Reissufiiliksiä, kuulumisia ja Rooman ostoksia

Kuten aiemmassa postauksessani sekä blogin Facebook-sivuilla ja Instagramissa jo huikkasin, kävin tosiaan viiden päivän reissulla Roomassa. Minulle on muodostunut jo perinteeksi käydä joka kesä kaupunkilomalla jossakin päin Eurooppaa. Pariisi ja kestosuosikkini Lontoo olivat vahvoina vaihtoehtoina myös, mutta koska matkakumppanini ehdotti Roomaa, enkä ollut siellä vielä käynyt, innostuin ajatuksesta kovasti. Ennen ostoksien esittelyä kerron lyhyesti yleisesti fiiliksistäni reissusta ja Roomasta lomakohteena.

Kiivastahtinen nähtävyyksien tarkastelu ei ollut meillä päällimmäisenä mielessä, vaan me lähdimme ennen kaikkea rentoutumaan ja nauttimaan lämpimistä ilmoista, hyvästä ruoasta ja toisistamme. Kävimme katsomassa vain ns. pakolliset nähtävyydet, kuten Colosseumin ja Forum Romanumin. Piipahdimme me toki lyhyesti myös Vatikaanissa, mutta emme jaksaneet jonottaa Pietarinkirkkoon. Lukion historiantunneista on jo sen verran aikaa, ettei esim. Colosseumin historia ollut aivan kirkkaana mielessä. Yritin perehtyä Roomaan ja sen historiaan ennen reissua, mutta pakko tunnustaa, että olisi nähtävyyksistä voinut pienellä panostamisella saada enemmänkin irti.

Näimme hyvin kahdenlaista Roomaa. Turistien täyttämä keskusta oli hintatasoltaan minun makuuni kallis paikka syödä, juoda ja tehdä ostoksia. Ylihinnoitellut juomat ja innokkaat kaupustelijat alkoivat tympiä minua jossain vaiheessa, mutta onneksi metrolla oli helppoa lähteä pakoon ihmisvilinää. Käytimme yhden päivän tutkimalla Rooman vähemmän tunnettuja seutuja hyppäämällä vain satunnaisesti pois jollakin metropysäkillä ja lähtemällä kävelemään ympäriinsä. Näin löytyi esim. todella edullisia ja kivoja kahviloita. Löysimme myös erään rauhallisen puiston, jossa saatoimme syödä eväitä ja torkkua kaikessa rauhassa.

Rooma oli huomattavasti vähemmän kaoottinen paikka, kuin mihin olin varautunut. Liikenne oli vilkasta, mutta ei läheskään niin holtitonta kuin mitä odotin. Autojen pysäköiminen huvitti minua, sillä se oli toki aivan omaa luokkaansa. Oli ihan perusmeininkiä parkkeerata suojatielle tai kymmenen sentin päähän muista autoista. Pysäköintikieltomerkit olivat ilmeisesti koristeita. Silti en nähnyt missään sakkolappuja.

Rooma on kahvin ja valkoisen vehnän ystävän paratiisi. Kahviaddiktina yritin maistella joka päivä uusia kahvivaihtoehtoja ja etsiä parasta kahvikupillista. Kofeiinintarpeeni on sitä luokkaa, että välillä astetta laimeampien erikoiskahvien litkiminen kostautui päänsärkynä ja ärtymyksenä, johon apukeinoksi tilasin tuplaespresson. Juomat olivat Roomassa ainakin keskustan alueella todella tyyriitä verrattuna ruokaan. Vaikka en käytä alkoholia, upposi minulla juomiin reissun aikana helposti monta kymmentä euroa.

Jälkiruoat olivat taivaallisia, mutta niiden syöminen unohtui helposti, ellei niiden nauttimiseen varannut oikein omaa aikaa. Kuuma, yli 35-asteinen ilma verotti ainakin minulla ruokahalua.

Olin tuttavien kauhukertomusten ja internetin matkakuvausten perusteella varautunut tulemaan huijatuksi ja ryöstetyksi suunnilleen ekana lomapäivänä, mutta mitään tämänsuuntaista ei tapahtunut. Tottakai saimme välillä maksaa ”turistihintoja” ravintoloissa ja kaupoissa, mutta mitään suurempia harmeja ei koitunut. Nyrkkisääntönä mainittakoon, että kaikenlaisiin avuntarjoamisiin ja vieraiden ihmisten lähestymisyrityksiin kannattaa suhtautua varauksella, vaikka kuinka olisi aidon näköisiin virka-asuihin pukeutuneet henkilöt kyseessä.

