Syynissä rasvoittuvan ihon meikinpohjustajat

Tämän postauksen tekoon on mennyt monta viikkoa, ja kerran meinasin jo luopua leikistä. Olen maininnut ennenkin miten hankalaksi koen ihonhoitotuotteista kirjoittamisen, sillä en koe olevani asiantuntija niiden ainesosien tai ominaisuuksien arvioimisessa. Vaikka meikinpohjustustuotteet eivät varsinaisesti istu hoitotuotteiden kategoriaan, koin silti haastavaksi niiden arvioimisen. Minusta tuntuu, että ihoni käyttäytyy erilaisesti aivan päivästä riippuen. Mukamas sisällöltään samanlaisten päivien aikana kasvoni saattavat kiiltää, tai sitten eivät, vaikka käytössä olisi samat tuotteet. Tällaisten ns. vaikeasti havaittavissa olevien tekijöiden huomioiminen on käytännössä mahdotonta, ellei kulje muistivihko kädessä raapustelemassa jatkuvasti muistiinpanoja. Suomessa myös vaihteleva ilmasto vaikuttaa ihooni paljon. Olen  arvioinut tuotteita täysin omista näkökohdistani, enkä osaa sanoa tyhjentävää arviota yhdestäkään tuotteesta. Jaan kuitenkin pohdintani teidän kanssanne ja toivon, että jollekulle on tästä hyötyä pohjustajan valinnassa.

Olen tosiaan testaillut vajaan kuukauden ajan erilaisia meikinpohjustajia. Olen levittänyt kasvoille samojen ihonhoitotuotteiden jälkeen kullekin päivälle valitun pohjustajan. Jokainen pohjustaja on testattu noin kolmen päivän ajan MACin Studio Fix Fluid-meikkivoiteen, Pro Longwear Concealerin ja Kryolanin irtopuuterin kanssa. Illalla kotiin tultua olen kirjannut ylös päivän aikana tekemiäni huomioita sekä lopputuloksen siitä, miltä meikki ennen pois pesemistä näytti.


Ihoni on rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuvainen, mutta samaan aikaan herkkä ja kovilla pakkasilla myös paikoitellen kuiva. Ihoni reagoi helposti lämpötilanvaihteluihin esim. punoittamalla tai kiiltelemällä. Pohjustajalta toivon erityisesti mattapintaistavaa ja ihon kiiltelyä hillitsevää, sekä meikkipohjan kestävyyttä edistävää vaikutusta. Huomiot on luonnollisesti tehty minun ihoni ja mieltymysteni pohjalta.

Pohjustajat lupaavat tehdä hieman eri asioita, mutta en pureudu niihin sen syvemmin, vaan kerron miltä ne tuntuivat. Jotta postauksesta ei tulisi liioitellun pitkää, arvostelen kunkin tuotteen +/- -periaatteella, ja joistain kirjoitan myös hieman enemmän, jos minulla on niistä erityistä sanottavaa.


Peggy Sage Matifying Face Base
+ Erittäin helppo levittää, tasainen jälki syntyy helposti ja nopeasti
+ Meikki näytti 8 tunnin jälkeen edelleen kelvolliselta
+ Pakkaus on hygieeninen
+ Tuote on todella riittoisa
+/- Lasinen pullo on minusta kaunis, mutta muovinen pakkaus olisi kätevämpi reissussa
– Peggy Sage ei ole helpoimmin esillä tai kuluttajille saatavilla olevia merkkejä, vaikka sitä toki Suomesta voikin ostaa (maahantuoja Euronox Oy)

Noin 8h jälkeen meikin tekemisestä iho kiilsi hieman, mutta sekä peiteaineet, että meikkivoide olivat pysyneet paikallaan. Minulla peiteaineet lähtevät helposti omille teilleen, joten niiden pysymisestä Peggylle erityisen iso plussa. Käytännössä minun ei tarvinut korjailla meikkiä ollenkaan päivän aikana. Ulkona tosin vallitsi näihin aikoihin pakkasilma. Tuotteen alkuperäinen hinta on minulle mysteeri, sillä olen ostanut sen edullisesti toiselta bloggaajalta.

