Parannatko minut, Dr. Hauschka?

Olen valittanut blogissa iho-ongelmistani jo kyllästymiseen asti, enkä ala nyt enää kertaamaan niitä. Aiheesta voi halutessaan lukea postauksen täältä. Tässä postauksessa keskityn kertomaan asiasta, josta olen tällä hetkellä todella innoissani. Innostun helposti lähes kaikesta kosmetiikkaan ja kauneudenhoitoon liittyvästä, mutta tämä sarja sai minut jotenkin oikeasti vakuutettua niin, että uskallan jopa odottaa hyviä tuloksia. Kyseessä on Dr. Hauschkan luonnonkosmetiikkasarja. 

Dr. Hauschka edustaa sellaista brändiä, jota en olisi aiemmin uskonut käyttäväni. Pakkaukset ovat näyttäneet luotaantyöntäviltä, jotenkin liioitellun apteekkimaisilta, ja olen jo ulkonäöstä päätellyt, ettei tuoksukaan varmasti miellyttäisi minua. En ole itse asiassa perehtynyt sarjaan ollenkaan, sillä olen aina skipannut esim. Dr. Hauschkaa koskevat blogikirjoitukset. 

Iho-ongelmiani koskevassa postauksessa sain kommenttiboksiini Juillelta vinkin Dr. Hauschkan tuotteista. Aloin etsiä niistä lisää tietoa ja klikkasin itseni tietolähteistä rakkaimpaani YouTubeen. 

Tämä video sai minut viimeistään kiinnostumaan sarjasta niin, että päätin unohtaa aiemmat ennakkoluuloni luonnonkosmetiikkaa kohtaan ja ostaa omalle ihotyypilleni ja iho-ongelmilleni suositellut tuotteet kokeiluun.
Videon herttainen nainen lausuu söpösti saksaa (tuotteiden nimet), on ehkä sekoittanut ranskan ja saksan keskenään 🙂

Nämä tuotteet lähtivät kokeiluun.

Kasvovedestä sanotaan näin:
Dr.Hauschka Kasvovesi Spezial sisältää yhdistelmän antibakteerisia lääkekasviuutteita, jotka hillitsevät tulehduksia iholla. Tämä kasvovesi sopii erityisesti epäpuhtaalle, rasvoittuvalle ja herkästi tulehtuvalle iholle. Säännöllisesti käytettynä Kasvovesi Spezial pienentää ihohuokosia ja tekee ihosta tasaisemman.

Puhdistusvoiteesta kerrotaan näin:
Hellävarainen puhdistus Dr.Hauschka Puhdistusvoiteella aamuisin ja iltaisin, auttaa ihoa voimaan paremmin. Tarkoin valikoidut kasviuutteet kehäkukasta, kamomillasta, mäkikuismasta ja masmalosta kirkastavat ihoa ja elvyttävät sen omaa luonnollista puhdistumiskykyä. Voidemainen jauhetusta mantelista tehty pohja tukee ihon hydrolipidikalvon toimintaa. Puhdistusvoide supistaa ihohuokoset, edistää epäpuhtauksien poistumista ja kirkastaa ihoa.

Kasvoöljystä sanotaan näin:
Kun iho on normaalissa tasapainoisessa tilassa, se näyttää kuulaalta sekä raikkaalta ja ihohuokoset ovat pienet ja huomaamattomat. Epäpuhdas, rasvainen ja suurihuokoinen iho tarvitsee normalisoivaa hoitoa saavuttaakseen jälleen tasapainon. Dr.Hauschka Kasvoöljyn sisältämät öljyuutteet normalisoivat ihon seebumintuotannon (ihon tuottama rasva). Kun ihon toiminta normalisoituu, ihohuokoset pienenevät, tulehdukset ihossa rauhoittuvat ja iho näyttää raikkaalta. Kun Kasvoöljyä sekoittaa pienen määrän Ruusuvoiteen kanssa, sitä voi käyttää myös herkän ja helposti punoittavan ihon suojaamiseen kylmillä ilmoilla. Sekaiholla Kasvoöljyä voi käyttää Kosteusvoiteen ohella ehkäisemään mustapäiden syntymistä ja ihon liiallista keratinisoitumista.

