Pysähdys

Ajattelin alunperin ujuttaa pohdiskeluni jonkin toisen postauksen oheen, mutta päädyin lopulta paasamaan asiasta niinkin paljon, että päätin tehdä aiheesta aivan oman postauksensa.

Sain viime perjantaina tietää, että edessäni on muutto toiseen asuntoon. Siitä lähtien minua on mietityttänyt kovasti rahankäyttöni kosmetiikkaharrastukseeni liittyen. Tämä vuosi alkoi melko rauhallisesti, mutta erityisesti helmikuussa päädyin tekemään huomattavasti suunniteltua enemmän hankintoja. Lähes kaikkiin suurempiin ostoksiini liittyi alekuponki tai muu hinnan alennus, mutta pakko se on silti myöntää: rahaa meni paljon. Aloin itse asiassa potea sen verran suurta ostokrapulaa, että päätin jättää muutaman suunnittelemani asian hankinnan sikseen. Esim. ne Makeup Geekin luomivärit… Siellä ne lojuvat edelleen ostoskorissa ja sinne saavat tällä erää jäädäkin.

Mistä moinen takinkääntö? Asun omalla mittapuullani melko pienessä asunnossa ja tilanpuute on alkanut ahdistaa viime kuukausina melko paljon. En mene sen tarkemmin yksityiskohtiin, mutta sanotaanko vaikka että tulen tarvitsemaan tulojani jatkossa enemmän toisaalla. Olen nyt huimat viisi päivää harkinnut ostolakon aloittamista. Tämän ajan olen jo toki ollut ostolakossa, mutta oikean lakon aloittaminen on päätös, joka vaatii harkintaa. Bloggaajana ei ole mukavaa julistaa ostolakkoa ja tulla muutaman päivän päästä nolona kertomaan epäonnistumisesta, joten siksi mietin ihan oikeasti pystynkö pitämään kiinni jostakin sellaisesta asiasta kuin kosmetiikan ostolakko.

Olen kovin impulsiivinen meikkihankinnoissani ja haksahdan hyvin helposti kauniisiin asioihin, varsinkin jos niissä lukee limited edition. Kaikki kokoelmat ovat suuri heikkouteni. Tämän postauksen kuvissa näkyvät herkut (lukuunottamatta täysikokoisia tuotteita) olen saanut kylkiäisinä kevään 2015 kokoelmajuttuja haaliessani. Häpeäkseni minun täytyy myöntää, etten ole suonut näille kaunokaisille montaakaan ajatusta sen jälkeen, kun kannoin ne kotiini. Kun ostaa jatkuvasti uutta tavaraa, en aina edes muista iloita niistä kaikista. Kuinka kivalta sitten tuntuisikaan saada tällaiset pussukat, jos oikeasti olisi ollut ilman uutta tavaraa edes muutaman viikon?

Postauksen otsikko on dramaattisesti pysähdys. Ajattelinkin vielä eilen aloittavani täydellisen ostolakon, joka todellakin tulisi tarpeeseen, mutta olisi kuitenkin minulle erittäin haastava. Ehkä vähän liiankin haastava. Totesin, etten halua rajoittaa minulle päivittäin suurta iloa tuovaa harrastusta liikaa, joten päädyin kehittämään täydellisen lakon sijasta vain erittäin tarkkaan lasketun budjetin kosmetiikkaostosten suhteen. Summaa en ole vielä lyönyt itselleni lukkoon, mutta se tulee olemaan erittäin paljon pienempi kuin mihin olen tottunut. Korostan, että todella huomattavan paljon pienempi, joten vaikka kyseessä ei olisikaan täydellinen ostolakko, on tämä silti ehdottomasti pysähdys.

Säästämisen lisäksi tavoitteeni on opetella hiukan parempaa harkintaa. Surkuhupaisana esimerkkinä voisin mainita, että ostin joulunjälkeisistä alennusmyynneistä tuoksun, jonka totesin jo muutaman tunnin päästä olevan itselleni täysin sopimaton. Harmitti ja jopa vähän nolotti. Esim. tällaiset hankinnat haluaisin pystyä jättämään kokonaan väliin.

Olen jotenkin aivan intopiukeana tästä asiasta. Rakastan haasteita ja itseni testaamista, ja nyt kun minulla on oikeasti vaakakupissa suuria ja paljon motivoivia asioita, koen että minun on hyvä saada itseäni muutettua joissain asioissa järkevämmäksi. Blogiini tämä tulee tietenkin vaikuttamaan hiukan, mutta luulen ettei ainakaan mitenkään huonolla tavalla. Uutuuksia ja ostoksia nähdään hiukan vähemmän, mutta kaikki arvostelut ovat ainakin hartaammin tehtyjä. Testaan nyt aivan uudella innolla vaikkapa maaliskuun alussa ostamaani meikkivoidetta, kun tiedän sen olevan viimeinen hetkeen ostamani tuote omassa kategoriassaan.