Ylemmässä kuvassa mies yrittää auttaa minua kuvaamaan matkakosmetiikka-postausta. En jostain syystä saanut postausta koskaan valmiiksi…

Minun oli tarkoitus shoppailla Roomassa huomattavasti enemmän kuin mihin lopulta päädyin. Käytin kolmenumeroisen summan rahaa Helsinki-Vantaan lentokentällä, mutta Roomassa tein ostoksia varsin maltillisesti. Vietimme yhden kokonaisen päivän jättimäisessä La Porta Di Roma-ostoskeskuksessa, josta löytyi muunmuassa Sephora, MAC-store, The Body Shop, Kiko, edullista kosmetiikkaa myyvä Wycon, Douglas ja Yves Rocher. En ostanut tuosta ostoskeskuksesta mitään. Sephorastakin ostin koko reissun aikana vain yhden suihkugeelin sekä tuliaisia, mutta enpä olisi mitään muuta tarvinnutkaan.

Minulle ennestään tuntemattomassa Wyconissa myytiin huokean hintaisia meikkejä, jotka oli tehty hieman harmillisesti tunnettujen brändien, kuten MACin pakkauksia jäljitellen. Sieltä ostin vain 2,5e maksavan paketillisen puhdistuspyyhkeitä. Kikosta ostimme yhteistuumin miehen kanssa joitain ihonhoitojuttuja, sillä olin kuin olinkin pakannut matkaan liian vähän kosmetiikkaa. Minä halusin kokeilla misellivettä, sillä olen nyt innostunut niistä viimein. Mies taas halusi kokeilla Kikon vaahtoputsaria, enkä minä arvatenkaan laittanut vastaan. Intensive Hand Balm tarttui matkaan, koska se oli 70% alennuksessa. Kikon meikit eivät saaneet minua syttymään, joten jätin ne hyllyihinsä. Sekä misellivesi, että vaahtoputsari vaikuttavat hiukan kuivattavilta, vaikka ovatkin tarkoitettu herkälle iholle. Misellivesi ei ole kovin tehokkaan tuntuista, enkä voi suositella sitä erityisemmin. Sephorasta ostin tosiaan itselleni vain yhden suihkugeelin. Tulen aina muistamaan reissumme mansikan tuoksusta.

Vilautan MAC-ostoksiani nyt vain pikaisesti ja esittelen ne tarkemmin omassa postauksessaan. Rooman lentokentällä ei myyty MACia, tai ainakaan en pistettä mistään löytänyt, joten onneksi annoin palaa kunnolla Helsinki-Vantaalla. Ostin siis lentokentältä taxfree-hintaan suurehkon, mutta kuitenkin varsin kohtuullisen kasan MACia. Hankintoihini kuuluivat Mineralize Charged Water Skin Hydrating Mist, Skin Base Visage-pohjustaja, Select Cover-Up Concealer, Glaze Lipstick sävyssä Hue (ostin varakappaleeksi), Prep+Prime Lip-huulimeikinpohjustaja (varakappale tämäkin), Burgundy Times Nine-luomiväripaletti, sekä sivellin nro 219. Palaan myös hintoihin erillisessä postauksessa.

Olen todella tyytyväinen hankintoihini. Niiden johdosta saatoin keskittyä Roomassa muuhunkin kuin meikkien perässä juoksemiseen, sitä paitsi Roomassa vaikkapa MACin useat tuotteet maksoivat enemmän kuin Suomessa. Esim. Burgundy Times Nine-paletti maksoi 42e, kun se Suomessa maksaa muistaakseni pari euroa vaille neljäkymppiä. Rooman lentokentän kosmetiikkatarjontaan olin muuten pettynyt, sillä en löytänyt ylihintaisen Victoria’s Secretin lisäksi muita erityisempiä liikkeitä tai valikoimaa, jota ei Suomesta saisi. Selektiivinenkin kosmetiikka oli mielestäni huonommin edustettuna Rooman lentokentällä kuin Helsinki-Vantaalla. Kertokaa eriäviä mielipiteitä, jos olette perehtyneet asiaan tarkemmin!

Ostin reissusta myös pienen nahkalaukun, koska satuin törmäämään sopivaan, ja olen jo pitkään kaipaillut tällaista. Olen vuosia kuljettanut mukanani jättimäistä laukkua, mutta nyt alan jo sopeutua tähän pienempään malliin ja olen kovin ihastunut sen keveyteen ja huolettomuuteen.

Uskoisin teitä kiinnostavan ennen kaikkea ostokseni, joten jätin matkakertomukseni nyt varsin suppeaksi. Voin suositella Roomaa matkakohteeksi henkilöille, jotka pitävät vilkkaista kaupungeista, historiasta, kulttuurista, ruoasta ja hyvistä ostosmahdollisuuksista. Rauhaa tai rentoa löhöilyä kaipaaville en luonnollisesti kohdetta suosittele. Meidän reissumme oli sen verran intensiivinen, että kotiin palattua meni pari päivää palautumiseen. Kävelimme tuolla siis luultavasti kymmenisen kilometriä päivässä ja puuhasimme koko ajan jotakin.

