Hurmaava, viettelevä Pikkumusta

Tänään tutustutaan vihdoin tarkemmin tuoksuun, josta on tullut monen muun tuntemani ihmisen ohella myös oma suosikkituoksuni. Kyseessä on Guerlain La Petite Robe Noire.

Minun oli pakko kopioida alkuun pahvipakkauksen kyljestä tuoksusta kirjoitettu hurmaava teksti

I am absolutely essential and utterly irresistible. 
I have met with the greatest actresses and charmed the most glamorous of men.
I am the chic, elegant and very seductive, perfumed creation by Guerlain. 
I am La Petite Robe Noire.

Koska tuoksuista kirjoittaminen on minulle melko vierasta, eikä nenäni juurikaan osaa erottaa tuoksuista niiden eri nuotteja, joudun turvautumaan paljon Fragranticaan. Sivuston mukaan kyseessä on makea, hedelmäinen, pähkinäinen ja mausteinen tuoksu. Tunnistan alkutuoksussa kirpeän kirsikan, teen ja ruusun, mutta sydän -ja pohjatuoksujen tulkinta on jo haastavampaa. Fragrantican mukaan alkutuoksussa on kirsikkaa, bergamottia, punaisia marjoja ja mantelia. Sydäntuoksussa voi aistia ruusua, lakritsia ja paahdettua, mustaa teetä. Pohjatuoksuina ovat anis, tonkapapu, vanilja, iiris ja patsuli.

Minusta kyseessä on makean kirpeä ja aavistuksen mausteinen tuoksu, josta löytyy reilusti tummuutta ja syvyyttä. Joku lukijani pohti taannoin, että voiko Pikkumusta olla hänen tuoksunsa, jos minun suosikkeihini kuuluu sen ohella hänen kauhistelemansa Thierrry Muglerin Angel. Verrattuna usein mainitsemaani suosikkituoksuuni Angeliin, löydän näistä kahdesta vain vähäisiä yhtäläisyyksiä. Siinä missä Angel on irstaan makea, on La Petite Robe Noire hienostuneempi ja sen makeus hyvin kirpeää. Eli kyllä, suosittelen ehdottomasti Pikkumustan tuoksuttelua. Siinä on jotain todella lumoavaa ja erilaista kuin muissa tuoksuissa.


Aloin tätä postausta kirjoittaessa pohtia miten oikein päädyin ensimmäistä kertaa kosketuksiin La Petite Robe Noirin kanssa. Pitkään asiaa pähkäiltyäni tajusin, että se oli sinä onnekkaana ja erittäin kalliiksi tulleena päivänä, kun löysin alennuksella Guerlainin Crazy Paris-meikkikokoelman. Kokoelmaan kuului suihkutettava keijupöly, joka tuoksui La Petite Robe Noirelta. Ajattelin pölyä ilmaan suihkutellessani, että mikä uskomattoman hyvä tuoksu tässä onkaan! Myöhemmin yhdistin sen tähän uuteen suosikkituoksuuni. 

Kehitin hyvin nopeasti tuoksusta pakkomielteen itselleni. Suihkin aina kaupungilla käydessäni testereistä tuoksua päälleni, ja käytin suurella hartaudella jostakin kylkiäisenä saamaani pientä vartalovoidenäytettä. Vihdoin mies toi minulle täysikokoisen edp:n laivalta, ja voi sitä onnea! En ole koskaan käyttänyt näin nopealla tahdilla lähes senttiä tuoksupullosta. Havaittavissa ei ole myöskään minkäänlaisia kyllästymisen merkkejä, vaikka olen käyttänyt tätä ainakin pari kuukautta lähes päivittäin.


Ainoa asia, mikä tuoksussa mietityttää, on sen pysyvyys. Vaikka suihkisin kaksi reilua suihkausta aamulla, en enää päivällä aisti tuoksua juuri ollenkaan. En tiedä onko vika hajuaistissani, vai olenko vain kyllästänyt itseni tähän tuoksuun niin, etten haista sitä kovin pitkään? Myös se on mahdollista, että tarkkailen tuoksun ominaisuuksia tarkemmin kuin muiden tuoksujen, koska en ole pitkään aikaan ihastunut mihinkään muuhun tuoksuun näin palavasti. Mitä mieltä te muut La Petite Robe Noiren käyttäjät olette tuoksun pysyvyydestä?

Olen hankkinut hiljattain myös toisen uuden tuoksun, joka sekin on Guerlainilta. Se tuoksu onkin itselleni oikea yllättäjä, ja odotan innolla kuulevani löytyykö myös joltain lukijaltani kyseistä tuoksua. Mutta siitä enemmän myöhemmin.

Kuinka moni muu tunnustaa olevansa intohimoisessa rakkaussuhteessa Pikkumustan kanssa?
Mainokset

16 kommenttia artikkeliin ”Hurmaava, viettelevä Pikkumusta

 1. Minusta EdP on tässä tuoksussa niin voimakas, että tyrmäännyin kun laitoin sitä ensimmäistä kertaa ns. normit eli 2 suihkausta. Nykyään käytän vain yhden ja katson olevani varsin hyvältä tuoksuva, mutta en vastaantulijoita ketoon heittävä :DEn tosin ole koskaan ajatellut, että tuoksu katoaisi iholta, joskaan käytän tuoksua muutenkin säästeliäästi. Iholta se tosin tarttuu vaatteisiin, joten ehkä sen vuoksi en koe sen katoavan.