Minä aloitan itse tämän vähennyksen, lakon, mikälie, joten saan myös itse lopettaa sen koska haluan. Jokainen päivä onkin oma haasteensa ja hiukan eteenpäin tässä projektissa, jossa haluan järkeistää omaa kuluttamistani ja uusien asioiden ostamista. Palaan varmasti tähän asiaan jatkossa, toivottavasti hyvin uutisin. Ensimmäinen haaste – onneksi vain suunnitelman asteelle jäänyt jättimäinen luomiväritilaus – on selätetty ja kuopattu. Toivottavasti voin sanoa näin vielä ensimmäisen kovaa kolahtavan MACin kokoelman ilmestymispäivänkin jälkeen!

Onko kukaan muu pohtinut tällaisia asioita viime aikoina? Olisi kivaa kuulla ajatuksianne!

Mainokset

50 kommenttia artikkeliin ”Pysähdys

 1. Mun on ollut pakko tehdä samansuuntainen korjausliike tänä vuonna, koska isoja menoeriä on tullut yllättäen eteen ja muutama on vielä tiedossakin. Aluksi suorastaan vtutti, mutta nyt ei enää tunnu kauheasti missään. Kaikkeen tottuu näemmä 😀 en siis ole ostolakossa, mutta en vain yksinkertaisesti ole voinut ostaa läheskään niin paljoa tuotteita kuin olisin tavallisessa tilanteessa ehkä ostanut. Hyvä niin – ostoksia tulee tosiaan harkittua todella paljon tarkemmin. Tsemppiä koitokseen 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos! Tsemppaamista todella tarvitaan! Saa nähdä miten kauan kestää, ennen kuin tähän tottuu pidemmällä tähtäimellä.. Nyt on vielä alkuinnostus päällä, mutta tiukkaa tekee varmasti, kun tämä haihtuu. 😀

   Tykkää

 2. Tsemppiä koitokseen. Itse olen onneksi ihan rahallisista syistä aika harkitseva ostaja, toki itsellekin lipsahduksia sattuu, mutta kaukana ollaan niistä ajoista meikkiostosten suhteen, kun olin työelämässä. 😉

  Tykkää

 3. Tsemppiä!
  Mulla ei ole ihan täysin onnistunut tämä alkuvuoden ostolakko, mutta rahaa on mennyt nyt kolmessa kuukaudessa saman verran kuin viime vuonna keskimäärin yhdessä kuukaudessa. Saavutus sekin :). Meikkejä en ole tänä vuonna ostanut vielä ollenkaan , jee!
  Vaikka et onnistuisi 100% niin kyllähän tuo tavoite ainakin jossain määrin sitä ostelua hillitsee :).

  Tykkää

  1. Kiitos! 🙂 Tuohan on jo ihan loistava saavutus, että rahaa on mennyt kolmessa kuukaudessa saman verran kuin ennen kuukaudessa. Tuo voisi olla tavoite, johon itsekin haluaisin pyrkiä! Ja meikkeihin 0 euroa – ihan huippua! Varmasti tämä tavoite tulee hillitsemään, vaikka en nollalinjalla pysyisikään 🙂

   Tykkää

 4. Elämässä tulee joskus vastaan tilanteita, joissa on pakko muuttaa käyttäytymistään. Myös shoppailun osalta. Vaikka se shoppailu tuokin niin suurta iloa, ettei sitä oikein osaa kuvaillakaan.
  Mutta, jos vähentää ostokset murto-osaan entisestä tyylistä, tuoko se harvemmin tapahtuva ostos sitten sitä suuremman ilon? Toivottavasti!
  Onnea koetukseen, tämä on hyvä ryhtiliike, joka tekee itse kullekin hyvää. Muista kuitenkin joskus hemmotella itseäsi jollain vallan mahdottoman ihanalla purnukalla. 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos! 🙂 Uskoisin, että ostamalla harkiten ja harvemmin saa varmasti enemmän iloa asioista. Jatkuvassa tavarapaljoudessa kaikki vain hautautuu ja jopa unohtuu..
   Varmasti muistan, sitä ei tarvitse epäillä! ;D

