Make Up For Ever UV Prime SPF 50/PA +++

Täytin viime kuussa 27 vuotta. Se on vähän, ja koen olevani vielä hyvin nuori. Silti olen alkanut aamuisin tuijotella peiliin huomion kiinnittyessä erityisesti silmänympäryksiin. Ihon kuntoon aiemmin liittynyt vouhkaamiseni on osittain siirtynyt silmänympäryksien ihmettelyyn. Korvien välisessä ongelmassa siis pysytellään, mutta huomionkohde on siirtynyt näpyistä orastaviin hiusjuonteisiin.

Olen tupakoinut harmillisen monta vuotta elämästäni, mikä näkyy jossain määrin kasvoistani. Se ei varmaankaan näy sinne ruudun taakse, mutta itse olen tämän muutoksen kokenut ja havainnut ihossani. Turhamaisena ihmisenä ihon hyvinvointi olikin suurin syy siihen, miksi lopetin tupakoinnin. Selvennykseksi vielä – en koe olevani ”ryppyinen”, mutta haluan panostaa juonteiden ilmentymisen ennaltaehkäisyyn edes jossain muodossa, sillä mitään anti-ageing -tuotteita en vielä käytä.

Välttelen nykyään aurinkoa, sillä UV-säteethän tunnetusti saavat ihon vanhenemaan ennenaikaisesti. Kesällä on kuitenkin mukavaa olla vapaasti ulkona joutumatta murehtimaan palamista tai UV-säteiden haittoja. Siksi olinkin riemuissani kuullessani ensi kertaa tuotteesta, joka toimii primerina meikin alla ja sisältää samalla suojakertoimen 50.

Ostin primerin käydessäni meikkaaja-opiskelijatovereideni kanssa Helsingissä Make Up For Everin liikkeessä. Meitä vastassa MUFElla oli valloittava Julius Sepponen, joka kertoi kattavasti erilaisista MUFEn valikoimissa olevista tuotteista. 


Primerin luvataan suojaavan ihoa haitallisilta UVA -ja UVB-säteiltä,  valmistavan ihoa meikille, sekä parantavan meikin kestävyyttä. Julius kertoi tuotteen olevan loistava meikkaaville ihmisille, sillä sen ei pitäisi olla rasvainen, kuten useimmat aurinkosuojavoiteet. Kiinnostuin tuotteesta välittömästi tässä kohtaa, sillä mielessäni oli elävästi ne kerrat, kun olin vedellyt tavallista kasvoille tarkoitettua suojavoidetta meikin alle sillä seurauksella, että meikkini muistutti helteessä sulavaa jäätelöä. Primeria voi toki käyttää, vaikka ei meikkaisikaan ja tuote sopii myös miehille, jotka eivät halua perinteisten suojavoiteiden usein tuomaa rasvaista kiiltoa.


MUFEn primer ei ole iholla ollenkaan rasvaisen tuntuinen, sillä se on öljytön. Se ilmeytyy ihoon nopeasti ja iho tuntuu kevyen kosteutetulta, mutta ei ollenkaan tahmaiselta. Tuoksu on kevyen kukkainen. Ei minun suosikkini, mutta ei häiritseväkään. Pieni määrä tuotetta riittää kerrallaan kasvoille, joten olettaisin tuotteen olevan riittoisa. Silti reilu 50 euron hinta 30 millin tuotteesta mielestäni kirpaisee. 

Julius kertoi esimerkkitapauksen, jossa henkilö ei ollut ruskettunut parin viikon aikana lähes ollenkaan käytettyään kovassa auringonpaahteessa kyseistä tuotetta. En ole päässyt kokeilemaan primeria vielä helteisessä auringonpaisteessa, mutta meikin alla olen sitä kuitenkin kokeillut.

Primerin luvataan kosteuttavan ihoa, joten jätin kosteusvoiteen käytön väliin ja levitin MACin BB-voiteen suoraan primerin päälle. Kokeilin levittää meikin heti primerin levityksen jälkeen, eikä meikki lähtenyt rullautumaan, plussaa siitä. En tosin rullautumista odottanutkaan primerin kevyen ja hyvin imeytyvän koostumuksen vuoksi. Meikki näytti siistiltä ja melko mattapintaiselta. Meikin pysyvyys oli normaalioloissa, eli ei missään äärimmäisissä olosuhteissa, hyvä. Voin raportoida tuotteen ominaisuuksista enemmän, kunhan aurinko alkaa lämmittää kunnolla.