Ihokuurista sanotaan näin:
Iltaisin käytettävä Dr.HauschkaIhokuuri N normalisoi ihoa, olipa se sitten liian kuiva, liian rasvainen, yliherkkä tai ennenaikaisesti ikääntyvä. Ihokuurin rasvaton koostumus stimuloi ihon aineenvaihduntaa, joka on vilkkaimmillaan öisin. Luonnolliset toiminnot aktivoituvat ihossa, jolloin kuiva iho alkaa taas tuottaa seebumia ja säilyttää kosteustasapainonsa, herkkä iho vahvistuu, rasvaisen, epäpuhtaan ihon seebumintuotanto ja sarveistuminen normalisoituvat ja ennenaikaisesti ikääntyvä iho tulee kimmoisaksi ja joustavaksi.
Tekstit lainattu Dr. Hauschkan sivuilta.

Minua viehättää sarjassa erityisesti se, että ihoa yritetään oikeasti parantaa hyvää tekevillä aineilla ja öljyllä, eikä runnota kuorinnoilla ja kuivateta alkoholilla ja muilla vahvoilla kemikaaleilla – niin kuin olen tähän asti tehnyt.

Olen testannut nyt kaikkia tuotteita kaksi kertaa, ja kaikki Puhdistusvoidetta lukuunottamatta ovat tuntuneet mukavilta käytössä. Kaikki tuotteet tuntuivat siis  tehokkailta, mutta Puhdistusvoiteen käytön jälkeen silmissä tuntui siltä, kuin niihin olisi mennyt hiekkaa. Sama efekti toistui, vaikka pesin silmät tiukasti kiinni toisella ja kolmannella kerralla.  

Puhdistin eilen illalla kasvoni Puhdistusvoiteella, jonka jälkeen suihkin kasvoilleni Kasvovesi Spezialia. Yöksi taputtelin kasvoilleni Ihokuuri N:ää yhden ampullin verran. Ampulleja neuvottiin käyttämään kasvoille kaksi kappaletta, mutta en nähnyt siihen syytä. Ihokuuri N:n aikana kasvoille ei käytetä muuta kosteuttavaa tuotetta. Iho tuntui kiristävältä jonkin aikaa pesun ja ampullin laittamisen jälkeen, mutta tunne hävisi noin tunnin kuluttua. Ampullin katkaiseminen oli minusta hieman hankalaa.


Kävin useammassa paikassa tekemässä hintavertailua ja totesin Sokoksen ja Stockmannin hinnat melko samoiksi. Ruohonjuuressa oli kuitenkin tarjouksessa kaksi tarvitsemaani tuotetta, joten ostin tuotteet sieltä Ihohoitokuuri N:ää lukuunottamatta. Ihonhoitokuurin säästöpakkauksen olisin saanut Sokokselta halvimmalla, mutta olen laittanut Sokoksen pieneen boikottiin sen vuoksi, että siellä tuntuu välillä olevan lähes mahdotonta saada minkäänlaista apua myyjiltä. Päädyin siis Ihonhoitokuuri mielessäni Stockmannille ja sain siellä asioidessani varsin osaavaa palvelua eräältä mukavalta kosmetologinaiselta. Sain hänen opastuksestaan melko hyvän kokonaiskuvan iho-ohjelmasta, jonka aloittaisin Dr. Hauschkalla, mutta kokeillessani illalla tuotteita kotona, heräsi minulle joukko kysymyksiä, joihin halusin vielä saada vastauksen.

Koska minulta upposi näihin tuotteisiin melkoisesti rahaa (hinnat postauksen lopussa), päätin käydä vielä uudestaan Stockmannilla kosmetologin juttusilla varmistaakseni sen, että saan ihonhoito-ohjelmasta täyden hyödyn käyttämällä sitä varmasti oikein. Sama henkilö ei ollut paikalla, mutta kosmetiikkaneuvoja osasi vastata kysymyksiini. Minua mietitytti mm. se, saanko käyttää samaan aikaan Hauschkan kanssa muiden merkkien tuotteita, vai meneekö ohjelman idea pilalle. Minulle vastattiin, että Hauschka on yksi niistä harvoista sarjoista, joiden kanssa ei kannata käyttää muita merkkejä samaan aikaan. Tämä siis nimenomaan siksi, että olen uusi sarjan kanssa ja etsin apua iho-ongelmaani. 