   Tykkää

 5. Mä pohdin tätä blogissakin jo olikohan viime kesänä, ja edelleen on tiettyä vääntöä itseni kanssa. Kun tottui jossain vaiheessa ostamaan oikeastaan melkein kaiken mitä teki mieli, oli siitä pois opettelu työn ja tuskan takana. Homma meni astetta hc:mmaksi nyt syksyllä, kun oman asunnon myötä taloudellinen tilanne muuttui tosi, tosi radikaalisti. Enää ei tarvitse miettiä, ei oikeasti ole varaa kuluttaa entiseen malliin, tai sinne päinkään. Ajoittain koen bloginkin takia ahdistusta; kiinnostaako ketään ne aina samat esillä pyörivät tuotteet, vai halutaanko kosmetiikkablogeilta pelkästään uusien ostosten esittelyä? Toisaalta samalla koen että vähän olen itsekin muuttanut lukutottumuksia, saatan nykyään aika usein skipata blogeista ne uusien ostosten esittelyt (no en todellakaan aina, haha), koska välillä ne tuntuvat vähän.. ahdistavilta? Tietysti siinä mielessä bloginkin kannalta on tosi hyvässä tilanteessa, että tuleehan niitä uusia tuotteita esiteltäviksi pr-näytteinä. Ettei ihan pelkästään omien ostosten varassa ole se puoli, muuten aika harvalla olisi varmaan varaakaan kosmetiikkablogia pyörittää. 😀

  Tykkää

  1. Mä muistan sen sun postauksen! 🙂 Täytyykin mennä lukemaan se uudestaan, siinä oli hyviä pointteja! Kaikki psyykkaaminen on nyt tarpeen 😉 Mulla on sama homma, eli on pakko opetella uudenlaista rahankäyttöä. On kyllä huomattavasti järkevämpää maksaa juuri vaikka asuntolainaa kuin laittaa satasia kuussa kosmetiikkaan. Uskon, että moniakin kiinnostaa se ”samat blogissa pyörivät tuotteet”, koska aika harvat oikeasti ostavat jatkuvasti uusia kosmetiikkajuttuja. Ja kuten eräs lukija tuossa alempana kommentoi, sehän se vasta vaatiikin luovuutta, kun ei osta jatkuvasti uusia juttuja, joita esitellä blogissa. Mä saan tosi vähän mitään pr-juttuja, mutta kyyyllä tuolta omista kätköistä löytyy ehkä jo ennestään postausmateriaalia pariksi vuodeksi… ;D

   Tykkää

  2. Juille, en muista kommentoinko tuohon postaukseesi, mutta minua ainakin ehdottomasti kiinnostaa se että sama tuote tulee yhä uudestaan esiin. Ensinnäkin tuotteesta tulee silloin esiin uusia puolia, uusia käyttötapoja, uusia yhdistelmiä – ja samalla myös iskostuu mieleen bloggaajan todelliset lempituotteet (vaikkapa Zuiin Mustard;)). Mua päinvastoin häiritsee se, että monessa blogissa kehutaan maasta taivaaseen joka ikinen uusi meikkivoide, luomiväripaletti tai kosteusnaamio, mutta alkuswatchien ja ehkä yhden meikin jälkeen se vain lopullisesti katoaa jonnekin uusien tuotteiden tieltä. Myös ihonhoitotuotteista jään aina etsimään syytä siihen, miksi luottotuote on yhtäkkiä vaihtunut johonkin muuhun. On häiritsevää, kun ei tiedä, miksi se on pudonnut pois suosikkien listalta. Ehkä olen minimalisti muutenkin. Kosmetiikan käyttäjänä tunnen olevani häiriötilassa silloin kun ostelen tuotteita, jotka eivät syystä tai toisesta päädykään todelliseen käyttöön. Blogissa kiinnostaa myös löytää bloggaajan oma punainen lanka. Se ei mielestäni hahmotu, jos tuotteet vilisevät silmissä eikä mikään niistä oikein vakiinnu. Minua kiinnostaa aina myös tuotteiden suhteet toisiinsa, sekä meikeissä että ihonhoidossa.

   Tykkää

   1. Siiri, tosi painavaa asiaa kommentissasi! Onhan se aika hassua, että minäkin saatan kehua hirveästi jotain tuotetta, mutta sitten sitä ei enää hetken päästä näy missään. Tulee mieleen ainakin muutama sellainen luomiväripaletti… Tuo häiriötila kuulostaa hyvin osuvalta. Myönnän olleeni usein tuollaisessa tilassa! Toivottavasti täältä on jatkossa löydettävissä paremmin punainen lanka! 🙂 Mitä tarkoitat tuolla tuotteiden suhteilla? Haluaisitko tarkentaa? 🙂