Suosittelen primeria lämpimästi niille ihmisille, jotka tahtovat suojautua kesällä tehokkaasti aurinkoa vastaan, tai oleilevat paljon ulkona.

MUFEn jälleenmyyjät Suomessa löytyvät täältä.

Primer jäi ainoaksi ostamakseni tuotteeksi, sillä budjettini oli tiukka. Kaikenlaista kiinnostavaa jäi siis toistaiseksi hyllyyn, mutta aion ehdottomasti tutustua MUFEn valikoimaan monipuolisemmin myöhemmin.

Ps. Jos joku jäi ihmettelemään mitä tuo PA +++ tarkoittaa, niin yritin hieman selvittää asiaa. Se viittaa UVA-säteisiin, eli tässä tapauksessa suojaan niitä vastaan. Jos joku osaa selittää asian hienommin, niin kertokaa toki. 🙂 Täältä löytyi asiaa aika hyvin valaiseva teksti.

13 thoughts on “Make Up For Ever UV Prime SPF 50/PA +++

 1. Satutko Päivi nukkumaan mahallasi? Edellisessä postauksessa kun kerroit silmäpusseistasi, niin mietin tässä voivan olla syy? Itselläni nimittäin kasvot muistuttivat ennen ilmapalloa, siis olivat aivan järkyttävän turvonneet. Kun vaihdoin nukkumisasennon kylkiasentoon, hävisivät sekä silmäpussit että muu turvotus! En olisi ikinä uskonut nukkuma-asennon vaikuttavan niin paljon, ellen olisi omin silmin nähnyt 🙂

  Tykkää

  1. Salla toi oikeasti vaikuttaa! Esim, itse nukun vasemmalla kyljellä melkein aina ja sen kyllä huomaa kasvojen vasemmasta puolesta. Kasvojen puolesta selälteen olisi paras, mutta hengitysteiden kannalta ei niinkään. 😀

   Tykkää

  2. Kyllä, nukun mahallani aina! Missään muussa asennossa en pysty kuvittelemaankaan nukkuvani. 😐 Toisaalta olen nukkunut mahallani niin kauan kuin muistan, joten miten se olisi nyt voinut alkaa vaikuttaa? Asioiden yhteisvaikutuksesta ehkä.. Hyvä huomio tuo nukkumisasento. Miten sitä nyt pystyisi alkaa muuttamaan 😮

   Tykkää

 2. I’m here to help 😉 Ei mullekaan olisi asia tullut mieleen, ellei työkaveri olisi asiasta sanonut kun valitin etten oikeasti tunnista itseäni aamulla peilistä ;D Mullekin vatsamakuu on miellyttävin asento, mutta nykyisin olen mahallani vain, jos uni ei tule kyljellään. Kannattaa kokeilla ja varmistaa, että on sopiva tyyny. Itse niskavaivaisena vannon Tempurin nimeen 🙂

  Tykkää

 3. Tosi kiva kuulla tästä pitkään kiinnostaneesta tuotteesta 🙂 Arvoin tämän ja Dermalogican Skin Perfect Primerin välillä, ja päädyin lopulta siihen. Tosin kesä on toivottavasti pitkä tänä vuonna, eli ehkä ei riitä koko kesäksi ja täytyy tämä MUFE:n versio hankkia vielä tänä vuonna 😉 Hintakin on aavistuksen siedettävämpi kuin Dermalogicalla, ja suojakerroin korkempi. Oikeastaan, miksi ihmeessä mä en päätynyt tähän?!

  Tykkää

  1. Mä en ollut tällaisiin tuotteisiin ennen edes törmännyt, tai en ollut tajunnut etsiä. Jään odottamaan kuulevani lisää Dermalogican primerista 🙂 (muistelen, että olit mainunnut blogissasi kirjoittavasi siitä)

   Tykkää

 4. Mä ajattelin tuota, mutta mulle on tulossa Neutrogenan Sport Face (tai toisinpäin) SPF70+ kasvovoide, joka myös toimii meikin alla. Pitää ensin testata, että onko se oikeasti hyvä meikin alla myös kesällä.

  Tykkää

  1. Mä en ole perehtynyt näihin kauheasti ennen, sillä en ole tajunnut suojautua auringolta tarvittavalla vakavuudella. Meikkipakkiin ostin tuonkin alun perin, mutta ihastuin ja aloin käyttämään sitä itsellänikin. 🙂 Hyvä kun Duvessa pystyi auttamaan sinua tässä 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s