Make Up For Ever All Mat Face Matifying Primer
+ Tuote levittyy helposti ja tuntuu häviävän ihoon
+ Meikkivoide, peiteaine, poskipuna ja varjostukset pysyivät paikallaan
+ Tuote on riittoisa
+ Häivyttää jonkin verran ihohuokosia
+/- Sama kuin Peggy Sagen pohjustajassa – pakkaus on tyylikäs, mutta ei kätevin mahdollinen
– Ihon kiiltelyä pohjustaja ei pitänyt poissa kuin alkuiltaan asti
– Tuotteen hinta on korkea (veikkaisin lähemmäs 50e)

MUFE:n meikinpohjustaja löytyi vuoden 2013 suosikkituotteideni joukosta, mutta testattuani muita vastaavia tuotteita se menetti silmissäni osan loistokkuudestaan. Pohjustaja levittyi unelmankevyesti, mutta se ei pitänyt mitenkään erityisen hyvin meikkiä mattana lupaustensa mukaisesti. Koostumus on muuten hyvin samantapainen kuin Peggy Sagen pohjustajassa, mutta MUFE on aavistuksen kevyempi. Lopputuomio: tuote on hyvä, mutta ei mielestäni korvaamaton, kun edullisemminkin saa toimivia tuotteita.


bareMinerals Prime Time Foundation Primer
+ Kevyt, kätevä ja hygieeninen muovipakkaus
+ Helppo levittää
– Ei hillinnyt kiiltoa
– Ei pitänyt meikkiä paikallaan
– Pohjustaja maksaa paljon

Kokeilin pohjustajaa sekä mineraalimeikkipohjan, että nestemäisen meikkivoiteen kanssa. Kummankaan pohjan kanssa pohjustaja ei toiminut. Pohjustaja sulaa iholle vaivattomasti jättäen iholle liukkaan tuntuisen kalvon. Iholle ei jää yhtä napakkaa tuntua, kuten vaikka Maybellinen Baby Skinin tai Lumenen mattapohjustajan kanssa. Iho alkoi kiiltää todella pian, eikä pohjustaja kyennyt pitämään meikkipohjaa poskipunineen ja varjostuksineen paikallaan. Sain kuulla ulkopuolisenkin suusta näyttäväni jotenkin huolittelemattomalta. 😀 En suosittele.

Lumene Matifying And Retexturizing Primer
+ Kätevä ja kevyt muovipakkaus
+ Tuote on riittoisa
+ Edullinen hinta (n. 13e)
+ Levittyy iholle melko helposti. Koostumus on paksumpi kuin muutaman verrokin, mutta huolellisesti levitettynä toimii hyvin.
+ Pohjustaja piti kiiltoa hyvin kurissa
+ Meikki pysyi hyvin paikallaan
– Tuntuu aavistuksen raskaalta iholla

Olen luultavasti levittänyt pohjustajan aiemmin jotenkin huolimattomasti, sillä kuten olen aiemmin valittanut, tämä ei nyt rullautunut minulla yhtään. Meikki oli helppo levittää tämän päälle. Tämä puteli lähentelee loppuaan, ja ellei minulla olisi kasaa muita pohjustajia, ostaisin varmasti lisää.


MAC Prep+Prime Skin Base Visage
+ Tekee iholle todella tasaisen pinnan häivyttäen tehokkaasti epätasaisuuksia
+ Antaa meikille hieman tahmaisen pohjan, johon tuotteet tarttuvat hyvin ja pysyvät hyvin paikallaan
– Epähygieeninen pakkaus
– Levittäminen on hieman työlästä ja aikaa vievää – tuote pitää ensin sulattaa sormien lämmössä ja levittää vasta sen jälkeen iholle. Sulaneenakin tuotteen työstäminen vaatii enemmän aikaa ja huolellisuutta kuin muiden primereiden levittäminen.
– Tuote tuntuu raskaalta iholla
– Tuotetta kuluu kerralla aika reippaasti
– Suhteellisen korkea hinta (muistaakseni reilu 30e)

Olen ennen nimennyt MACin primerin peräti HG-tuotteekseni, mutta nyt minun on otettava sanojani takaisin. Tätä se teettää, kun kokeilee uusia tuotteita lyhyellä aikavälillä kiinnittäen niihin erityistä huomiota. Tuotteen työstäminen on sen verran työläämpää kuin monen muun, että olen alkanut jättää sen yhä useammin meikkipöydän laatikkoon. Käytän tätä huomattavan tasoittavan vaikutuksensa vuoksi lähinnä juhlatilaisuuksissa, mutta arkeen tämä tuntuu liian raskaalta. Kuten mainittua tuote pitää erinomaisesti meikin paikallaan, mutta samalla kasvot kiiltävät, eli kiiltoa tämä ei hillitse mainittavasti. Ehkä jos osaisin levittää tätä tarpeeksi ohuelti, kiilto pysyisi paremmin kurissa?