    Tykkää

   2. Kiitos Päivi… Anteeksi että kuulostin siltä että arvostelin sinua. Vaikka kieltämättä kuulut niihin bloggaajiin, jotka ostavat jatkuvasti ja paljon uutta, sinun blogissasi on kyllä punainen lanka: hengästyttävän upeat meikkisi. Tiedän että näet meikit eri tavalla kuin minä, eli näet paljon enemmän eroja eri sävyjen välillä ja meikkaustaitosi epäilemättä perustuu myös tähän esteettiseen tarkkuuteen. Samasta syystä ”tarvitset” enemmän meikkejä kuin meikätavis. Lopputuloksesta meikäläinenkin kyllä näkee, miksi vaihtelet vaikkapa poskipunaa meikin muiden osatekijöiden tai vuodenajan mukaan, vaikka meikäläinen käyttää tyytyväisenä yhtä ja samaa poskipunaa joka päivä 😀 Tuotteiden keskinäisillä suhteilla tarkoitan sitä, että tavista kiinnostaisi kuulla, mitkä tuotteet sopivat hyvin yhteen ja mitä taas eivät. Yksi minua kiinnostava alue on ihonhoitokokonaisuuden rakentaminen, mutta myös meikkipuolella kiinnostaa nähdä, miten jokin uusi tuote niveltyy vanhojen lempituotteiden joukkoon. Tokihan yhteensopivuudet vaihtelevat esim. ihon mukaan, mutta on mielenkiintoista lukea erittelyjä. Se harjaannuttaa omaakin silmääni näkemään sellaista, mitä en ole aiemmin nähnyt.

    Tykkää

   3. Kiitos taas ihanasta kommentista! 🙂 En kokenut edellistä kommenttiasi mitenkään arvostelevaksi, vaan ihan faktaa kirjoitit. Minä olen todellakin ollut häiriötilassa, eikä se ole hyvä punainen lanka, että kertoo vain koko ajan mitä on nyt taas ostanut. Mulla on loppujen lopuksi tosi harvoin meikkikuviakaan blogissa. Kiitos kehuistasi meikkaustaitojani kohtaan 😀 Kuulostaa hauskalta, kun itse koen itseni täysin tavismeikkaajaksi. Mä tykkään meikeistä hulluna, mutta en ole mitenkään erityisen taitava. Omasta mielestäni siis. 🙂 Mutta kiitos silti kauniista sanoistasi. 🙂 Minun täytyy oikein ajan kanssa ihmetellä tätä kommenttiasi, että osaan miettiä jotain postausta tästä aiheesta. Se edellinen kommenttisi jo kirvoitti minussa inspiraatiota seuraavaa pohdintapostaustani varten. Nyt mä olen muuten ollut ostamatta mitään jo 17 päivää ;D

    Tykkää

 6. Hei I feel you sister! Vaikka mulla onkin ihan mitättömät tulot eikä shoppailu oikein onnistu senkään puolesta, saan kauheat morkkikset nykyään jos ostan edes joskus jotain kosmetiikkaa itselleni. Ensimmäistä kertaa elämässä on tullut järjen ääni mukaan ostoksiin : ”tarviinko OIKEASTI tätä?” Tylsää, mutta ehkä ihan järkevääkin. Mullakin on niin paljon luomivärejä ja huulipunia (noin niinkuin esimerkiksi) etten tämän elämän aikana saa niitä ikinä loppumaan kaikkia 😀 ja samoja värejä on monessa eri paletissa. Huoh 😀

  Tykkää

  1. Ennemmin järkevää kuin tylsää. Kyllähän aika suuri osa tuotteista kerkeää pilaantua ennen kuin niitä saa käytettyä loppuun, jos ostaa jatkuvasti uutta tavaraa. Minäkään en saa käytettyä tämän elämän aikana loppuun luomivärejä ja poskipunia, mutta huulipunien kanssa on joku mahdollisuus. 😀

   Tykkää

 7. Itse olen myös yrittäny viime aikoina himmailla ostospuolella ja se sijaan keskittynyt käyttämään jo omistamiani asioita. Motiiveina juurikin rahan säästäminen olennaisempiin juttuihin ja pienen yksiön ahtaus. Laskeskelin männäviikolla, että omistan reilusti yli sata mineraaliluomivärinäytettä. Ei yksi ihminen voi _tarvita_ niin montaa, varsinkin kun en ole koskaan onnistunut käyttämään yhtäkään niistä edes loppuun?! Tsemppiä rajoittamiseesi! Itse ainakin koen suurta iloa siitä, kun joku tuote loppuu, ja varastot pienenevät edes vähän 🙂

  Tykkää

  1. Siitä lähtien, kun minua alkoi ahdistaa tämä yksiön ahtaus, on se kyllä toiminut loistavana motivointikeinona ostamisen vähentämiseen! En tiedä ahdistaako sinua asua pienessä asunnossa vai pienen asunnon täyttyminen kosmetiikasta, mutta minua ahdistaa molemmat. 😀 Minullehan ei mahdu esim. telkkaria tänne, koska muut harrastukset vievät niin paljon tilaa… Luomivärit kuluvat kyllä toivottoman hitaasti…
   Kiitos, samoin sinulle tsemppiä! 🙂

