmetiikkainventaarion? Pääsevätkö meikit tai muu kosmetiikka pilaantumaan teillä?

Mainokset

21 kommenttia artikkeliin ”Ällöttäviä löydöksiä meikkipakin ääreltä

 1. Mä inventoin viimeksi eilen, oli ainutta kevttä puuhaa, jota jaksoin tehdä flunssaisena.. Olen inventoinut tässä syksyn mittaan sen verran paljon, että mitään hirvittävää ei löytynyt, mutta silti sellaisia tuotteita, jotka ei enää ihan kurantteja ollut.

  Tykkää

 2. Elokuussa heitin enemmänkin huuli- ja silmämeikkejä, erityisesti alkoi arveluttaa vanhat rajauskynät yms. En halua silmätulehdusta!

  Hyvä, että näitä postauksia tehdään! Jos muutkin älyäisivät vähän miettiä asiaa näiden myötä :).

  Tykkää

  1. Muakin pelottaa ehdottomasti eniten silmätulehduksen mahdollisuus! Mielenkiinnolla olen seurannut sun vähennys -ja pannuprojekteja. 🙂

   Joo, luulen että aika monilla on pilaantuneita tuotteita vaikkapa kylppärin kaapissa.

   Tykkää

 3. Tuota hikoilua olen huomannut myös hylsyissä olevissa huulipunissa. Yöks. Kun olisi kaveripiirissä joku labranörtti joka voisi tutkia nuita bakteerimääriä… ehkä niitä tuotteita jää pyörimään myös tunnesyistä? ”Kun tämä on niin rakas sävy ja käytin sitä silloin ja silloin”. Itsellä eniten lentää roskiin huulituotteita, meikkivoiteet käy spaattelin kautta joten kestää pidempään. Taidan silti mennä siivoamaan :O

  Tykkää

  1. Kyllä punat tosiaan hikoilevat hylsyissäkin. Välillä jo aika uudetkin. :/ Huulimeikit tuntuvat olevan todella herkkiä lämpötilanvaihteluille. Tai niistä sen ainakin huomaa helpommin, kun niitä kantaa laukussa mukana.

   Hienoa, jos jaksat aina käyttää spaattelia. 🙂

   Tykkää

   1. Joo, se kouluajoista jäi niin tiiviisti käteen, että kaikki purkissa olevat kasvovoiteet yms otan aina spaattelilla. Pakko oli itsekin kalastella kamalimmat löydökset esille tän postauksen innoittamana 😀

    Tykkää

 4. Jaiks, toi peitevoide. 😀 😀 😀 Mä yritän siivota meikit ja ihonhoitotuotteet 1-2 kertaan vuodessa. Silloin otan surutta roskapussin viereen ja heitän mäkeen kaiken, mikä vähänkin epäilyttää. Sitä hajuvesi-inventaariota, mistä sulle silloin kerran puhuin tosin kadun… Nyt en tekisi muuttaessa enää niin… 😀

  Tykkää

 5. Apua! Mulla ei ole noin pahasti (VIELÄ) käynyt, että muuta kuin huulikiiltoja olisi mennyt pilalle mutta sekin aika on väistämättä edessä. Olenkin yrittänyt ottaa etenkin voidemaiset meikkivoiteet ja huulituotteet rankkaan käyttöön, jotta saan niistä hyödyn irti vielä kun ovat hyviä. Desinfioin tuotteitani myös keskimääräistä useammin, ja se tuntuu tosiaan pidentävän käyttöaikaa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s