Garnier Optical Blur Smoothing Perfecting Primer
+ Pakkaus on söpö ja kätevä
+ Tuote on riittoisaa
+ Levittyy vaivattomasti
+ Tasoittaa hyvin ihoa ja häivyttää jonkin verran ihohuokosia
+/- Meikki pysyi kelvollisesti, ei hyvin, paikallaan
– Kiilto pysyi aamupäivän kurissa kohtalaisesti, mutta illalla kasvot kiilsivät selvästi
– Hinta 14,90 on tuotteen tehoon nähden korkea

Tästä jäi jotenkin todella mitäänsanomaton mielikuva, ja se ei kai ole hyvä asia?L´Oréal Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer
+ Levittyi helposti
+ Jätti ihon pehmeän ja sileän tuntuiseksi
+ Meikki levittyi pohjustajan päälle kauniisti
+ Piti meikkipohjan hyvin paikallaan
+ Hillitsi kiiltoa melko hyvin
+ Hinta 14,90 on mielestäni kohtuullinen näin toimivasta tuotteesta
– Ei riittoisammasta päästä, vaikka maltillisesti käytettynä varmasti kestääkin pitkään
– Pakkaus on söpö, mutta epähygieeninen, varsinkin ellei jaksa tarttua spaatteliin joka kerta
– Pakkaus on raskas

Pohjustaja oli todella positiivinen yllätys, ja ihmettelen miten löysin tämän vasta nyt! Tämä kuuluu niihin tuotteisiin, joita olen katsellut kymmenen kertaa marketissa, mutta unohtanut sen saman tien. Meni kärkikolmikkoon.

Maybelline Baby Skin Instant Pore Eraser
+ Syötävän suloinen pakkaus, joka on myös erittäin kevyt ja kaikin puolin kätevä
+ Tasainen ja mattapintainen iho syntyy vaivatta ja nopeasti, eli tuote on helppo levittää
+ Meikki pysyy koko päivän huomattavasti raikkaamman näköisenä
+ Pitää kiillon kurissa melko hyvin
+ Ihohuokoset näyttävät pienemmiltä, vaikka se ei kokonaan niitä lupaustensa mukaisesti häivytäkään
+ Edullinen hinta, noin 10e (tosin hinta saattaa Suomessa olla korkeampi, jos tämä joskus tänne asti päätyy myyntiin)
– Tuotteesta tulee aavistuksen liukas ja raskas tuntu kasvoille
– Vaikea saatavuus Suomeen

Tämä pohjustaja on suosikkini kaikista pohjustajista! Vaikka en antaisi pakkauksen ja muiden ihkutusten vaikuttaa päätökseen, antaa tämä rehellisesti sanottuna mukavimman tuntuisen pinnan iholle. Silikonia kavahtaville tämä ei ole hyvä vaihtoehto, sillä se tosiaan tuntuu silikoniselta. Meikki kuitenkin levittyy tämän päälle todella kauniisti ja kiiltokin pysyy kurissa, vaikka tämä ei kiillolle lupaakaan mitään tekevänsä. Suosikki, jota ostan lisää, kun tähän törmään.

Kärkikolmikkoon päässeet pohjustajat yhteispotretissa – Maybelline Baby Skin Instant Pore Eraser, Lumene Matifying And Retexturizing Primer ja L´Oréal Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer. Valitsin tuotteet hyvän hinta-laatu-suhteen ja käyttömukavuuden perusteella. Hyvä juttu on se, että ainakin kahta näistä on helposti saatavilla Suomessakin.

Pitkästa alkurutinasta huolimatta projektin parissa on ollut todella hauskaa puuhastella! Olen oppinut paljon ihostani, sekä tehnyt hyviä havaintoja ennen lähes täydellisinä pitämistäni ja toisaalta myös aliarvioimistani tuotteista. Vertailu opetti minulle mm. sen, ettei korkea hinta takaa tuotteen parhainta mahdollisinta toimivuutta. Löytyikö mainintoja teidän suosikeistanne? Heräsikö lisäkysymyksiä tai muita ajatuksia? Haluatteko jakaa vinkkejä omista lemppareistanne?

28 thoughts on “Syynissä rasvoittuvan ihon meikinpohjustajat

 1. Kiitos todella kattavasta ja laadukkaasta postauksesta, olet todella nähnyt vaivaa! Tuo Baby Skin kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän, kuin myös Lorkun primer-oon sitä katsellut useaan kertaan, ja aina jättänyt ostamatta. Ehkä vielä jokin päivä.. 😀 Itse lisäisin tähän vielä IsaDoran UnderCover-primerin, mulla on jo toinen tuubi kyseistä aarretta käytössä!