   Tykkää

 8. Sama juttu täällä. Meillä vain on auton vaihto tulossa ja kaikki ylimääräinen pitäisi saada säästöön. Silti en ole pystynyt olemaan täysin ostolakossa, vaan jotain pientä tarttuu aina mukaan… Tsemppiä, ei tämä helppoa ole! 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos! Uskon, ettei ole helppoa, mutta kyllähän se asunto motivoi aika mukavasti, samoin kuin teillä toivottavasti se auto! 🙂 Se on tietty jännää, että miten kauan tällaisesta säästämisoperaatiosta jaksaa olla innoissaan ja milloin se muuttuu pakkopullaksi… 😀

   Tykkää

 9. Itse olen tehnyt semmoisen lakon, että yritän vähentää varastoja sieltä missä on ylitarjontaa. Esim. kolme kynsilakkaa kulutettuani saan ostaa uuden, neljä huulituotetta kulutettuaan saa ostaa uuden. Tuskallista välillä, mutta kohta saan oikeasti ostaa uudet kun huulimeikkejä on kulunut jo kolme ja kynsilakkoja melkein kaksi. Mutta niin palkitsevaa!

  Tykkää

  1. Tuohan kuulostaa järkevältä ja todellakin palkitsevalta! Olen itse aika vaihtelunhaluinen, joten en tiedä miten tuo onnistuisi minulta. Olen nyt yrittänyt kolme vuotta saada yhtä kynsilakkaa kulumaan loppuun, mutta tuntuu ettei se lopu ikinä…

   Tykkää

 10. Ostolakkoilu on vähän hankalaa, kun on tottunut ostamaan mitä vaan haluaakin, mutta kaikkeen tottuu! Olen itsekin viimeisten kuukausien aikana alkanut järkeistämään hankintojani. Luomivärejä ei tule tähän taloon lisää, jos ei sitten edelliset samankaltaiset loput kesken. Ja sitähän ei tartte pelätä, että loppuisi. 😀 Kynsilakkojen ostaminen on vähentynyt melkein itsestään, ja ostan vain monikäyttöisiä ja oikeasti käyttökelpoisia yksilöitä.. Palava ihastus ei enää riitä ostoperusteeksi. 😦 Mutta LivBoxista en luovu! Jotain kivaa kosmehommaa pitää elämässä kuitenkin olla. 😉 Tsemppiä sulle, onnistut ihan varmasti kunhan vaan opit välttämään pahimmat sudenkuopat alussa. 🙂

  Tykkää

  1. Ostolakko on kyllä melkoista kitkuttamista, jos on ennen tottunut ostamaan kaiken haluamansa! Vaatii hyvin monen asian uudelleen opettelua.. kääk. Mä luovuin jo LivBoxistakin! 😮 Pahimmat sudenkuopat tulevat olemaan tietyt meikkikokoelmat, ja kyllä tarvitaankin urheaa luonnetta, että niistä selviydyn… Kiitos tsemppaamisesta! 🙂

   Tykkää

 11. Tsemppiä!

  Samoja ajatuksia on pyöritelty täälläkin. Vietän tämän päivän pakkaillen kamoja huomista muuttoa varten, ja tota kosmetiikkaa on ihan pirusti- paljon sellaista ihanaa uutta jota en ole edes ehtinyt käyttää. En halua lakkoa, koska en halua sulkea iloatuottavaa asiaa kokonaan pois- mutta rajoittaa täytyy. Haluan ehtiä käyttämään noita ihanuuksia, ja jos uutta tulee koko ajan, en vaan ehdi. Budjetti on siis täälläkin päässä kovin tarpeen! Kirjoitit kyllä tässä postauksessa munkin ajatukset aika täydellisesti ❤

  Tykkää

  1. Kiitos! 🙂
   Tuo on jotenkin hurja tunne, kun löytää asioita, joita ei oikeasti ole edes kerinnyt käyttää! Mulla on esim. joitain luomiväripaletteja, joilla en ole meikannut koskaan :O Sama juttu, en halua täydellistä lakkoa, mutta jotain rajaa kylläkin. Se sinunkin toiselta näkökannalta kirjoittamasi postaus kuvasi mun ajatuksia vähän liiankin hyvin.. 😀 Apua mitä tästä tulee 😀

   Tykkää

 12. Haastoin itseni tammikuussa ja olin koko sen kuukauden ostamatta yhtään mitään kosmetiikkaa. Annoin toki itselleni luvan ostaa jotain tärkeitä puuttuvia tuotteita, mutta koska nälkä kasvoi syödessä, sitkuttelin koko kuukauden varastostani löytyvillä jutuilla.