Reissusta jäi hyvä mieli ja erittäin paljon köyhtynyt pankkitili. Seuraavaa reissua saa taas odotella jokusen tovin…

Minun on nyt viimein tarkoitus alkaa yrittää päivittää blogia ahkerammin. Palaan huomenna töihin ja arkeen, joten aikataulut täytyy muutenkin suunnitella uusiksi. Yritän saada normalisoitua postaustahtia edes hiukan entiseen suuntaan, eli aikaan ennen tämän vuoden kevättä ja kesää. Minulla on ollut elämäni paras kesä, toivottavasti jollain muullakin!

Miten teidän kesänne on mennyt? 🙂

Mainokset

10 thoughts on “Reissufiiliksiä, kuulumisia ja Rooman ostoksia

 1. Mukava lukea reissustasi, sillä olin itsekin neljän yön lomalla Roomassa paria viikkoa ennen sinua. Upea ja kuuma paikka!:D Itse en majoittunut keskustassa, joten keskustan puolella ja samalla nähtävyyksillä tuli käytyä vain kahtena päivänä (ja toisaalta silloin strategiana olikin viilettää hurjaa vauhtia ja nähdä mahdollisimman paljon). Vaikka kiertoajelut voi tuntuakin nolostuttavilta, koin itse Hop on, Hop off -bussin kivana tapana saada ensin yleiskuva nähtävyyksistä ja perehtyä toisena päivänä sitten niihin, mitkä eniten kiinnosti kiertoajelun perusteella.

  Ja todellakin, reissussa tuli käveltyä niin paljon, ettei pasta-pizza-kakku -ruokavaliosta onneksi jäänyt ihan kamalasti sulateltavaa ainakaan täällä…:’D

  Tykkää

  1. Kiva kuulla reissustasi! Mietin itse aluksi, että onko neljän-viiden päivän loma liian lyhyt Rooman vierailuun, mutta minusta tuo aika riittää ihan hyvin, jos ei halua nimenomaan käyttää intensiivisesti aikaa nähtävyyksiin. Kiertoajelubusseja olen itsekin joskus käyttänyt, jos kaupunki on ollut ennestään aivan vieras. Siinä näkee nimenomaan kätevästi paikkoja, joita haluaa ehkä tulla myöhemmin katsomaan lisää. 🙂

   Mä melkeinpä laihduin reissussa :’D

   Tykkää

 2. Harmittelin itse kovasti alkukesästä, kun en ehtinyt ostoksille lainkaan Helsingin päässä. Roomassa ei näin kosmetiikkamielessä päässyt nimittäin juhlimaan: vanhan keskustan alueella sai oikein hakemalla hakea, että löysi viikossa yhden Macin ja yhden Sephoran;) Kaipasin jotain Milanon Rinascenten tyylistä tavarataloa, mutta eipä siellä liikkuessa näkynyt. Fiumicinon kentällä oli tosiaan jotenkin innostamaton valikoima, varsinkin kun muistelin edellisen kesän ostoksia vielä kotiinlähtövaiheessakin Heathrowssa!

  No, Rooma oli joka tapauksessa ihana paikka ja lähtisin mielelläni sinne uudestaan:)

  Tykkää

  1. On kyllä harmi, jos missasit nimenomaan Helsingin shoppailumahdollisuudet. :/ Mä löysin kyllä vanhasta keskustasta muistaakseni parikin MACia ja Sephoraa, mutta valikoimat niissä olivat aika suppeat verrattuna monien muiden suurkaupunkien vastaaviin liikkeisiin. Fiumicinon tarjonta oli kyllä pettymys. Heathrowille pääsyä odotellessa… 😀

   Tykkäsin tosi paljon sun Rooma-postauksista 🙂

   Tykkää

 3. Musta Italiassa on käytäntö, että siellä ei ilmeisesti kirjoitella sakkoja, mutta jos sun auto bongataan vääristä paikoista parkkeerattuna tai vääränsuuntaan ajamassa valvontakameroista tulee sakkolappu sen perusteella myöhemmin kotiin. Ilmeisesti ihmiset eivät vaan välitä, jos kameraa ei ole näkyvissä. 😉 Moni tuttu on saanut hämmästyä, kun pari kuukautta Suomeen tulon jälkeen on rapsahdellut sakkolappuja postissa. 😀

  Tosi kaunis laukku. ❤

  Tykkää

  1. Ok, hyvä tietää 😀 Parkkeeraamiskulttuuri oli kyllä ihan mahtavaa viihdettä tuolla. Melkein jokainen auto oli ihan lommoillakin. En kyllä itse uskaltautuisi ajamaan autolla tuolla. Sulla on rohkeita tuttuja! 😀

   Kiitos. 🙂

   Tykkää

 4. Huh, on teillä ainakin lämmintä siellä ollut 😀 MAC-kasa näyttää tosi houkuttelevalta ja laukku on ihana! Postauksen paras anti oli silti tuo lause, että sulla on ollut elämäsi paras kesä. Se on tosi kiva juttu lukea 🙂 ❤

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s