Kysyin myös Ihonhoitokuuri N:n ampulleista, että pitääkö niitä käyttää ohjeiden mukaisesti kaksi kappaletta iltaisin. Nainen totesi, että minun kohdallani riittää yksi kappale, sillä vain kasvoillani ”näyttää olevan jotakin ylimääräistä meneillään”. Kaulani ja korvieni iho eivät kaipaa tehohoitoa. Olin ostanut aluksi vain 10 ampullin kuurin ja kysyin onko tällaisesta ”minikuurista” hyötyä. Nainen suositteli minua käyttämään kuuria ohjeen mukaisesti 28 päivää ja teki laskelman siitä, mitä yhden ampullin hinnaksi tulisi säästöpakkauksella. Hinta oli huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin ostaa kaksi pikkupakkausta lisää, joten säästöpakkaus tilattiin minulle (tuote oli loppu Turusta). 

Vähän harmittaa, että monet muiden merkkien kasvojenhoitotuotteeni jäävät nyt ainakin joksikin aikaa käyttämättä. Onneksi en kerinnyt ostamaan sitä uutta kasvovoidetta..

Nyt odotellaan tuloksia! Varmaankin kuukauden päästä voisi jotain jo olla tapahtunut, jos jotain on tapahtuakseen.

Tuotteista maksamani hinnat:
Ihokuuri N 10 ampullia, 24,50e, Stockmann
Kasvovesi Spezial 100ml, 25,95e, Ruohonjuuri (tarjouksessa)
Kasvoöljy 30ml, 27,75e, Ruohonjuuri
Puhdistusvoide 50ml, 18,50e, Ruohonjuuri (tarjouksessa)


Kuulen mielelläni kokemuksianne, jos sarja on teille jollekulle ennestään tuttu!
Mainokset

10 kommenttia artikkeliin ”Parannatko minut, Dr. Hauschka?

 1. Ostoksistasi innostuneena päätin minäkin alkaa ihokuuri N:lle 🙂 En ole koskaan aikaisennin Hauschkan suosituksista huolimatta jättänyt yövoidetta pois, jotenkin se on tuntunut ihan mahdottomalta ajatukselta. Mutta ihan vaan ottamalla puhdistustuotteet ja ihoöljyn käyttöön on iho parantunut niin huomattavasti, että uskalla kokeilla :)Puhdistusvoiteen kanssa mulla on vähän sama ongelma, sitä mantelirouhetta tuntuu aina menevän silmiin. Lisäksi luotaantyöntävä väri ja vähän liiankin luonnollinen tuoksu eivät aluksi miellyttäneet yhtään, mutta nyt puhdistusvoide on päätynyt ihan lempituotteekseni. Painelen sen iholle aamuin illoin, ja aina kun on aikaa annan sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan ennen huuhtelua. Iho kirkastui parissa viikossa ihan silminnähden! Ikävä kyllä se ei vaan ole kovin riittoisa tuote, ja pakkaus on vähän turhan pieni ainakin tällä käyttömäärällä 🙂 Kannattaa muuten vilkuilla nettiapteekkien alet, niissä on usein Hauschkasta tarjouksia. 🙂

  Tykkää

  1. Kiva kuulla, täytyy sitten vertailla kokemuksia, kunhan aikaa on kulunut hieman! Ostitko sen säästöpakkauksen? Mulla on nyt kahtena iltana iho kiristellyt tosi pahasti puhdistamisen jälkeen, mutta tunne menee onneksi ohi melko nopeasti.Kokeilin Puhdistusvoiteen kanssa tuota iholle painelua ja muhimaan jättämistä, ja tuntui kyllä ihan mukavalta. Tällä hetkellä ihoni on aivan räjähtänyt (siis oikeasti huonommassa kunnossa kuin viime aikojen kuvissa), joten tuskin näkyy vielä mitään Dr. Hauschkan vaikutuksia ihossa.Kiitti vinkistä, pitää tutkia nettikauppoja!

   Tykkää

  2. En löytänyt mistään säästöpakkausta (netistä), joten päädyin tilaamaan kaksi kymmenen ampullin pakkausta. Mulla on tällä hetkellä ihan kiristelevän kuiva iho, eli vähän jännittää miten menee!Mä olen muuten (vastoin Hauschkan ohjeita..) käyttänyt meikinpuhdistukseen ihan Sensain kaksoispuhdistusta ennen Hauschkaa. Tuntuu, että sillä tavoin puhdistusvoidekin on vähän riittoisampaa kun tarvitsee puhdistaa enää vaan iho itsessään :)Löysin muuten alennuksesta puhdistusvoiteen alesta hintaan 13,85€ (http://www.terveysteekki.fi/tuotemerkit/dr-hauschka/dr-hauschka-puhdistusvoide-50-g.html). Tuolla oli muutenkin suhteellisen edulliset hinnat! 🙂