  Kyllähän ne ensimmäiset ostokset helmikuussa aiheuttivat vähän ostosmorkkista, vaikka tulivatkin tarpeeseen, joten huomasin selvän muutoksen ostoskäyttäytymisessäni. Onhan se myös niin, että tarjouksia tulee jatkuvasti, joten vaikka jättäisinkin nyt ostamatta, parin viikon tai kuukauden päästä olisi taas jotain alekuponkeja/kanta-asiakastarjouksia/erikoistapahtumia, joista voisin hyvin ostaa haluamani tuotteet. Yritän tässä nyt painottaa sitä, että loppujen lopuksi ostamatta jättäminen ei ole niin kamalaa, kuin mitä aluksi ajatteli.

  Tsemppiä säästökuuriin! Voisit muuten tehdä blogiin listausta siitä, mitä et ole ostanut vaikka mieli olisi tehnyt! (Muistaakseni Viilankantoluvan Petra on tehnyt näin.) Samoin shop my stash-juttuja olisi kiva lukea. 🙂

  Tykkää

  1. Melkoinen saavutus tuo tammikuu! Tuollaiseen kun itsekin pystyisi 😮 Tuntuiko tuo aika pitkältä?
   Tuo on niin totta, että samat tuotteet pysyvät kaupoissa siitä huolimatta, ettei niitä ostaisi heti. Hamsterina kaikkia kuponkeja ja tarjouksia on vain ihan älyttömän vaikeaa jättää käyttämättä 😀 Kiitos tsemppaamisesta! Kiitos mahtavista ideoista, nuo täytyy ehdottomasti toteuttaa! 🙂

   Tykkää

 13. Alennusmyynnit ovat ehdottomasti se heikko kohtani. Täytyy ostaa, kun saa halvalla. Muuten olen luonteeltani aika harkitseva kuluttaja. On pakko ajatella myös perhettä 🙂

  Onnea yritykseesi. Nyt voit shoppailla siellä kotona . Joku kätkö saattaa olla vielä löytämättä ❤

  Tykkää

  1. Minä taas olen luisunut koko ajan huonompaan suuntaan, kun ennen teki tiukkaa ostaa selekosmetiikkaa edes alennusmyynneistä. Olin siis joskus töissä paikassa, josta selekosmea sai todella halvalla. Tänä keväänä olenkin jo ostanut jopa normihinnoin YSL:ää ym. Perhe on varmasti kyllä sellainen asia, joka saa hillitsemään omia ostotottumuksia!

   Kiitos! Tuo on hyvä idea. Tiedän heti yhden ihan kokonaan koskemattoman luomiväripaletinkin :’D

   Tykkää

 14. Kovasti tsemppiä tähän pysähdykseen, uskon että ”lakkoilu” kannattaa ja harrastuksesta pystyy taas nauttimaan ihan eri tavalla, kun ostoksia oppii arvostamaan paremmin 🙂 Itsestäni aikoi loppuvuodesta tuntua, että ostelin kosmetiikkaa todella impulsiivisesti ja liikaa. En miettinyt ostopäätöksiäni kovinkaan kauaa – ostin vain samantien kun jotain alkoi tekemään mieli. Joulukuusta lähtien olenkin nyt pitänyt kirjaa loppuunkuluttamastani kosmetiikasta, ihonhoitotuotteista, hiustuotteista jne. Olen asettanut itselleni säännön, että uuden ostoksen (voi sisältää useamman tuotteen, mutta vain yksi ostoskerta) saa tehdä aina vasta, kun on kuluttanut ensin 5 tuotetta loppuun. Toki tämä ei päde ”tarveostoksiin” (siis jos kavovesi loppuu saan ostaa uuden, jos jemmoista ei löydy uutta tilalle), vaan ainoastaan ”minä haluan!”-ostoksiin. Tämä sääntö on auttanut tosi paljon. En enää ostele niin impusiivisesti, vaan oikeasti mietin, mitä niistä kaikesta ”minä haluan!”-tavarasta haluan oikeasti eniten 😀 Seuraavaksi listalla ovat muuten vihdoin ne Make Up Geekit.. Kun seuraavat viisi tuotetta kuluu loppuun, lähtee MUG-tilaus, odotan jo innolla 😛