  Tykkää

  1. Menihän tässä aikaa. 🙂 Huippua, jos tykkäät! Baby Skin ja Lorealin primer ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia! IsaDoran primeri kiinnostaa, mutta jouduin jo rikkoa ostolakkoa kahden tuotteen verran pelkästään tämän postauksen takia ;D

   Tykkää

 2. Mulla on kans tuo lumenen, tosin mulla on vielä se vanha pakkaus enkä tiedä onko tuote vielä miten tikissään, mut on se ainakin vielä toiminut. Mulla tulee käytettyä lähinnä kesäisin t-alueelle. 🙂

  Tykkää

  1. Minunkin Lumenen pohjustajani on todella vanhaa, mutta hyvin toimii edelleen. Minullekin riittäisi pakkasilla varmaan pelkkä T-alueen käsittely primerilla, mutta jotenkin tykkään niiden jättämästä tunnusta niin paljon, että läträän koko naamalle 🙂

   Tykkää

 3. Hyödyllinen postaus, kiitos! 🙂 Itse olen ollut vähän pettynyt MUFEn All Matiin. Se pitää kyllä kiillon poissa, mutta muuten iho ei jotenkin näytä ollenkaan hyvältä. Ja on muuten ihan hitsin kallista, niin kuin mainitsit. Baby Skiniä kokeilen myös mielelläni, jos törmään siihen! Ensi viikolla lähden Tukholmaan, näinköhän Seposta löytyisi..? 🙂

  Tykkää

  1. Hienoa, jos koit tästä olevan hyötyä! 🙂 Arvostin All Matia paljon ennen kuin kokeilin muista primereita. Ei se minustakaan ole hintansa arvoista. Kokeile ihmeessä Baby Skinia ja kerro sitten mitä tykkäät! Toivotaan, että sitä löytyy Tukholmasta!

   Tykkää

 4. Ihan loistava postaus, tälläiset ovat ihan parhaita, ja myöskin tosi työläitä tehdä. Lumenen primer alkoi heti kiinnostamaan. Olen muutaman näytepussillisen käyttänyt tuota Lorkun Studio Secretsiä, eikä se minulla kyllä pidentänyt meikin kestoa :/ Ihanan sileä pinta siitä kyllä jää ja meikki levittyy kivasti.

  Tykkää

  1. Työläitä ovat juu! Ilmankos en ole tällaisia ennen tehnytkään 😉 Mutta hienoa, jos tykkäät! 🙂 Lumene on kyllä hyvää ja edullista. Minulla oli sen kanssa jonkinnäköisiä rullautumisongelmia jossain vaiheessa, mutta kun laittaa tarpeeksi kevyen kosteusvoiteen alle ja antaa sen kunnolla imeytyä, ja päälle ohuen ohut kerros primeria, niin ainakin minulla pelittää hyvin. 🙂

   Tykkää

 5. Loistava postaus, kiitos! 🙂 Mulla on näistä ollut joskus tuo Lorkun Studio Secrets, joka muuten (siihen aikaan, nykyään ihan mahdotonta) piti myös silmämeikin paikoillaan mallikkaasti. Pakkaus vaan on auttamattoman huono, heitin yli puolillaan olevan purkin pois kun alkoi ällöttää. :/ Mulle on viime aikoina suosikeiksi muodostuneet Jane Iredalen primerit, kahta olen kokeillut ja molemmat todella hyviä. 🙂

  Tykkää

  1. Mahtavaa, jos tykkäsit! 🙂 Ei ole tullut mieleenkään kokeilla Lorkkua silmämeikinpohjustajana! Hyvä idea, vaikka se tuskin toimisi minullakaan nykyään, kun ei mikään mukaan meinaa toimia. Ollaan samiksia siinä suhteessa. Pakkaus on kyllä kökkö. Jane Iredalea en ole kokeillutkaan, joten kiitos vinkistä! Olen kyllä niitä joskus Beauty Bayssa katsellut.

   Tykkää

 6. Hyvää postaus.Ei tarvitse olla asiantuntija kerrot omista kokemuksista tuotteiden kanssa je se on hieno asia , Kiitos kun jaksat kertoa ja verrata näitä tuotteita jotta vältytään turhista ostoksista. L´Oréal Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer alkaa kiinnostamaan myös minua joka ei koskaan käytä primeria juuri kun ei osa tehdä valintoja (mulla on normaali kuivuuteen taipuvainen kypsä iho).