   Tykkää

  3. Luulen, ettei olisi mikään hirveä asia, vaikka käyttäisit öisin myös ihoöljyä.Tunnustan, että minäkin olen nyt käyttänyt MACin puhdistusliinoja meikin puhdistamiseen ennen Dr. Hauschka-tuotteita. 🙂 En vaan halua, että ne ihanuudet kuivuvat jäädessään ilman käyttöä. Ja koulussa joudumme käyttämään välillä mitä milloinkin, kun meikit pitää puhdistaa pois. Mitään muita rasvoja en käytä. Tarkastelin muuten eilen ihoani ja huomasin, että se näyttää jotenkin kirkkaammalta ja tupakoinnista laajenneet ihohuokoset pienemmiltä. Luulen, että tähän on vaikuttanut paljon vinkkisi Puhdistusvoiteen iholle joksikin aikaa jättämisestä. Näpyt eivät ole vielä kaikonneet.Kiitos linkistä!! Nyt harmittaa, että menin hamstraamaan puhdistusvoidetta Ruohonjuuresta, kun luulin, että 18,50e on edullinen hinta. :/Mietiyttää ylipäätään tämä hamstraaminen. Olen niin älyttömän helposti innostuva ihminen, että mietin meneekö tämä innostus yhtä nopeasti ohi kuin on tullutkin.. En uskoisi että niin käy, mutta silti mietityttää 😀

   Tykkää

 2. Oon käyttänyt paljon Hauschkoja ja tykännyt niistä paljon. Ainoa juttu, mistä en ole tykännyt on se, että mun käytössä ne loppuvat niin nopeasti. Mulla on varmaan annosteluongelmia. 🙂 Puhdistusvoide on ihanaa, siitä spessu kasvovedestä en huomannut, että se olisi tehnyt iholleni oikeastaan mitään. Öljykin on hyvää, mutta nykyisin olen hurahtanut karitevoihin, niin en ole kokenut tarvitsevani öljyjä kosteutuksessa enää ollenkaan. Raportoi sitten tuloksista meille. 🙂

  Tykkää

  1. Nämä kuluvat ihan hullua vauhtia! Puhdistusvoidetta kehoitetaan käyttämään ”2cm/pesukerta”. Yritin käyttää sitä huomattavasti vähemmän juuri tuon tuotteen loppumisen pelossa, mutta silloin tuntui, ettei ihoni puhdistunut kunnolla. Lupaan raportoida tuloksista 🙂

   Tykkää

 3. Mun mielestä myös Dr. Hauschkan purkit ovat vähän luotaantyöntäviä, lieneekö oranssilla värillä syy asiaan. Ruusuvoide on kyllä ihan superia samoin Melissavoide. Tosin meillä taitaa olla ihan erilaiset ihot. Puhdistusvoide odottelee käyttöönottoa, joten saapi nähdä onko yhtä hyvä 🙂 Kuulin, että Hauschkan silmähohde kävisi myös silmämeikin pohjustukseen, mutta siihen en oikein usko (tai voi sillä varmaan pohjustaa, mutta pysyvyys tuskin on hyvä).

  Tykkää

  1. Nyt kun olen aivan ihastunut sarjaan, näyttävät nuo purkitkin jo kauniilta 😀 Minäkään en kyllä yleensä pidä oranssista – se on itse asiassa mielestäni kaikista väreistä vähiten viehättävä. Puhdistusvoide on aivan parhautta! Se puhdistaa ja kosteuttaa samalla, ja sitä voi käyttää myös naamiona.Melissavoidetta aion kokeilla seuraavaksi Hauschkalta. 🙂 Silmähohteesta en ole kuullutkaan.

   Tykkää

 4. 20v.. Hauschkaa käyttäneenä.. puhdistusvoidetta ei hierota silmiin..Puhdistusvoidetta käytetään aamuisin. Pieni nokare sormella ja vähän kostealle iholle vain taputellen.Esim otsa, nenä, leukaan keskittyen.. Sitten huuhtelu ja kasvovesisuihkaus päälle.Puhdistumaidolla käytetään iltaisin otetaan meikit pois. Sillä voi pyyhkiä pumpulilla silmätkin.. eikä jää ”hiekkaa silmiin” Iho kiittää sinua 20v.. kuluttua. OT

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s