  Tykkää

  1. Tuokin kuulostaa hyvältä, että vasta viiden tuotteen loppumisen jälkeen saa ostaa uutta. Mulle se tarkoittaisi 3-5 uuden tuotteen ”ostolupaa” kuussa, ellei sitten osta useampaa tuotetta kerralla. Jos nyt oikein ymmärsin tuon.. 🙂 Meikkituotteita tietty loppuu paljon harvemmin, joten niiden ostamista pitäisi rajoittaa minun kohdallani ehkä enemmän. Minuakin kaivelee aika pahasti edelleen ne MUGin luomivärit. Ehkä minäkin ne vielä tilaan jossain vaiheessa, mutta vasta kun olen ansainnut ne säästämisellä. Muistakin sitten nauttia luomiväreistäsi, sinä kuulostat ne jo kyllä hyvinkin ansainneesi! 😉

   Tykkää

 15. Mä olen aika harkitseva ostaja, myös kosmetiikan suhteen, vaikka ehkä blogista voisi jotain muuta päätellä. Mietin aina jotain ei-pakollista ostaessani, että onko mulla vastaava tuote jo ennestään. Esim. olen pitänyt itseni lujana, enkä ole haksahtanut MACin Candy Yum-Yum ym. huultenrajauskyniin, koska oikeasti en tarvitse niitä. Mieli tekisi, mutta ei. Kyllä mulla rahaa palaa, en sitä sano ollenkaan. Mutta jokainen ostos on edes jollain tapaa harkittu ja tulee käyttöön.

  Ihan supersöötti tuo pinkki pussukka, aaaaah ❤

  Tykkää

  1. Kyllä sen huomaa ihan blogistasikin, että olet harkitseva ostaja. Vaikka sullakin on uusia kivoja juttuja, on ne selkeästi harkittuja. 🙂 Ne rajauskynät ovat kyllä huippuja.. Itsekin ostaisin niitä vielä lisää, jos saisin 😀 Mutta eiköhän ne pysy myynnissä, vaikka me emme niitä säntäisi heti ostamaan..
   Se on ihana ❤ 🙂

   Tykkää

 16. Tällaisena ihan tavallisena kosmetiikan ja ylipäätään kuluttajana välillä kyllä ihmettelee mihin oikeasti tarvii niin paljon kosmetiikkaa, kun sitä todellisuudessa ehtii vain rajalliset määrät käyttää. Toki ymmärtän tämänkin harrastuksena ja sen pointin, että omia rahojaan saa jokainen sijoittaa mihin haluaa, mutta en usko että kenellekään haittaa on siitä jos välillä pysähtyy miettimään kulutustottumuksiaan. Itse en häpeä sano sitä, että taloudellisesti syistä se on omalla kohdallani ihan pakollistakin. Mutta en toisaalta halua olla ketään tuomitsemassakaan.
  Käsitykseni mm.isosta meikkivarastosta on saanut ihan uuden ulottuvuuden kosmeblogien myötä 🙂 Joskus omia hankintoja pohtiessa se naurettavan pieni kori wc:ssä tuntuu mitättömältä määrältä. Joskin siinä on aika lailla kaikki mitä tarvitsen 🙂 ehkä liikaakin…

  Tykkää

  1. Puhut asiaa! Kaikille on varmasti hyvä pysähtyä miettimään rahankäyttöään aika ajoin, mihin ikinä rahansa sitten laittaakin. Kosmeblogia kirjoittavilla on tunnetusti aivan tolkuttomasti meikkejä ja muuta kosmetiikkaa jemmoissaan. Järjen kanssa niillä kokoelmilla ei ole mitään tekemistä, ja puhun tässä todellakin myös itsestäni ja kaikella rakkaudella. 😀

   Tykkää

 17. Hyviä ajatuksia. Usko pois, kyllä sitä kirjoittamista keksii ilman jatkuvaa tavaravirtaakin. Sittenhän sitä vasta pitää luovaksi ryhtyä, kun ei tule jatkuvaa kosmetiikkavirtaa ovesta sisään. Itsekin pitäisi taas rajoittaa ostelua, kun on tässä kuussa taas tullut budjetti ylitettyä :/ Mutta kun alennusmyynnit -selitys ei päde kohta enää..

  Tykkää

  1. Juu. Onhan mulla jo postausaiheita mielessä vaikka kuinka, vaikka uutta tavaraa ei nyt toivon mukaan heti tulekaan tähän talouteen. 🙂 Nyt on kyllä ollut kaikki houkuttelevat kauneustapahtumat alkuvuodesta ja vielä jatkuu Hulluilla päivillä. Helpoimmalla pääsee, kun ei raahaudu ollenkaan paikalle. 🙂

   Tykkää

 18. Huojentavaa lukea, että muillakin on sama tilanne – mulla pääsi kanssa mopo jotenkin keulimaan tässä alkuvuonna ja nyt podetaan pientä ostoskrapulaa. Varsinkin tuo pirun ihana MAC tuossa naapurissa saa mun kukkaron nyörit aina aukeamaan 😛 En lähde myöskään ostolakkoon, mutta rajoittaa täytyy :))