  Tykkää

  1. En käsitä! 😀 Ehkä olen sitten kyllästänyt itseni tähän, sillä minusta tuoksu ei ole missään nimessä tyrmäävä, paitsi tyrmäävän ihana, ehheh. Täytyy tänään vielä tarkkailla tuoksua oikein erityisesti.

   Tykkää

 2. Nenä ja aivot tottuu tuoksuun. Olisihan se häiritsevää kiinnittää huomiota tuoksuun koko ajan. Vähän sama kuin se, että näemme oikeasti nenämme ja poskemme, mutta ei siihen kiinnitä huomiota. Voin kyllä vannoa, että muut huomaavat tuoksun vielä useita tunteja niiden kahden suihkaisun jälkeen. :)Onnistuin tartuttamaan La petit Robe noire rakkauteni äitiini. Se on kyllä ihana tuoksu ja niin upeassa pullossa. 🙂

  Tykkää

  1. Minua ei häiritsisi kiinnittää tuoksuun koko ajan huomiota, ellei se olisi liian pistävä, väitän. Aika pelottavaa tuo, että muut haistavat, mutta itse ei.. 😀 Mulla on yleensä todella hyvä hajuaisti, ja haistan monia asioita, mitä muut ympärillä olevat ihmiset eivät haista.Minunkin äitini tykkää tuoksusta 🙂

   Tykkää

 3. Argh, nyt mä sitten pähkäilen, että mikähän se toinen tuoksu voisi olla!! Kerro pian!! ;-)Minulla ja pikkumustalla ei ole mitenkään kovin intohimoinen suhde, vaan sellainen mukavan tuttavallinen ja turvallinen, hyvin luottamuksellinen suhde. 😉

  Tykkää

 4. Tämä on ehdottomasti hankintalistalla! Onhan tässä kaikkea ihanaa ❤ EdT tuoksuu mielestäni enemmän saippuaiselle, kun taas EdP on voimakkaampi ja ruokaisampi.Mun iholla voimakkaatkin tuoksut pehmentyvät aika tavalla, ihan toisillakin tuoksuteltuna 2-3 suihkausta Hypnotic Poisonia (EdP) ei ole liikaa 🙂

  Tykkää

  1. Suosittelen ehdottomasti ostamaan edp:n! Ihan tuon pysyvyys-asiankin vuoksi. Ruokaisa – hauska sana tuoksun yhteydessä :DMä taas en voisi kuvitellakaan, että laittaisin Hypnotic Poisonia noin paljon, minulla se tuoksuu todella vahvana pitkään. Jännästi nämä jutut vaihtelevat eri ihmisillä 🙂

   Tykkää

  2. Kuulemma esim. ihon lämpotila, kuivuus/rasvaisuus yms. vaikuttavat tuohon pysyvyyteen. Joku vinkkasi, että suihkutettava alue kannattaa ensin kosteuttaa hajustamattomalla kosteusvoiteella, jos on pysyvyysongelmia.Mä huomasin joskus, kun olin Välimerellä, niin siinä kuumuudessa ei oikein tuoksut tahtoneet pysyä vaikka kuinka suihki. Ja kuulemma eri ilmastoissakin saattavat tuoksut käyttäytyä eri tavalla. Ja eri vuodenaikoina :D. Ihana postaus Päivi :).

   Tykkää

  3. Mielenkiintoista! Minun ihoni on vartalon iholla rutikuiva, joten tuossa voisi olla logiikkaa. Täytyy kokeilla tuota rasvaamisjuttua.Mahtavaa, jos tykkäsit 🙂

   Tykkää

 5. Pullo on äärettömän ihana, mutta tuoksukuvaus ei ole ihan minua :/ Pitää kuitenkin käydä nuuhkaisemassa, jottai tiedän millainen tämä sinun paljon kehuma tuoksu on.

  Tykkää

 6. Mulla on EdP ja se on ainakin niin voimakas, että tasan yksi suihkaus riittää ja sen haistaa omaankin nenään iltaan asti. Voisko EdT sitten olla noin paljon miedompi? o_O Itse haisten voimakkaimmin kirsikan, lakritsan, vaniljan ja aniksen omasta tuoksusta, ihana tuoksu, johon itselläni tarvitsee olla tietty fiilis. Couture on taas ”helmpompi” tuoksu arkeen ja sitä olenkin käyttänyt ahkeraan. Siitä puuttuukin LPRB:n aniksen kirpakkuus.

  Tykkää

  1. Sepäs tässä onkin jännää, kun tuo minunkin tuoksuni on edp! Olen varmaan käyttänyt sitä liikaa. Voi työkaveriparkoja :’D Sä osaat niin hyvin arvioida tuoksuja! 🙂

   Tykkää

 7. Voi kun olet ihana, vastasit kysymykseeni oikein uudessa postauksessa 🙂 Minen tuoksuista mittään ymmärrä, mutta Pikkumustaa on pakko päästä nuuhkimaan. Pullo on vain niin järkyttävän kaunis, että sen katselemisestakin tulisi varmaan hyvälle tuulelle. Tuoksukuvauksesikin sai kyllä kiinnostumaan!

  Tykkää

  1. Hahaa, Anonyymi Angelin Kauhistelija 😀 Paras nimimerkki ikinä! <3Pullo on upea, mutta niin on tuoksukin. Kerro sitten mitä tykkäsit, haluan kuulla! 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s