  Tykkää

  1. Kiitos kauniista sanoistasi 🙂 Voisin kuvitella, että Studio Secrets voisi sopia ihollesi. Joku muu voisi sopia tietenkin vielä paremmin, mutta en osaa mainita yhtään esimerkkiä, minä kun käytän lähinnä rasvaisen ihon primereita. Studio Secrets ei ole pahan hintainen, joten et köyhdy hirveästi, vaikka se ei sinulle sopisikaan 🙂

   Tykkää

 7. Kiitos hyvistä vinkeistä! Olenkin ihmetellyt, mitä teen väärin bareMineralsin pohjustajalla, kun saan niin huonon ja suttaisen nenän aikaiseksi sillä. Lumeneen ja Garnieriin en ole saanut minkäänlaista otetta, joten testaanpa nekin jämät vielä uudestaan. Clarinsin Beauty Flash toimii aina hyvin:)

  Tykkää

  1. Kiva, jos voin olla avuksi 🙂 bareMineralsin pohjustaja on minusta aivan kökköä! Garnierista en oikein minäkään päässyt jyvälle, minunkin täytyy siis jatkaa kokeiluja. Clarinsin Beauty Flash on toinen tuote, josta en tuntunut saavan mitään irti! En varmaankaan oikein osaa käyttää sitä, sillä moni muukin on sitä kehunut. Mikä sinusta tekee siitä erityisen hyvän? 🙂

   Tykkää

 8. Kiitos todella kivasta postauksesta! Tällaiset vertailevat postaukset ovat mielestäni hyödyllisiä, sillä aina löytää jotain uusia vinkkejä (mitä ei kannata ostaa ja mitä kannattaa). L’Oréal Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer on ollut omassa käytössäni pitkään, tosin en levitä sitä koko kasvoille, vaan ainoastaan t-alueelle ja silmienalusille kevyesti. Se häivyttää hennot juonteet kivasti ja estää hyvin ihon kiiltelyä. Eikä hinta ole paha! Tuubi olisi kyllä hygieenisempi, mutta minkäs teet 😉 En käytä tätä joka päivä, mutta kun on pitkä päivä tulossa ja meikin täytyy kestää ja kestää ja kestää, silloin turvaudun L’Oréal Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primeriin 🙂 http://beauty-highlights.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. Hienoa jos tykkäsit 🙂 Minun täytyy yrittää tehdä tällaisia useammin, kun moni on tykännyt. Minä en ole kokeillut Studio Secretsiä silmien alle, sillä pelkään usein sitä efektiä, että silmänalusille levitetyt tuotteet alkavat kasautua juonteisiin. Mutta jos sinulla on toiminut, niin täytyy kokeilla 🙂

   Tykkää

 9. Erittäin hyödyllinen postaus, kiitos! 🙂 Tulisipa Baby Skin Suomeenkin myyntiin, harmillisesti Maybellinen valikoima on täällä melko suppea, yleensä kausikokoelmat jää tulematta mikä on tosi harmi 😦

  Tykkää

  1. Loistavaa, jos saatoin olla hyödyksi! 🙂 On todellakin sääli, että Maybellinea saa niin suppeasti Suomesta. Olen tykästynyt todella moniin merkin tuotteisiin. Maybelline maksaa Suomessa suhteellisesti aika paljon, mutta onneksi esim. Anttiloissa ja Citymarketeissa on usein hyviä tarjouksia. 😀 Kaipaisin myös ulkomaisiin verkkokauppoihin laajemmin Maybellinea, kun sitä tuntuu niistäkin saavan aika nihkeästi.

   Tykkää

 10. Peggy Sagen silmänympäryvoide on yksi parhaita kokeilemistani ja alkaa olla lopuillaan… jostain messuilta on tarrautunut mukaan. Nyt kissojen ja koirien kanssa pitäisi etsiä uutta tilalle…

  Tykkää

 11. Lorealin,meikinpohjustus voide on ihan parasta ja nyt sitä ei saa enää mistään. Ihmeellistä että toimiva tuote joka peittää juonteita ja koloja kasvoissa lopetetaan. 😦 olen erittäin pettynyt.

  Tykkää

  1. Eikä! 😮 Eräs lukijani juuri kertoi, että saman merkin Lumi Magique Primer olisi myös lopetettu. Miksi menevät lopettamaan hyviä tuotteita.. Kyllähän vastaavia löytyy sitten selekosmetiikan puolelta, mutta tottakai ennemmin maksaisi tuotteesta 20e kuin 50e.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s