  Tykkää

  1. MAC on paha. Erittäin paha. 😮 Seuraavaa ihanaa kokoelmaa odotellessa (tai pakoillessa).. Ainakin tähän asti mulla on ollut ihan helppoa pitää tätä lakkoa, kun en ole käynyt ollenkaan kaupoilla tai varsinkaan MAC-tiskillä. Täyslakko ei ole hyvä, mutta jotain rajaa.. joo. 🙂

   Tykkää

 19. Kyllähän tämä on mullekin aika ajankohtainen asia. Se, että on tottunut tasaisiin tuloihin ja varsin aktiiviseen kosmetiikka uutuuksien seuraamiseen on aiheuttanut välillä moraalista ostokrapulaa. Kivoja tuotteita olen löytänyt, mutta onko ne kaikki on todella, todella tarpeellisia on eri juttu. Seuraan mielenkiinnolla millaiseen päätökseen aiheen suhteen päädyt.

  Minäkään en mihinkään totaalikieltoon halua alkaa, mutta jonkinlaista suitsimista täytyy kyllä tehdä.

  Tykkää

  1. Mä olen myöntänyt sen jo vuosia sitten, ettei edes puolet mun hankinnoista ole tarpeellisia. Ne ovat vain kivoja juttuja, jotka _haluan_. Totaalikielto ei olisi meille inhimillistä, mutta tuota suitsimista (hyvä sana!) olisi hyvä tehdä aika ajoin. 🙂

   Tykkää

 20. Tsemppiä koitokseen! Itse kunkin on hyvä välillä pysähtyä ja hillitä osteluaan. 🙂 (Kröhöm, shoppailin eilen Helsingissä _ihan liikaa_ ja mulla on kans semmonen ostokrapula että ooohhoi!)

  Tykkää

 21. Hyvä kirjoitus ja painavaa asiaa. Vaikka itse olen osittain mukana ”kulutushysteriassa” kirjoittamalla blogia joka pyörii käytännössä tuotteiden ostamisen ympärillä, olen siltä sitä mieltä, että ylepalttisessa haalimisessa ei ainakana ole mitään järkeä. Minussa on viherpiipertäjä-puoli, jonka mielestä kukaan ei voi tarvia 400 pulloa kynsilakkaa ja jos asiaa tarkemmin ajattelee, se tuntuukin ihan älyttömältä. Totaaliseen ostolakkoon en halua mennä mutta _ihan_ kaikkea ei ole pakko saada. Olen varsin hyvin onnistunutkin siinä ja tiedän, että kun ei osta ihan kaikkea mahdollista tarjolla olevaa, se vähäisempi määrä tuottaa enemmän iloa.

  Tsemppiä säästökuurille, en sua sen paremmin tunne mutta uskoisin, että löydät itsestäsi myöskin sen puolen, joka on vähempään tyytyväinen vaikka se vaatiikin itsekuria:)

  Tykkää

  1. Kiitos! 🙂 Hyvin on nyt mennyt yhdeksän päivää ilman kosmetiikkaostoksia! Tuo on varmasti totta, että ostoksista saa enemmän iloa, kun shoppailee harvemmin. Uskoisin jo nyt, tämän vajaan kahden viikon ostamattomuuden jälkeen, nauttivani hankinnoistani jatkossa enemmän ja pidempään, kun en osta koko ajan uutta tavaraa. 🙂

   Tykkää

 22. Mä olen ilmoittanu vaikka kuinka monta kertaa ostolakkoilevani ja sitten aina kuitenkin sorrun 😀 Toisaalta mun ostokäyttäytyminen kosmetiikan suhteen on ihan itsestään muuttunut tosi paljon blogin alkuajoista. Harvoin jaksan innostua uusista kokoelmista jote kun vastaan sitten tulee jotain josta innostun todella paljon voin hyvillä mielin ostaa sen 🙂 Rahaa tämä ei kyllä ole säästänyt, sillä parin viime vuoden aikan on vaatekaappia tarvinnut uusia todella rankalla kädellä ja kotonakin on tehty joitain uudistuksia 😉 Eli se, raha, joka kosmetiikasta on ”säästynyt” on kyllä mennyt sitten johonkin muuhun 😉

  Tykkää

  1. No mutta sulla on ainakin alkaneet ne hyvin! 🙂 Mä en ole edes uskaltanut aloittaa mitään lakkoja pitkään aikaan. Vaatekaapin uusiminen on tyyristä puuhaa! Mulla kosmetiikka on melkeinpä ainoa asia, mihin käytän paljon rahaa. Tai no, tähän tulee muutos nyt 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s